Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluták is szerepet kaptak a Fentanil-válságban

Kriptovaluták is szerepet kaptak a Fentanil-válságban

Az Elliptic, egy blokkláncelemző cég nemrégiben felfedte a fentanil-válság és az olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin és a Tether globális drogkereskedelemben való használata közötti riasztó kapcsolatot.

 

Mi köze a kriptovalutáknak a Fentanil-válsághoz? 

Az Elliptic, egy blokkláncelemző cég nemrégiben végzett vizsgálata riasztó kapcsolatot tárt fel a globális fentanil-válság és a kriptovaluták között. A jelentés azt sugallja, hogy a fentanil előállításához használt vegyi anyagok gyártásában részt vevő kínai vállalkozások a Bitcoint és a Tether-t fogadják el fizetségként. 

Kriptovaluta fentanil I Cryptofalka

Az Elliptic továbbá megállapította, hogy e vegyianyag-beszállítók többsége konkrét, Kínán kívüli tőzsdékhez kapcsolódik, és több mint 27 millió dollárnyi kriptoeszközre tett szert.

Az Elliptic tovább kutatva ezt a kérdést, több mint 80 kínai székhelyű céget azonosított, amelyek hajlandóak a fentanil prekurzorokat külföldre szállítani kriptovalutákért cserébe. Közülük egy beszállító megemlítette, hogy a kriptovaluta népszerű fizetési mód a mexikói székhelyű ügyfelei körében. A kutatók több beszállítót is találtak, akik fentanil prekurzorokat és magát a kábítószert szállítják Mexikóba, ahonnan a drogkartellek aztán az Egyesült Államokba szállítják a kábítószert.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

FENTANIL: Legális gyógyszerből kegyetlen drog

A fentanil-válság jelentős probléma, amely azonnali figyelmet igényel. A fentanil - ereje és megfizethetősége miatt - évente több ezer kábítószer-túladagolásos halálesethez kapcsolódik az Egyesült Államokban. Valójában csak 2021-ben a szintetikus opioidok az Egyesült Államokban bekövetkezett több mint 106 000 kábítószer-túladagolásos halálesetből mintegy 70 600-ban játszottak szerepet, ráadásul a fentanil-túladagolás a 18 és 45 év közötti amerikaiak körében a vezető halálozási ok lett.

Kriptovaluta fentanil I Cryptofalka

Ez a vizsgálat reflektorfénybe helyezi a kriptovalutákat, különösen annak fényében, hogy a Fehér Ház 2019-es jelentése a fentanil kereskedelmet a kriptovalutákkal, köztük a Bitcoinnal, az Ethereummal és a Moneróval hozta összefüggésbe. A jelentés szerint a kriptovaluták a "fentanil-kereskedelemmel összefüggésbe hozott domináns finanszírozási mechanizmusok".

Ez fontos kérdéseket vet fel a kriptovaluták illegális tevékenységek elősegítésében játszott szerepével kapcsolatban, és rávilágít a jobb szabályozás és felügyelet sürgős szükségességére.

 

Bitcoint és Tethert használták a kínai cégek kifizetésére

Az Elliptic nemrégiben végzett vizsgálata rávilágít a kriptovaluták és a globális fentanil-válság közötti riasztó kapcsolatra. A fentanil előállításában részt vevő kínai vállalatokról kiderült, hogy fizetőeszközként elfogadják a Bitcoint és a Tether-t, ezzel rámutatva a kriptovaluták kritikus szerepére az illegális drogkereskedelem táplálásában.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.90% $65,674.28
Ethereum ETH -3.43% $3,448.63
BNB BNB -1.56% $595.39
Solana SOL -7.47% $136.63
XRP XRP 0.49% $0.493
Dogecoin DOGE -9.37% $0.1218
Cardano ADA -7.70% $0.3796
Litecoin LTC -5.88% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!