Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptofizetési lehetőséget kínál az Apple Tap to Pay funkció

Kriptofizetési lehetőséget kínál az Apple Tap to Pay funkció

Az Apple bejelentette, hogy bevezeti a Tap to Pay funkciót, amely lehetővé teszi a kriptovaluták közvetett elfogadását a kereskedők számára.

 

Az Apple bevezeti a Tap to Pay funkciót

A Tap to Pay funkcióval az iPhone-nal rendelkező kereskedők érintésmentes fizetési lehetőséget kínálhatnak úgy, hogy mobileszközeiket az NFC technológia segítségével értékesítési pontként/terminálként használják. Az Apple szerint a hamarosan induló Tap to Pay funkció kiterjeszti az Apple Pay szolgáltatás érintésmentes hitelkártya, betéti kártya és egyéb digitális pénztárca támogatását.
 
Mindez azt jelentené, hogy hacsak az Apple nem állít közvetlen akadályt a kriptovaluta tranzakciók számára, a Coinbase Card-ot, Crypto.com Visa Card-ot vagy más hasonló elven működő kártyát használó ügyfelek képesek lesznek közvetlenül kriptovalutáikat költeni egy-egy vásárlás során a Tap to Pay funkción keresztül.
 
Apple I Cryptofalka Forrás: paksahafat.com
 
Az Apple elsőként az ír-amerikai fintech Stripe platformmal indítja a Tap to Pay szolgáltatást, azonban hozzátették, hogy még idén további fizetési platformokkal és alkalmazásokkal bővítik az elfogadók listáját.
 
2021 júniusában az egyik legnagyobb kriptotőzsde, a Coinbase elindította a "Coinbase kártyát", amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tárcájukból kriptovalutákat költsenek. Néhány hónappal később a Coinbase beintegrálódott az Apple Pay és Google Pay szolgáltatásokba, ami lehetővé tette az egyesült államokbeli ügyfelek számára, hogy centralizált bankok által kibocsájtott betéti és hitelkártyákkal vásároljanak kriptot a platformon.
"A platform automatikusan átvált bármely kriptovalutát amerikai dollárra, és átutalja az összeget a felhasználó Coinbase kártyájára (a konverziós díjak felszámításával). Ezután a felhasználó közvetlenül vásárolhat kártyájával vagy vehet fel készpénzt ATM-ekből."
A Coinbase példáját követve nem sokkal később a Crypto.com kriptotőzsde is elindította saját Crypto.com Visa kártya szolgáltatását, amely szintén hozzáadható az Apple Payhez és más nagyobb digitális pénztárcákhoz.
„A Tap to Pay funkció érintésmentes fizetési lehetőséget kínál az iPhone-on. A legnépszerűbb fizetési hálózatok hitel- és betéti kártyáival működik együtt, beleértve az American Expresst, a Discovert, a Mastercardot és a Visat.” -nyilatkozta az Apple
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 

Kriptofizetésre is alkalmazható lesz az Apple új funkciója

Bár az Apple Pay nagy valószínűséggel még nem teszi lehetővé az áruk és szolgáltatások kriptovalutákon keresztül történő közvetlen megvásárlását, nincs okunk panaszra. Figyelembe véve ugyanis például a Coinbase Card vagy Crypto.com VISA Card azon funkcióját, hogy a felhasználó kriptoeszközeit valós időben fiat valutára konvertálja, az Apple Pay felhasználói közvetetten képesek lesznek arra, hogy a Tap to Pay funkciót használva kriptovalutával történő tranzakciókat hajtsanak végre. 
 
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egyébként 2021 novemberében azt nyilatkozta, hogy „egy diverzifikált portfólió részeként” saját maga is birtokol kriptovalutákat. Ugyanakkor kiemelte, hogy egyelőre nem tervezik kriptovaluták elfogadását Apple termékek ellenértékeként.
 
A Twitter társalapítója, Jack Dorsey által kifejlesztett Cash App pedig nem sokkal később arról számolt be, hogy a mobilfizetési szolgáltatás kompatibilis a Bitcoin Lightning Network-kel BTC átutalások számára.

[embed]https://twitter.com/CashApp/status/1490767860750336004[/embed]

Az új funkció bevezetésével a Cash App felhasználói gyorsabban bonyolíthatnak le BTC tranzakciókat hagyományos piaci szereplők között. A cég New Yorkon kívül mindenhol elérhetővé tette a funkciót az Egyesült Államokban.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.62% $69,970.77
Ethereum ETH -1.12% $3,733.61
BNB BNB 0.11% $617.78
Solana SOL 1.74% $181.19
XRP XRP -2.97% $0.5314
Dogecoin DOGE -2.90% $0.1653
Cardano ADA -4.84% $0.4802
Litecoin LTC -1.70% $86.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!