Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
10 tény, amit érdemes tudni a DeFi-ről mielőtt belevágsz

10 tény, amit érdemes tudni a DeFi-ről mielőtt belevágsz

A DeFi, vagyis a Decentralized Finance, az utóbbi évek egyik legforradalmibb fejleménye a kriptovaluta világában.

DeFi: Pénzintézetek nélküli pénzügyek

A DeFi lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos pénzügyi szolgáltatásokhoz, mint például hitelfelvétel, kölcsönzés, farming közvetlenül hozzáférjenek, anélkül hogy hagyományos pénzintézetek vagy közvetítők közbeavatkoznának.

A mozgalom azon az elképzelésen alapul, hogy a szolgáltatásoknak mindenki számára hozzáférhetőnek és átláthatónak kell lenniük, és hogy senkinek ne kelljen megbíznia egy központi intézményben.

Cryptofalka mentorálás banner I Cryptofalka

Az elmúlt évek során gyakran éltünk az innováció ezen lehetőségével, és most megosztunk veletek néhány jó tanácsot, amit szívesen hallottunk volna mi is, mikor belevágtunk a defizésbe.

 

1. Őrizd meg a nyereséged!

A nyereség kockázatosabb kereskedésekbe való átforgatása nem profitrealizálás - csak szerencsejáték. Zárd a nyereségedet BTC-be, ETH-ba, stabilcoinokba vagy fiatba.

2. Rizikós hozamok vagy szabadság?

A tokenek folyamatos zárolása még több hozamért cserébe nem éri meg. Nincs rosszabb, mint egy süllyedő hajóhoz kötve lenni.

3. Maradj fókuszban!

Védd a figyelmedet minden áron. A fókusz leszűkítése egy alulértékelt előny. Senki sem tud lépést tartani a teljes térrel. Válassz ki néhány ágazatot, és maradj rajtuk. Már így is korlátozott időd és energiád van, ne pazarold arra, hogy a legújabb kriptodrámával foglalkozz.

4. A túloptimalizálás kockázatai

Légy óvatos a hozamok túloptimalizálásával - nincs olyan, hogy ingyen ebéd. Felteszed a coint, hozamot keresel, majd automatikusan továbbhalmozod ezeket. Több nem realizált hozam több kockázattal jár.

5. Egyszerűség a siker kulcsa

Nem kell 50+ eszközt használnod ahhoz, hogy sikeres legyél. A legnagyobb befektetők is általában csak az alapokat használják pl. Etherscan, DeFiLlama, Uniswap stb.

6. Maximalizáld a nyereséget, minimalizáld a veszteséget!

Nem arról van szó, hogy egy adott kereskedésben igazad van vagy tévedsz. Senki sem üti 100%-osan minden aljat és top-ot. Csupán az a lényeg, hogy maximalizáld a nyereséget, ha igazad volt, és korlátozd a veszteségeidet, ha tévedtél.

7. Információs tápláléklánc

Itt is van egy információs tápláléklánc. Projekt építők > VC / belsős emberek > Bálnák > Botok > Kereskedők, akik korán (<1 perc) kapják a híreket > Kereskedők, akik későn (> 1 perc) kapják a híreket.  Ha a Twitteren hallassz a projektről, valószínűleg már elkéstél.

8. A kemény munka kifizetődő (most szó szerint)

Az alfa 2 dologra vezethető vissza: belső információkhoz való hozzáféréshez, vagy hogy képes vagy elvégezni azt a kemény munkát, amihez mások túl lusták. Az emberek alábecsülik, hogy milyen messzire lehet jutni azzal, ha egyszerűen követed egy protokoll bejegyzéseit, Telegramját vagy Discordját.

9. Legyél szkeptikus!

Minden megismétlődik, csak kicsit másképp csomagolva. A DeFi-nél a fejlődés a mintafelismerésről szól. Például, ha bizonyos befolyásos szereplők elkezdenek projektekről beszélni, akkor lehetséges, hogy megpróbálnak kilépési likviditást vonzani. Legyél szkeptikus minden tanácsot illetően, mert mindenkinek van valami célja. Azért reklámoznak egy projektet, hogy a saját befektetéseiket pumpálják? Félinformációkat terjesztenek, hogy kijátsszák a Twitter algoritmusát?

10. Logika vs. Hype

Ne értékeld túl a fundamentumokat egy bikapiacon. Minden logika eltűnik, és az emberek a hype, az érzelmek és a spekuláció alapján vásárolnak. A tömeg az új projekteket és narratívákat kedveli - nem a 2021-es mainstream eszközöket. Ne küzdj az emberi természet ellen.

+1 jó tanács

Azt gondolni, hogy egy kereskedéssel 100-szorosára tudod növelni a portfóliódat, irreális. Már nem 2016-ot írunk. Lásd az iparágat olyannak, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek szerinted lennie kellene.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.68% $64,634.52
Ethereum ETH -3.50% $3,412.19
BNB BNB -4.10% $580
Solana SOL -7.69% $133.5
XRP XRP -6.47% $0.4803
Dogecoin DOGE -8.78% $0.1197
Cardano ADA -9.39% $0.3717
Litecoin LTC -7.44% $71.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!