Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Éledeznek a kriptovaluták, komolyan vegyük a próbálkozást?

Éledeznek a kriptovaluták, komolyan vegyük a próbálkozást?

A magas volatilitásáról híres Bitcoin unalmasan oldalazott az elmúlt hónapokban, most viszont életjelet mutatott. Elkezdődne a kriptovaluták újabb bika piaca? Bitcoin és Ethereum elemzésünkből kiderül! ⤵️

 

Mocorognak a kriptovaluták árfolyamai

Amilyen izgalmas és árfolyammozgásokkal taglalt volt az év első fele, mondhatni annyira langyos a második ha a Bitcoin árfolyamát vizsgáljuk. A vezető digitális valutát a Bitcoint amúgy főként a magas volatilitásáról és a hirtelen mozgásairól ismerik a legtöbben. Az elmúlt 86 napban viszont masszív oldalazás jellemezte az árfolyamát és volatilitása is szinte rekord alacsony szintet ütött meg. 2018 októberében volt legutóbb ilyen langyos a BTC mozgása. Persze hozzá kell tenni, hogy az év elején volt egy 3800 dollárról 10 000 dollárig indított pumpánk, a +160% emelkedés után azért egy kis pihenő belefér. 😏

A Bitcoin oldalazással párhuzamosan viszont a kriptovaluták piaca nem szunnyadt, ugyanis az altcoinok kimondottan jól teljesítettek. Ez nem meglepő, az elmúlt években is általában akkor tudták felülmúlni az altcoinok mozgásai a Bitcoinét, amikor a vezető kriptovaluta éppen pihent. Főként DeFi projektek voltak azok, akik az elmúlt hetekben kimondottan jól teljesítettek, náluk simán röpködtek a heti +100%-ok is. De jó látni, hogy végre a ranglista tetején is látunk kétszámjegyű heti emelkedést. 💰

Kriptovaluták árfolyam változása I Cryptofalka

 

A Bitcoin napi grafikonja döntheti el a kriptovaluták sorsát az év második felére

Ha valaki a kriptovaluták kereskedésével próbálkozik, akkor az első grafikon, amit meg kell nyitnia az a Bitcoin napi nézete. Mivel a Bitcoin piaci dominanciája a kriptovaluták teljes piacának még mindig több, min 60%-át teszi ki, ezért mozgása szinte kivétel nélkül kigyűrűzik a többi digitális valuta mozgására is. A napi BTC grafikonon egy gyertya, egy teljes napot szemléltet. Így igazán jó képet ad a macro trendünkről.

Szépen megfigyelhető rajta, hogy amint elértük a 10 000 dolláros pszichológiai ellenállást még május elején, azóta oldalazik a Bitcoin árfolyama. A másik könnyen kivehető változás az oldalazás mellé társuló folyamatosan csökkenő kereskedési volume, vagy forgalom. 🤓

Mocorognak a kriptovaluták I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200724

Egy közel +200%-os emelkedés után igazából inkább pozitív, mint negatív jel a volume csökkenése. Ugyanis azt mutatja, hogy még ekkora emelkedés után sem jelent meg erős eladói nyomás és profit realizálás. Egyedül a kriptovaluták aktív kereskedői azok, akik nem örülhetnek ennek annyira, ugyanis az alacsony forgalom sokszor alacsony volatilitást is szül.

A grafikonon a vízválasztó ellenállás, amely a Bitcoin bika piac határát jelenthetné továbbra is 10 000 - 10 300 dollárnál van. Ezt a tartományt kell végső soron áttörnie a Bitcoin árfolyamának, hogy azután újra komolyabb emelkedéseket tudjon produkálni!

 

A három hónapos oldalazás után láthattunk egy pici életjelet

Ha jobban megnézzük az előző napi ábránkat, látható, hogy egy csökkenő csúcsok és emelkedő aljak közötti tartományba ragadt be a BTC árfolyama. Viszont a napi Ichimoku felhőről sikerült pattannia az árnak és áttörni a korábbi csökkenő trend ellenállását. Ha ráközelítünk az elmúlt napok mozgására, akkor a 4 órás nézeten még szebben kivehető ez a jellegzetesség.

Mocorognak a kriptovaluták I Cryptofalka

BTCUSD-4h-20200724

A rövid távú csökkenő trendvonal áttörésével végre tudott életjelet mutatni a Bitcoin és megtörte a rövid távú csökkenő csúcsok sorozatát. Ezzel megkezdődhetett egy potenciális trendfordítás és egy újabb támadás a 10 000 dolláros idei maximum felé.

Egyelőre egészségesnek tűnik ez a napokban megkezdett rövid távú emelkedés, de amíg nem sikerül a 10 000 - 10 300 dolláros kritikus ellenállás áttörése, addig nem esnénk még FOMO-ba a Bitcoin grafikonjától.

 

Annál jobban fest az Ethereum grafikonja

Ha a kriptovaluták kerülnek szóba, akkor a legtöbb ember és kereskedő is a Bitcoinra gondol. Viszont ne felejtsük el, hogy már több ezer altcoin is létezik a Bitcoin mellett. Az unalmas BTC oldalazások, pedig nagyon jó kis altcoin rallyknak tudnak megágyazni. Szerencsére így történt ez az elmúlt hetekben is. Míg a Bitcoin oldalazott, az altcoinok újra dominanciát hódítottak tőle.

A legnagyobb altcoin az Ethereum árfolyama például +45%-ot tudott emelkedni a Bitconnal szemben május óta. A napokban pedig áttört egy igazán említésre méltó szintet, amit piros téglalappal ábrázoltunk az ábránkon. 💪

Mocorognak a kriptovaluták I Cryptofalka ETHBTC-3d-20200724

Ezen az látható, hogy ez a tartomány a múltban többször is tudta az árfolyamot dinamikus mozgásokra késztetni. Így ennek áttörése egy hatalmas plusz az ETH grafikonja mellett. Azzal pedig, hogy leküzdötte ezt az ellenállást még további emelkedésnek ágyazhat meg hosszú távon szemlélve. 

 

Kriptovaluták piacának összefoglalója

Az elemzésünkből kiderült, hogy a Bitcoin nagyban befolyásolja a kriptovaluták mozgását, valamint, hogy a rövid távú próbálkozás pozitív, de még nem elég ahhoz, hogy újra visszatérjenek a bikák a kriptovaluta tőzsdékre. Ehhez még szükségünk lesz a megjelölt kritikus ellenállások áttörésére, ekkor lehetne egyértelműen állást foglalni.

A Bitcoin oldalazás viszont nagyon szépen megágyazott az altcoinok szárnyalásának! A vezető altcoin, az Ethereum mozgása pedig továbbra is biztató. Egy olyan ellenállást sikerült áttörnie, ami akár hosszabb távú pozitív altcoin piacnak is megágyazhat. Itt egyedül az lesz a kérdés, hogy a potenciálisan feléledő Bitcoin volatilitás mikor fog belerondítani az altcoinok mozgásába. 🧐

[buzzsprout episode='3417535' player='true']

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.63% $64,170.28
Ethereum ETH 0.25% $3,425.18
BNB BNB -0.01% $571.75
Solana SOL 2.05% $160.94
XRP XRP -8.66% $0.5577
Dogecoin DOGE -1.94% $0.1203
Cardano ADA -3.26% $0.4247
Litecoin LTC -0.57% $71.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!