Colorado kriptovalutás adófizetést tesz lehetővé

Szerző: | febr 19, 2022 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

Colorado állam lehetővé teszi a kriptovalutában való adófizetést, amellyel megnöveli a kriptovaluták iránti regionális érdeklődést is.
 
 

Adófizetés kriptovalutában

Jared Polis – Colorado állam kormányzója – nemrég bejelentette, hogy államában 2022 nyarától elfogadja a kriptovalutákat is az adók megfizetésére. Hasonló megközelítést alkalmazva Miami polgármesteréhez Francis Suarezhez, Colorado akár saját dedikált kripto tokent is indíthat. Bár a szövetségi értékpapír-törvények továbbra is élnek, a Digital Token Act elnevezésű új jogszabály értelmében Colorado mentesíti a kripto tranzakciókat a hatálya alól.

 

A kriptovalutás adófizetési lehetőséggel kapcsolatban azonban a kormányzó egyértelművé tette, hogy az államot nem lehet közvetlenül kitenni a rendkívül ingadozó kriptopiacnak.

„A kiadásainkat dollárban fizetjük meg. Most még! Hiszen soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Ezért a tervezett adófizetési rendszer részeként a beérkezett kriptovalutákat egy közvetítő visszaváltaná dollárra.” –nyilatkozta a polgármester.

Még 2019-ben a kanadai város, Innisfil is egy hasonló kísérletet indított el, miszerint a város lakóinak lehetőségük van kriptoban megfizetni adóit. Ameddig az adófizető fél Bitcoinban fizet, a tranzakció beérkezésekor egy külső partner az aktuális árfolyamon visszaváltja a beérkezett összeget fiat valutára, így kerülve el a piac volatilitását.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Colorado állam mely kriptovalutákat fogadja majd el, de a kormányzó megemlítette a Bitcoint és az Ethereumot is, mint olyan eszközöket, amelyek „aktuálisan fizethetők és konvertálhatók”.
 

Coloradonak nem újdonság a kriptovaluta

Polis kormányzó említést tett még a Chris Hansen állami szenátor által benyújtott „digitális token” törvényjavaslatról is, amely lehetővé tenné Colorado számára, hogy saját hozzáadott értékkel rendelkező digitális valutákat hozzon létre, amelyek az állami költségvetést gyarapítanák. 
 
Kriptovaluták I Cryptofalka

Forrás: economictimes.indiatimes.com

„Úgy gondolom fényes jövő előtt áll az, hogy a közszféra hogyan profitálhat az osztott főkönyvi- és kriptogazdaságból.” – mondta.
Colorado évek óta fokozott érdeklődést mutat a kriptovaluták és blokklánc-technológia iránt. Októberben Denver városa pedig kísérleti programot indított a Quiznos-szal, hogy bizonyos üzletekben fizetőeszközként fogadja el a Bitcoint. 2019-ben ugyanez a város még egy okostelefonos, blokklánc-alapú szavazóalkalmazást is elindított az önkormányzati választásokon szavazni kívánó tengerentúli katonaság tagjai számára. Az alkalmazással jogszerűen nagyjából 8 000 szavazatot gyűjtöttek össze.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.