Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan teljesít az Ethereum árfolyam szárnyaló BTC mellett?

Hogyan teljesít az Ethereum árfolyam szárnyaló BTC mellett?

Mai elemzésünkben a nyár folyamán szép emelkedéssel előrukkolt Ethereum árfolyam visszahúzódását fogjuk vizsgálni, USDT pár ellenében. Annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban sínylődnek az altok a Bitcoin szép teljesítménye miatt, nem fest rosszul ETH grafikonja. Napi nézeten nézzük meg mit mutat a grafikon. 

 

Konszolidáló Ethereum árfolyam

Korábbi zónákat tekintve lényeges ártartományban mozog az Ethereum árfolyam USD ellenében. A nemrégiben kialakult támasz és ellenállás által bezárt tartomány a múltban jelentős pattanásokat eszközölt az ármozgást tekintve. A múltban történő mozgások erősítik a jelenlegi zóna hitelességét.

Észre is vehetjük, hogy pár hónapja, pontosan 3 hónapja nem tud mit kezdeni az Ethereum árfolyam a jelenlegi támasz és ellenállás által meghatározott kerettel. Ez csupán annyit jelent, hogy konszolidál az ármozgás. Ha konszolidációról van szó, akkor pár dolgot érdemes megvizsgálni. A konszolidáció várható időtartama, mélysége, illetve, hogy trendfolytatásra, avagy trendfordításra utal.

Ethereum árfolyam 1d Ethereum árfolyam 1d

A konszolidáció időtartama nem igen kérdéses. Jelenleg is 3 hónapja tart a visszahúzódás, ami egyértleműen hosszabb időtartamot sejtet. A konszolidációval párhuzamosan egészséges csökken a volume, különsen nagyobb eladói volume megjelenése nélkül. Ez hosszabb távon egészséges konszolidációra utal, ami magában hordozza a későbbiekben a trendfolytatás esélyét.

A visszahúzódás mélysége is egészségesnek mondható. Ha lemérjük Fibonaccival az előző emelkedés kezdő és végpontját, akkor azt láthatjuk, hogy a 0,618-as szintig esett vissza a konszolidáció, ami rendben van. Természetesen fentebbi Fibonacci szintekről, ugyanúgy kellemesen hat a pattanás. Azzal, hogy a lényeges Fibo támaszok közül (38,2%, 50%, 61,8%) a lentebbiről pattant az ármozgás, hosszabb konszolidációt sejtet, mintha fentebbi támaszkról produkált volna pattanást az ETH árfolyam.

Végül érdemes megvizsgálni, hogy az árak eddigi alakulása trendfolytatásra, avagy trendfordulásra utal. A konszolidáció mélysége egészséges, a volume alakulása szintén és az RSI sem csökkent a 40-es szint alá. Ezek alapján játszik a trendfolytatás esélye.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Következtetések

Érdemes azért időt hagyni az ETH árfolyam mozgásának, mielőtt rögtön trendfolytatásra, kitörésre gondolnánk. Ahogy említettem, hosszabb konszolidációra utaló jelek mutatkoznak a grafikonon. A továbbiakben az ellenállás és a támaszok tesztelését és megerősítését várom, hogy kibontakozhasson egy alakzat, aminek a kereteiből kereskedési stratégiára lehet majd következtetni.
A jelenlegi formálódás eddig elnyeri  a tetszésem. Ez akkor változna, ha az ármozgás a későbbiekben letörné a jelenleg 0,618-as Fibonacci szinten elhelyezkedő aljpontunkat. Ebben az esetben ugyanis egymáshoz képest csökkenő aljpontokra váltana az Ethereum mozgás, ami medve jel lenne. Az aktuális mozgás az ellenálláson húzódó korábbi csúcsot kászül támadni. Egyelőre új csúcspontot nem várok,mivel csökkenő volume/kereslet mellett támadjuk azt.

Ethereum Bitcoin elleni grafikonja egyelőre lapít. Természetesen a szárnyaló BTC árakat nehéz túltejesíteni, ami jelentősen csökkenti az ETH ármozgás Bitcoinnal szembeni értékét. BTC ellenében gyengélkedő ETH teljesítmény az oka leginkább annak, hogy USD ellenében nem tud olyan szép emelkedést produkálni az Ethereum árfolyam, mint ahogyan azt BTC teszi FIAT pénzek ellenében. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.88% $64,308.02
Ethereum ETH 0.26% $3,439.6
BNB BNB -0.10% $573.86
Solana SOL 3.64% $164.93
XRP XRP -4.94% $0.5562
Dogecoin DOGE -1.50% $0.1207
Cardano ADA -4.42% $0.4266
Litecoin LTC -0.65% $71.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!