Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Továbbra is kitart a kripto munkaerőpiac, de meddig?

Továbbra is kitart a kripto munkaerőpiac, de meddig?

Annak ellenére, hogy a szélesebb technológiai iparban számtalan elbocsátás történt, a kriptoiparban dolgozó szakemberekre úgy tűnik szükség van.

 

Nincs jele lassulásnak a kripto munkaerőpiacon

Az elmúlt hetekben több nagy technológiai vállalat is bejelentette, hogy a hagyományos piac hanyatlására, és a világjárvány idején fellendülő termékek iránti kereslet szűkülésére hivatkozva csökkenti alkalmazottainak számát. A közelmúltban bejelentett létszámleépítések meghatározó alakjai közé tartozott a Twitter, az Uber, az Amazon és a Robinhood cégóriás is.

Kedden a Netflix filmes streaming szolgáltatás 150, többségében egyesült államokbeli alkalmazottól vált meg a bevételnövekedés lassulása miatt, és a hónap elején a Meta is befagyasztotta a felvételt a legtöbb közép és felső szintű pozíciója esetében. Ebben a döntésben kulcsszerepet játszott a tény, hogy nem érték el a korábban kitűzött bevételi célokat.

Továbbra is kitart a kripto munkaerőpiac Forrás: www.thebalancecareers.com

Igaz, a kriptoipar egésze sem volt teljesen immunis. Kedden a Coinbase bejelentette, hogy lassítja a tagfelvételét, miután 430 millió dolláros veszteséget könyveltek el az első negyedévben. A Coinbase operatív igazgatója, Emelie Choi egy belső feljegyzésben közölte az alkalmazottakkal, hogy a létszám 2022-es megháromszorozásának terve felfüggesztésre került a piaci körülmények miatt. A jelenlegi helyzet megköveteli a vállalattól, hogy „lassítsa a tagfelvételt, és újraértékelje a létszámigényt a legfontosabb üzleti céljainkhoz képest”.

Lehetséges, hogy a kriptovalutákkal foglalkozó szakemberek felvételének jelentős lassulása elején járunk?

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

"Olyan elfoglaltak vagyunk, mint még soha"

Nem tapasztaltunk lassulást a kriptográfiai munkaerőigényben. Olyan elfoglaltak vagyunk, mint még soha!” - mondta Neil Dundon, a Crypto Recruit alapítója. A Dundon cége kizárólag a blokklánc és kriptovaluta területén belüli toborzásra specializálódott. Az alábbi nyilatkozatában pedig, nagyon optimistán festi le a jövőt.

„Globálisan tevékenykedő csapatunk van az Egyesült Államokban, Ázsiában és az európai régiókban. Úgy érzékeljük, hogy a kereslet ugyanolyan minden nagy a régióban.”

Kevin Gibson, a Proof of Search alapítója elmondta, hogy véleménye szerint a technológiai szektorban történt elbocsátások eddig alig vagy egyáltalán nem voltak hatással kriptoipari munkalehetőségekre.

https://twitter.com/cryptorecruit/status/1526763136606294016?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526763136606294016%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fcrypto-jobs-market-holding-up-despite-tech-industry-cutbacks

„Én csak két cégről hallottam, hogy elküldték az embereiket. Ez a következő hónapban persze változhat, de a szabad kapacitást azonnal felveszik a jól finanszírozott minőségi projektek. Jelöltként nem fog észre venni semmilyen különbséget az ember. Ha az illető elveszíti az állását, akkor is elég gyorsan több jó ajánlatot is kaphat.” – mondta Gibson.

 

Összefoglalva

A LinkedIn idén januárban közzétett tanulmánya szerint a kriptovalutákkal kapcsolatos állásajánlatok száma 395%-kal nőtt az Egyesült Államokban 2020 és 2021 között. Ugyanebben az időszakban a technológiai iparban "csak" 98%-os volt a növekedés. A leggyakrabban igényelt munkakörök között a blokklánc fejlesztők és a mérnökök szerepeltek.

A Glassdoor szerint a blokklánc fejlesztők átlagos éves fizetése 109 766 dollár. Az átlagos éves blokklánc mérnök fizetés valamivel alacsonyabb, 105 180 dollár volt. Mindezek alapján kijelenthető, hogy a növekedés óriásai. Az ágazat munkaerőpiaci kilátásai pedig bíztatóak. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.15% $65,516.27
Ethereum ETH 3.62% $3,559.5
BNB BNB 2.10% $604.64
Solana SOL 4.06% $141.3
XRP XRP 0.32% $0.4909
Dogecoin DOGE 3.12% $0.1256
Cardano ADA 4.77% $0.3962
Litecoin LTC 1.36% $74.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!