Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Oroszország kriptovaluta törvényt készít elő?!

Oroszország kriptovaluta törvényt készít elő?!

Az idén februárban kirobbant orosz-ukrán konfliktusra válaszul a nyugati világ szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben. Ezek egy fontos része volt a globális pénzügyi rendszerhez való hozzáférés korlátozása. Ez is oka lehet annak, hogy az orosz pénzügyi vezetés egy törvénytervezet formájában a kriptovaluták felé nyitást fontolgatja. Mutatjuk a részleteket!

 

Orosz kripto törvény készül

Az Interfax, orosz hírügynökség oldalán látott napvilágot a hírt, mely szerint a Pénzügyminisztérium a digitális valutákkal szabályozását célul tűző törvénytervezeten dolgozik. Az ügynökség a minisztérium egy osztályvezetőjére, Ivan Chebeskovra hivatkozva tette közzé az információt. Chebeskov egy kerekasztalbeszélgetésen árulta el, hogy előkészítés alatt van a tervezet, amely számos részletet szabályoz, ám néhány területet majd a törvény tényleges gyakorlati alkalmazása során fognak tisztázni. Ilyen terület például, hogy mely kriptovaluták fognak majd a törvény hatálya alá tartozni vagy milyen partnerországokra lesz mindez érvényes.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kripto törvény – tapogatózás a sötétben

Az osztályvezető a részletek ismertetése során arra is rávilágított, hogy mivel a részletekbe menő szabályozás más országoknak is fejtörést okoz, ezért inkább a keretrendszert szeretnék kidolgozni. A konkrét megvalósítást illetően a cégek szabadon dönthetnek majd. Másszóval a törvény lehetővé fogja tenni a kriptovalutával való fizetést. Azt azonban, hogy mely valutákkal, milyen feltételek mellett és milyen országokkal történjen mindez, azt már a cégekre bízza a törvényhozó.

A megközelítés azért is érdekes, mert ahelyett, hogy az állam minden apró részletet meghatározna, amellyel már esetleg eleve kudarcra ítéli a szándék megvalósítását, tág teret hagy a legmegfelelőbb gyakorlat kialakulásának. Ezt a szemléletet más országok törvényhozása is alkalmazhatná, nem csak a digitális fizetőeszközöket illetően.

Orosz kripto törvény | Cryptofalka Forrás: beincrypto.com

Kripto törvény - Szankciók árnyékában

A pénzügyminisztérium álláspontja alapján a kriptovaluták használata nem fog kizárólagosan a külkereskedelemre korlátozódni. Chebeskov szerint a jelenlegi szankciók erősíteni fogják a hasonló technológiai megoldások iránti igényt és azok elterjedését, de nem csak a nemzetközi fizetésekben. Aktív egyeztetés folyik ugyanis a pénzügyminisztérium és a jegybank között a kriptovaluta bányászat szabályozását illetően is.

Bár az álláspontok a főbb szempontokat illetően hasonlóságot mutatnak, mégis hosszas egyeztetés vár még az érintett intézmények képviselőire. Annyi azonban bizonyos, hogy az orosz miniszterelnök Mihail Misusztyin az év végéig várja a nézeteltérések felszámolását és a törvény elkészültét.

 

Összegzés

A kriptovalutákat érintő szabályozás alapvetőn kedvező dolog. Az ok és a cél azonban elgondolkodtató és már korábban is felrepültek olyan hírek, amelyek szerint Oroszország a digitális pénzek segítségével képes lenne megkerülni a szankciók banki tranzakciókra vonatkozó részét. Arról, hogy mi lesz a végső szabályozásban még nem sokat lehet tudni.

Azt már azonban most is világos, hogy az orosz jegybank digitális rubel kibocsátását teszteli és nem különösebben rajong a decentralizált kriptovaluákért. Ez ugyan egy jelentős eltérés a jegybank és a minisztérium álláspontja között és egyáltalán nem mindegy melyik verzió valósul meg végül, de a kriptovaluták akkor is velünk maradnak.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $61,259.79
Ethereum ETH -2.89% $2,980.53
BNB BNB 0.20% $543.97
Solana SOL -6.29% $130.81
XRP XRP -2.07% $0.4901
Dogecoin DOGE -6.76% $0.1448
Cardano ADA -3.22% $0.4419
Litecoin LTC 0.78% $79.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!