44%-kal csökkentek a Coinbase bevételei

Szerző: | nov 5, 2022 | Kriptovaluta

A kedvezőtlen piaci körülmények a Coinbase kriptotőzsde bevételeinek visszaesését eredményezték a harmadik negyedévben.
 

 

Majdnem 50%-kal csökkent a Coinbase bevétele a harmadik negyedéveben

A Coinbase kriptovaluta tőzsde tranzakciós bevételei hatalmasat estek a harmadik negyedévben. A felhasználói aktivitás visszaesett a szélesebb körű piaci visszaesés közepette, de mégis sikerült felére csökkentenie veszteségeit az előző negyedévhez képest.
 
Coinbase

Forrás: https://www.forbes.com/

 
A november 3-án közzétett részvényesi jelentésben a vállalat megosztotta, hogy a tranzakciós bevétel a második negyedévi 655,2 millió dollárról 365,9 millió dollárra esett, ami 44%-os visszaesést jelent. A vállalat a rossz makrokörülményeket, a napi átlagos kriptopiaci kapitalizáció 30%-kal való visszaesését, a kereskedési volumen eltolódását és az Egyesült Államok kriptoszabályozási hiányát nevezte meg a csökkenés okaként.
 
A cég szerint míg a lakossági vásárlók száma növekedett, a haladó kereskedők más platformokat használnak összetettebb szolgáltatásokkal. A gyengélkedő számok ellenére a Coinbase vezérigazgatója és társalapítója, Brian Armstrong pozitív volt a harmadik negyedéves bevételi jelentés során, megjegyezve, hogy a szabályozási környezet lehet az egyik „legnagyobb katalizátor” az iparág növekedésében, és még azt is lehetővé teszi, hogy „az árak újra emelkedjenek.”
„Úgy gondolom, hogy van lehetőség arra, hogy a kriptovaluta árak elszakadjanak a tágabb makrokörnyezettől. Azt nem tudjuk, hogy mikor, de a szabályozás egyértelműsége az egyik olyan dolog, amely segíthet ennek elindításában.”
A Coinbase pénzügyi igazgatója, Alesia Haast azt nyilatkozta, hogy nem a pozitív eredmény volt az elsődleges céljuk. Továbbra is a növekedés érdekében szeretnének beruházni, miközben minimalizálják a veszteségeket:
“Amikor bikapiac van, profitot fogunk termelni, ha visszaesésben vagyunk, veszteségeket fogunk elkönyvelni.”
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 

Vajon meddig tartja még magát a Coinbase platform?

Úgy tűnik, hogy a Coinbase sikeres volt e cél elérésében, ugyanis a legfrissebb eredményjelentés azt mutatja, hogy a létszámleépítések és az egyéb intézkedések révén 38%-kal sikerült csökkenteni a működési költségeket az előző negyedévhez képest.
 
Összességében a Coinbase a harmadik negyedévben 576,4 millió dollár bevételt jelentett, ami 28%-kal csökkent a második negyedévhez képest, míg a nettó vesztesége 50%-kal 544,6 millió dollárra csökkent. A Coinbase megjegyezte, hogy a bevételek csökkenését részben ellensúlyozta az előfizetési és szolgáltatási bevételek növekedése – amely a részvény- és letétkezelési szolgáltatásokból, valamint a kamatbevételekből származik –, amely 43%-kal nőtt az előző negyedévhez képest.
 
A Coinbase részvényei több mint 8%-ot estek a bejelentést követően, a cég negyedéves bevétele pedig elmarad a Bloomberg 649,2 millió dolláros várakozásától.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.