Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Törökország komolyabb kriptovaluta szabályozásra készül

Törökország komolyabb kriptovaluta szabályozásra készül

Törökországban a szabályozók szigorúan vizsgálják a kripto-eszközöket, és hamarosan elkészül egy tervezet a kriptovaluta szabályozásról. 

 

Bekeményít Törökország

Törökország eddig barátságos volt a kripto-eszközt kezelő vállalkozásokhoz. A ‘várj és nézz’ megközelítést alkalmazta, ami annyit tesz, hogy idáig a Török Jegybank obszerverként volt jelen az iparban. Ez most hamarosan megváltozhat, a kormány most készen áll a szabályozásra. A török pénzügyminisztérium a twitteren fejezte ki aggodalmát a kriptovalutákkal kapcsolatban. Hétfőn több helyi szabályozó szerv is bejelentette az együttműködést a témában. 

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1366328191749652480

A bejelentés szerint, a minisztérium két pénzügyi szabályozó ügynökség mellett dolgozik együtt a jegybankkal:

A kriptográfiával kapcsolatos növekvő aggodalmakat megosztjuk a világ többi részével. A minisztérium szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket a világban és Törökországban is. Együttműködünk a Központi Bankkal és a Tőkepiaci Tanáccsal.

 

Együttműködés a kriptovaluta szabályozásban

A Blockchain 101 társszerzője, a Blockchain Turkey platform főszerkesztője, Ahmet Usta megjegyezte, hogy a gyorsan növekvő kriptopénz és digitális eszköz ökoszisztémák kockázatosak lehetnek azon befektetők számára, akik nem ismerik a kriptográfia bonyolult dinamikáját.

Úgy gondolom, hogy helyénvaló lenne követni a Pénzügyminisztérium utasításait, miszerint a jövőbeni szabályozások egyengetik az utat az innováció számára, miközben a fogyasztókat is védik. Remélem, hogy Törökország élni fog ezzel a lehetőséggel a kriptovaluták és a blokklánc technológia terén, amely lehetővé tette ezeket az eszközöket, és egy egészséges ökoszisztéma megteremtésével vezető pozíciót ér el a globális színtéren. - mondta Ahmet Usta.

crypto-friendly-cryptofalka

Ismail Hakki Polat kripto-szakértő elmondta, hogy a minisztérium elsődleges célja a fogyasztói jogok védelme: Az első lépés a helyi kriptovaluta tőzsdék engedélyezése lenne, annak megakadályozása érdekében, hogy minden olyan tevékenységet megakadályozhassanak, amelyek potenciálisan károsíthatják a kisbefektetőket. A második lépéskén 2021 harmadik negyedévében pedig a kriptográfiai adózás bevezetése lenne a megoldás:

Ha a kormány barátságos megközelítést alkalmazna az alacsony adókulcsok bevezetésével, akkor Törökország vonzó piaccá válna a globális kriptobefektetők számára. Ezekben az időben, amikor a külföldi tőkeáramlás komoly igény, Törökországnak gazdasági megkönnyebbülést hozna. 

Polat azt is elmondta, hogy minden lehetséges adószabályozásnak követnie kell a nemzetközi intézmények, például a Pénzügyi Akció Munkacsoport megközelítését, és egyértelműen meg kell határoznia, hogy mi minősül kriptovalutának. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A kriptovaluták meghatározásának és szabályozásának hiánya zavaros hatáskört jelentene a szabályozó szervek között. Adózás biztosan lesz, de csak szisztematikus és alapos tanulmányozás után. - mondta Polat. 

 

Nemzetközi cégek együttműködnek a helyi szabályozókkal

Egy korábbi interjúban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao elmondta, hogy a tőzsde törökországi bevezetésekkor szorosan együttműködtek a helyi szabályozókkal. 

A kormányokkal való együttműködés kulcsfontosságú a fenntartható ipar kiépítéséhez és a nagyobb mértékű társadalmi adaptációhoz. Fejlesztések során mindig együtt dolgozunk a helyi szabályozókkal. - mondta CZ

Özgür Güneri, a BtcTurk török kriptotőzsde vezérigazgatója sajtóközleményben nyílt támogatását fejezte ki a szabályozás iránt. 

A kriptovaluta piac szabályozási keretrendszere hozzáadott értéket adna az isztambuli pénzügyi központi stratégiának, és Törökország vezető szerept töltene be ebben az iparágban. Nagyra értékeljük és támogatjuk az ebben az összefüggésben tett erőfeszítéseket. 

A BitPanda török igazgatója is üdvözli a szabályozó szervek előrelépéseit. Kész részt venni az európai piacok szabályozási keretrendszerének kidolgozásában. 

 

Összefoglalva

Hamarosan elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy a világon ha nem is átfogó, de valamilyen keretrendszerek közé fogják szorítani a kriptovalutákat. Ez nem azt jelenti, hogy korlátozni fogják használatát, kereskedését. Minden piacnak jól jön, ha a játékszabályokat esetleg pontosan lefektetik és kifehérítik az ipart.

Háttérkép forrása: https://www.al-monitor.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.83% $64,119.53
Ethereum ETH 0.12% $3,421.46
BNB BNB -0.03% $571.55
Solana SOL 1.86% $161.05
XRP XRP -6.14% $0.5523
Dogecoin DOGE -1.87% $0.1198
Cardano ADA -2.81% $0.424
Litecoin LTC -0.98% $71.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!