Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hardware kriptovaluta pénztárcát fejleszt a Square

Hardware kriptovaluta pénztárcát fejleszt a Square

Jack Dorsey (Twitter CEO) megerősítette, hogy a Square Bitcoin hardware pénztárcát épít. Valószínűleg a cég nem kevesebb, mint 8000 Bitcoinját is itt fogják tárolni.

 

Kriptovaluta hardware pénztárca jelentősége

A hardware pénztárca egy kriptovaluta pénztárca, amely egy biztonságos hardware eszközben tárolja a felhasználó privát kulcsait (a blokklánc-hálózaton kimenő tranzakciók engedélyezéséhez használt kritikus információ). Az ilyen pénztárcák mögött az az alapelv, hogy teljes mértékben elkülönüljenek a magánkulcsok és a könnyen feltörhető számítógép vagy okostelefon. A hardware pénztárca extra védelmet nyújt a számítógépes támadások, az adathalász webhelyek és a rosszindulatú programok ellen.

Hardver pénztárca I Cryptofalka Forrás: https://bdtechtalks.com/

A kriptovalutákat soha nem tárolják magában a hardware pénztárcában, azok mindig a blokkláncon vannak. Ezért cold wallet-nek (hidegtárcának) is nevezik. A hardware pénztárca csupán a személyes kulcsot tárolja. Ez a privát kulcs hozzáférést a kriptovalutához, a bárhol megtalálható blokkláncon.

 

A Square beszáll a hardware pénztárcák piacára

A Square termékfejlesztési vezetője, Jesse Dorogusker tweetelte, hogy a vállalat "úgy döntött, hogy hardware-es pénztárcát és szolgáltatást épít, annak érdekében, hogy a Bitcoin tárolását mainstreamé tegye". Dorsey retweetelte és hozzátette: “Csináljuk."

Dorsey a múlt hónapban még csak azt mondta, hogy a cég csupán "fontolgatja" a Bitcoin pénztárca felépítését "teljesen a szabadban, a szoftvertől a hardware tervezésig”.

https://twitter.com/jack/status/1400839191320313860

A Squarenek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a piacon komoly verseny van. A Ledger és a Trezor már évek óta piacvezetők a hardware pénztárcák fejlesztésében és forgalmazásában. A cégnek nem feltétlenül új a pénzügyi applikációk és fizetési rendszerek világa. Évek óta sikeresen fejleszti a kisvállalkozások számára saját fizetési szoftverét, saját fizetési terminálokat és chip olvasókat. A fintech piacon a Venmo fizetési szolgáltatás versenytársa. Szoftverük a Cash App, lehetővé teszi a Bitcoin eladását és vételét.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Dorsey, és kiterjesztve a Square vállalkozásra, többször kijelentette elkötelezettségét a Bitcoin iránt. A vezérigazgató például a Miami 2021-es konferencián is felszólalt, akkor elárulta, hogy a vállalat több mint 8000 BTC-t (262 millió dollárt) vásárolt mérlegébe. Kijelentette, hogy a kriptovaluták a gazdasági szerepvállalás eszköze, amely lehetőséget nyújt az egyének számára a globális monetáris rendszerben való részvételre és saját pénzügyi jövőjük biztosítására.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.01% $65,645.24
Ethereum ETH -3.74% $3,449.19
BNB BNB -1.43% $596.38
Solana SOL -7.69% $136.67
XRP XRP 0.75% $0.493
Dogecoin DOGE -9.88% $0.1217
Cardano ADA -7.87% $0.3803
Litecoin LTC -5.96% $73.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!