Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Milliárdos projektre duzzadt a PancakeSwap a Binance láncán

Milliárdos projektre duzzadt a PancakeSwap a Binance láncán

A PancakeSwap (CAKE) a Binance Smart Chain (BSC) alacsony költségeit kihasználva, a második helyre lépett a DEX ökoszisztémában. 

 

Binance Chain és Binance Smart Chain (BSC)

A Binance Chain a Binance tőzsde kriptovalutájának, a BNB-nek épült blokklánc hálózata. Eredetileg a BNB egy ERC-20 token volt az Ethereum hálózaton, amit 2017-ben bocsátottak ki egy ICO keretein belül, mielőtt a tőzsde indult volna. Később került át - 2019 áprilisában - a Binance Chain mainnet-re, ahol gyorsabban és olcsóbban tudunk kereskedni a BNB tokennel. Mindamellett, hogy küldhetünk és fogadhatunk BNB-t a hálózaton, sok egyéb funkciója is van a Binance Chain-nek.

A BSC esetében az elképzelés hasonló, mint az Ethereum hálózaton, míg ott a hálózat saját tokene az ether, amiben a tranzakciós költséget fizetjük, addig a Binance Chain-nél ilyen funkciót a BNB tölt be. Kibocsáthatunk új tokeneket (BEP-2 token), amikkel a Binance DEX-en (decentralized exchange) kereskedhetünk, a Binance decentralizált tőzsdéjén, ami a Binance Chain-en fut.

 

A PancakeSwap (CAKE) felemelkedése

A PancakeSwap (CAKE) emelkedő projektként jelent meg a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben. Az utóbbi időben tapasztalt áremelkedés révén, a PancakeSwap, a Binance Smart Chain első egymilliárd dollár értékű projektjévé vált. 

Az adatok azt mutatják, hogy a CAKE coin ára 520%-kal emelkedett azóta, hogy február 3-án 1,89 dolláros mélyponton volt. Ezzel ATH-t hozott létre február 17-én, 11,12 dolláros árfolyammal. 

CAKE/BUSD 4 órás chart I Cryptofalka Forrás: https://www.tradingview.com/

Az egyre növekvő DeFi ökoszisztéma, egyre nagyobb teret hódít a kriptovaluták világában. Az Ethereum hálózaton jelenleg működő legnépszerűbb projektek többségével ellentétben, más, kisebb hálózatok, mint a Binance Smart Chain kezdik érezni a felhasználók érdeklődését. Ugyanis ezek a kisebb rendszerek, hasonlóan megbízhatóak, ráadásul olcsóbbak és gyorsabbak. 

Zárolt PancacekSwap I Cryptofalka Forrás: https://www.defistation.io/pancake

Míg az Ethereum hálózaton nagymértékben megnövekedett a forgalom, lassúak, feltorlódottak a tranzakciók, a Binance Smart Chainen még gyorsak. A Binance pedig a gas díjat nem hogy emelte, hanem le is csökkentette 15-ről 10-re. Ezzel is elősegítse, ösztönözze a hálózat használatára a kisebb kereskedőket. 

A Defistation adatai szerint a PancakeSwap protokollon rögzített teljes érték január 23-án 150 millió dollár volt, február 17-én pedig 2,477 milliárd dollár új csúcsra nőtt. A token értékének növekedése és új gazdasági lehetőségek hozzáadása hajtotta ezt a rallyt. A platformon a CAKE coin kereskedése is megugrott a napokban. Az adatok azt mutatják, hogy a kereskedési volumen immár folyamatosan emelkedik, ezért a projekt beért a második helyre az Uniswap (UNI) mögé. 

Forrás: https://www.coingecko.com/en

A kriptopénzek piacán tapasztalható lendület és a DeFi gyors terjeszkedése, az érintett blokkláncok hálózati tranzakcióinak további növekedésére utal. Mivel az Ethereum még mindig magas gas díjakkal dolgozik és a hálózat is magas fokon kihasznált, ezért még lehet számítani más, kisebb projektekbe való átvándorlásra is.

Bizonyára a PancakeSwap is több potenciállal rendelkezik, ha már csak a kriptopénzek egyre nagyobb mainstream figyelmét vesszük alapul. A Binance egyébként mindig híve volt a stabilitásnak és az innovációnak. Minden bizonnyal, ha a Binance Smart Chain megfelelően működik, akkor nagyobb átvándorlások is lehetnek. Mindenesetre a DeFi szektor még egy viszonylag új, sok szempontból ismeretlen világnak számít, ezért fontos tisztában lenni a benne rejlő rizikókkal is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.74% $69,842.22
Ethereum ETH -2.27% $3,691.05
BNB BNB -0.01% $617.65
Solana SOL -1.25% $178.1
XRP XRP -1.72% $0.5329
Dogecoin DOGE 0.69% $0.1655
Cardano ADA -3.69% $0.4828
Litecoin LTC -2.76% $86.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!