Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ukrajna illegális kriptovaluta tőzsdéket kapcsolt le

Ukrajna illegális kriptovaluta tőzsdéket kapcsolt le

Az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) illegális kriptovaluta tőzsdéket zárt be, ahol az ügyfelek pénzmosási tevékenységet végezhettek. 

Az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) leállított több tiltott digitális eszközcserét a fővárosban, Kijevben. A tőzsdék 5-10% közötti tranzakciós díjat számoltak fel. Érdekes módon a platformok ügyfelei tömeges tiltakozások szervezője is voltak, akik a hírek szerint Ukrajnának a függetlenség napján használták fel a hálózatot provokációs cselekmények finanszírozására.

 

Bűnözök használták az illegális kriptovaluta tőzsdéket

Az illegális kriptovaluta tőzsdék 5-10%-os jutalékot kaptak a tranzakciók után, amivel havonta akár 1 millió dollár körüli összeget is zsebre tehettek. A platformoknak összesen körülbelül 1000 ügyfele volt, néhányuk bűnöző, pénzmosó, online csaló, sőt tömeges tüntetések szervezője is vot a felhasználók között. A vizsgálat fényt derített arra is, hogy a provokátorok egy része agressziós cselekményeket finanszírozott a helyszínekről Ukrajna függetlenségének napján.

Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) | Cryptofalka Forrás: https://www.coindesk.com/

A 2021 eleje óta működő platformok azért voltak népszerűek a bűnözők körében, mert névtelenné tették a tranzakciókat. A nyomozás részeként a helyi rendőrség házkutatást tartott több irodában és lakásban, ahol számítógépeket, mobiltelefonokat, dokumentumokat és devizában lévő készpénzt foglaltak le. 

Az, hogy az ilyen platformok üzemeltetése milyen büntetést von maga után, még nem világos. A vádemelés megtörtént, a nyomozóhatóság benyújtotta a papírokat a ügyészséghez, ahol majd lefojtatják a bizonyítási eljárást. Az nyomozást irányító SBU 2021 eleje óta már három gyanúsítottat tartóztatott le az üggyel kapcsolatban.

 

Mexikóban is hasonló szervezetek működtek

Hasonlóan az ukrajnai esethez, Mexikóban is több illegális kriptovaluta tőzsdét azonosított. Amint arról a CryptoPotato néhány hete beszámolt, a latin amerikai ország hatóságai 12 olyan platformról kaptak információt, amelyek bűnös tevékenységet végez Jalisco régióban.

Mexikó bűnüldözés | Cryptofalka Forrás: https://www.rte.ie/n

Nieto Castillo - a Mexikói Pénzügyi Hírszerzési Egység (FIU) vezetője - kijelentette, hogy a rendőrség erőfeszítéseket tesz a probléma megoldására:

“12 platform nincs regisztrálva a pénzügyi hatósághoz, amik így jelenleg illegálisan működnek”

Castillo elmondta, hogy a fent említett tőzsdék olyan bűnözőkhöz kapcsolódhatnak, akik virtuális eszközöket alkalmaznak a pénzmosási műveletek során. Sőt, nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a platformnak kapcsolata lehet a Jalisco Nueva Generación drogkartellhez:

„Alapvető kérdés lesz a kriptovaluták és a bűnözői csoportokkal való kapcsolat elemzése. A kriptovaluta platformok nagy része Jalisco állam több településén van telepítve. ” -nyilatkozta Castillo

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.29% $67,097.31
Ethereum ETH 0.60% $3,123.25
BNB BNB -0.26% $580.4
Solana SOL 0.31% $174.15
XRP XRP -0.35% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.36% $0.1555
Cardano ADA -0.73% $0.4812
Litecoin LTC 0.20% $84.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!