Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nők a kriptovaluták világában

Nők a kriptovaluták világában

A BlockFi legfrissebb felmérése kimutatta, hogy eddig még soha nem látott növekedés indult meg a nők kriptovaluták iránti érdeklődésében. A megkérdezettek egy része már rendelkezik valamilyen kriptovaluta-pénztárcával, 60 százalékuk pedig kijelentette, hogy a közeljövőben terveznek vásárolni a piacon található digitális pénznemek valamelyikéből.

 

A BlockFi kutatási eredményei

A felmérésből kiderült, hogy a nők leginkább a bitcoin, dogecoin és ether iránt mutatnak érdeklődést, egészen pontosan 72, 42, valamint 18 százalékos arányban. Ugyanakkor a megkérdezettek csupán 5 százalékára igaz, hogy vagy érdekeltek a kriptobányászati szektorban, vagy nem helyettesíthető tokennel (NFT) rendelkeznek. Ez alapján kimondható, hogy az alágazatok nagy része továbbra is felfedezésre váró terület marad a legtöbb nő számára.

Köztudott, hogy a kriptovaluták világa alapvetően egy férfiak uralta iparág, ezt bizonyítja többek között az a tény is, hogy a vezető 121 valuta alapítói között csupán öt hölgyet tartanak számon, akik mellett jellemzően legalább egy férfi egyenrangú vagy felsőbbrendű társalapítóként foglal helyet.

 

Nők kriptovilág | Cryptofalka Forrás: cointelegraph.com

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindezek ellenére sem elhanyagolható a nők kriptoiparra gyakorolt hatása. Bár a kutatási eredmények kimutatták, hogy mindössze 10 százalékuk gondolkodik kripto- vagy blokklánc-alapú cégekben való szerepvállaláson, maga a tény, hogy egyre több nőt foglalkoztat a kriptovaluták világa, több vállalatnak is felkeltette az érdeklődését. Flori Marquez például így nyilatkozott a témával kapcsolatban;

Rendkívül izgalmas tudni, hogy a nők egyre inkább felfigyelnek a kriptovaluta birtoklás előnyeire és a kriptoszektor által nyújtott álláslehetőségekre. Innentől a mi felelősségünk, hogy minél több, könnyedén elérhető oktatóanyagot biztosítsunk számukra, ezzel is segítve őket a tulajdonukban lévő kriptovaluták kényelmesebb és biztonságosabb használatában.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Jelen felmérésnek a középpontjában amerikai nők és az ő kriptohoz való viszonyulásuk állt. A közvélemény-kutatást januárban végezték, amelynek során 1031, 18 és 65 év közötti nőt kérdeztek a kriptovalutákkal kapcsolatban. Ennek fő célja a pénzügyi jólét és karrier törekvések vizsgálata volt a különböző demográfiai viszonyok között.

Végül, de nem utolsó sorban Marquez hozzátette:

A kripto egyre inkább a mindennapi pénzügyi jólét részévé válik, így folytatnunk kell az újonnan érkezők tanulásának támogatását, valamint egyszerű és könnyedén használható pénzügyi termékeket kell létrehoznunk. A tömeges elfogadás fontos lehetőséget kínál az iparban való befogadás ösztönzésére.

A nők és a kripto közös jövője

Összességében tehát elmondható, hogy bár még a nők és a kriptovaluták világának kapcsolata gyerekcipőben jár, egy egyértelműen létező és növekvő jelenségről van szó. A felmérések alapján joggal lehet arra számítani, hogy az elkövetkezendő évek, évtizedek során egyre több hölgy fog megfordulni a kriptopiacon.

A folyamatosan bővülő tananyagoknak és ismeretterjesztő felületeknek köszönhetően pedig nemcsak a nők, hanem minden, a témával megismerkedni vágyó számára megnyílik egy átláthatóbb és egyenesebb út a kriptovaluták világa felé.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.38% $51,129.43
Ethereum ETH 1.11% $2,956.61
BNB BNB 1.54% $379.6
Solana SOL 1.12% $102.13
XRP XRP 1.86% $0.5435
Cardano ADA 1.37% $0.5904
Dogecoin DOGE 1.71% $0.08598
Litecoin LTC 2.47% $70.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!