Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
60%-kal nőtt a kriptomilliárdosok száma egy év alatt

60%-kal nőtt a kriptomilliárdosok száma egy év alatt

Frissült a Forbes kriptomilliárdosok listája és jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik hatalmas vagyonra tettek szert digitális eszközökkel.

 

Bővült a kriptomilliárdosok listája

A kriptomilliárdos listán most 19 ember szerepel, ami héttel több, mint tavaly, ez majdnem 60% bővülést jelent. A kedden közzétett lista élvonala tulajdonképpen változatlan maradt.  
 
Kripto I Cryptofalka Forrás: economictimes.indiatimes.com
 
A Binance vezérigazgatója és alapítója, Changpeng „CZ” Zhao még mindig az iparág leggazdagabb embere, és viszonylag frissen felhalmozott vagyonának köszönhetően a világ 19. legvagyonosabb embere. A Forbes leminősítette CZ vagyonát a tavalyi 96 milliárd dollárról a jelenlegi becslések szerinti 65 milliárd dollárra. Ettől azonban még mindig ő a legtehetősebb ember az iparágban.
 
Az FTX alapítója és vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried szerezte meg a második helyet CZ után 24 milliárd dollár becsült nettó vagyonnal. A „Crypto Robin Hood” nevet kapta, mivel többször is kijelentette, hogy e vagyon nagy részét el akarja adományozni. De mivel ezt még nem tette meg, ezért rajta van a listán.
 
A Coinbase vezérigazgatója és alapítója, Brian Armstrong a harmadik helyen áll 6,6 milliárd dollárral. A Ripple Chris Larsen és a Gemini Winklevoss ikrei továbbra is a listán maradtak, mintegy 4 milliárd dollárral. A MicroStrategy tulajdonosa, Michael Saylor továbbra is kriptomilliárdos maradt 1,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával. A cég részvényei megnégyszereződnek az elmúlt két évben, miután a Bitcoin befektetése jelentősen megtérült. 
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

Újoncok is vannak a milliárdosok között

A kriptomilliárdosok listáján az újoncok közé tartozik az FTX társalapítója és technológiai igazgatója, Gary Wang is, akinek nettó vagyona 5,6 milliárd dollár, ami a vállalatban lévő 16%-os részesedéséből adódik. Nikil Viswanathan és Joseph Lau, a blokklánc és a Web3 Alchemy cég társalapítói. A hírek szerint a pár nettó vagyona egyenként 2,4 milliárd dollár, amivel a tizenegyedik helyen állnak.
 
Tőzsde I Cryptofalka Forrás: acfcs.org
 
Az OpenSea NFT piacterének társalapítói, Devin Finzer és Alex Atallah szintén újoncok az idei kriptomilliárdosok listáján, egyenként 2,2 milliárd dollárra becsült nettó vagyonnal. Számos más figyelemre méltó név is szerepel a listán, köztük Song Chi-hyung, a dél-koreai Upbit tőzsde alapítója, akinek állítólag 3,7 milliárd dollár vagyona van. A dél-koreai Dunamu ügyvezető alelnöke, Kim Hyoung-nyon az Upbit 13%-ának tulajdonosa, így nettó vagyona 1,9 milliárd dollár.
 
A Forbes először 2018-ban tette közzé az első kripto elitlistát, akkoriban csak néhány vezető ért el komolyabb eredményt. 2018-ban a léc jóval alacsonyabb volt, 350 millió dolláros vagyonnal lehetett felkerülni a listára.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.83% $61,590.6
Ethereum ETH -0.91% $3,027.08
BNB BNB 0.30% $537.23
Solana SOL 0.85% $134.93
XRP XRP 0.83% $0.4994
Dogecoin DOGE -2.33% $0.1502
Cardano ADA -0.38% $0.4521
Litecoin LTC 1.07% $79.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!