Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hacker támadás érte a VeChain blokkláncát‼️

Hacker támadás érte a VeChain blokkláncát‼️

A VeChain a hacker támadás során 6,6 millió dollár értékű VET tokent veszített. A kriptovaluta projekt szerint emberi hiba miatt jöhetett létre a sikeres hack.

 

Vechain hacker támadás ➡️ 6.6 millió dollárnyi minusz

December 13-án a Vechain Foundation hozott le egy bejelentést, melyben azt nyilatkozták, hogy egy ismeretlen hacker 1,1 millió VET tokent lopott el. Ez a bejelentés pillanatában körül-belül 6,6 millió dollárt ért. A hacker elvileg a Vechain Foundation "buyback" tárcájából irányította át sikeresen a tokeneket a saját kriptovaluta tárcájába.

A nyilatkozat szerint a biztonsági szabályok sikeres áthágásának oka, egy fel nem fedezett emberi hiba volt a VeChain rendszerében.

Az esemény bejelentésekor a VeChain Foundation megjegyezte, hogy a hackelés „semmilyen módon nem kapcsolódik” a szokásos eljárásokhoz vagy a VeChain hardveres pénztárca-megoldásaihoz.

vechain_hack_3 https://cointelegraph.com/news/capital-one-hack-exposes-100-million-accounts-as-bitcoin-unaffected

A nyilatkozat szerint a VeChain biztonsági hibája valószínűleg a pénzügyi csapat egyik alkalmazottjának hibás magatartása miatt történt. Pontosabban, az a személy állítólag létrehozott egy "visszavásárlási számlát", amely részben megsérti az Alapítvány által jóváhagyott általános eljárást.

 

A Vechain a hackelés miatt azonnali biztonsági intézkedéseket vezetett be

Ugyanebben a bejelentésben a szervezet felsorolt egy sor intézkedést, amelyek célja az eset enyhítése és a világosabbá tétele. Például a cég egy hivatkozást társított hackerek címéhez, hogy azonnal észlelhesse a hackerek címével kölcsönhatásba lépő többi címet.

Erőfeszítéseik részeként a társaság tájékoztatta az összes tőzsdét, hogy kísérjék figyelemmel és fagyasszák be a feketelistáról érkező pénzeket.

Ezenkívül a VeChain biztonsági vizsgálatot indított más kriptovalutákkal kapcsolatban is, amelyek az Alapítvány felügyelete alatt állnak, hogy elkerüljék a további csalásokat. A szingapúri székhelyű cég szintén értesítette a szingapúri bűnüldöző szerveket az eseményéről. Ez mellett együttműködést folytat a kiberbiztonsági szakemberekkel is.

 

A VeChain token értéke 4%-ot esett a hack miatt

A VeChain egy olyan blokklánc platform, amelynek célja az ellátási lánc menedzsmentjének és az üzleti folyamatoknak a fejlesztése. A VET token a 28. legnagyobb kriptovaluta, 325 millió dolláros piaci kapitalizációval. A híreket követően a token értéke több, mint 4%-ot esett, miközben a piaci kapitalizációja 320 millió dollárra süllyedt. 

 

vechain_hack2 Forrás: https://cointelegraph.com/news/vechain-loses-11b-vet-tokens-to-hacker-in-attack-on-buyback-wallet

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.20% $51,035.33
Ethereum ETH -1.63% $2,941.69
BNB BNB -1.80% $376.33
Solana SOL -2.86% $101.15
XRP XRP -1.83% $0.5388
Cardano ADA -0.86% $0.5908
Dogecoin DOGE 0.08% $0.08507
Litecoin LTC -0.51% $68.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!