Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Növekvő Bitcoin árfolyamot vízionál Paul Tudor Jones is

Növekvő Bitcoin árfolyamot vízionál Paul Tudor Jones is

Paul Tudor Jones összehasonlította az arany és a Bitcoin árfolyam változását! Bemutatjuk milyen összefüggéseket talált!

 

Paul Tudor Jones: Arany vs. Bitcoin

A robbanásszerűen növekvő árfolyamnak bármikor megvan az esély, mint ahogy a hirtelen zuhanásának is. Az előbbinek hosszú távon azonban nagyobb esélyt tulajdonítanak az elemzők. Mindez a vélekedés egyébként bika piac esetén nem túl ritka. Az elmélet azonban nem teljesen légből kapott! Megmutatjuk az okokat!

Paul Tudor Jones az ismert befektető, egy-egy görbén ábrázolva összevetette az arany 70-es évekbeli mozgását a Bitcoin árfolyamának 2016-ig visszanyúló változásaival. Arra a manapság nem túl meglepő következtetésre jutott, hogy ha a történelem ismételi önmagát, akkor jó eséllyel a Bitcoin középtávon erős emelkedés előtt áll. Szerinte ugyanis a Bitcoin ott tart most, ahol az arany tartott a 70-es évek végén.

arany-bitcoin-árelemzés I Cryptofalka

Mint arról már korábban írtunk, alapvetően két fő ok miatt valószínűsítik az elemzők, hogy a jövőben növekvő árfolyam várható és ami miatt elképzelhető, hogy az aranyhoz hasonló útvonalat járhat be a vezető kriptovaluta is. Az egyik a kínálati oldal rögzítettsége. Mint az köztudott, 21 millió darab van a Bitcoinból és ennyi. Nincs a ,,pénznyomtatáshoz” hasonló művelet, a kriptovaluta eszköztárában, amivel további mennyiség önthető a piacra. Másrészt a Bitcoin is rendelkezik az elemzők szerint azokkal a kvalitásokkal, amelyek miatt az aranyhoz hasonlóan egyfajta biztonságos menedékként tekinthetnek rá a befektetők. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Paul Tudor Jones: Bitcoin, mint értékörző eszköz

A fentiek alapján adódik a kérdés, hogy miként bízhatunk a Bitcoinban, mint értékörző eszközben. A választ a kriptomilliárdos Winklewoss testvérek egy 2020 augusztus végén megjelent tanulmányában is olvashatjuk. A Bitcoin ugyanis jelen ismereteink szerint az egyetlen olyan eszköz a világon, amelyről pontosan tudjuk, hogy mennyi van belőle. Sem az olaj, sem az arany nem képes erre. Ez utóbbiakkal kapcsolatban mindig is jelentek meg a készlet végességét jelző információk, majd kiderült, hogy a kitermelésükhöz szükséges technológia fejlődésével további készletek váltak elérhetővé. Ilyen a Bitcoinnál nincs!

További rendkívüli bika jelnek tekinthető, ha a két eszköz piaci értékét hasonlítjuk össze. Amennyiben a Bitcoinra, digitális aranyként gondolunk, úgy az értékének van még hova fejlődni. A Bitcoin piaci értéke az arany piaci értékének kevesebb mint 4%-a jelenleg. Befektetők ezzel is azt sugallják, hogy közép-hosszú távon bőven van még tér az emelkedésnek.

 

Összefoglalás

Bika piac idején, növekvő árfolyam mellett természetes, hogy egyre többen tekintenek jövőbeli hat vagy akár hétszámjegyű értékkel bíró eszközként a Bitcoinra. Ennek fundamentális okait mutattuk be a kriptovilág meghatározó személyiségeinek gondolatai formájában. A piac reményteli jövő előtt áll, azonban mindenkinek körültekintőnek kell lennie a befektetéseikkel. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.79% $69,982.1
Ethereum ETH -1.97% $3,708.43
BNB BNB 0.57% $618.74
Solana SOL -0.71% $179.13
XRP XRP -1.99% $0.5328
Dogecoin DOGE -0.64% $0.1658
Cardano ADA -3.74% $0.4831
Litecoin LTC -2.79% $86.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!