Egyre jobb a kriptovaluták megítélése a befektetők körében

Szerző: | jún 3, 2022 | Kriptovaluta

A befektetők egyre hasznosabbnak találják a kriptovalutákat a portfoliójuk diverzifikálása érdekében, további növekedésre lehet számítani.

 

Növekszik a kriptovalutákba fektetett bizalom

Az Economist Impact közzétette a „Digimentality Report” felmérés eredményeit, amelyek a fogyasztók digitális fizetésekbe vetett bizalmát és az alapvető monetáris funkciók digitalizálását akadályozó buktatókat vizsgálták. A kapott adatok gondolkodásra és pozitív jövőképre engednek következtetni. A felmérés összehasonlítja a témában 2020-ban és 2021-ben végzett korábbi felmérések trendjeit.
 
BTC | Cryptofalka

Forrás: businesspartnermagazine.com

 
Az információkat egy 2022 elején 3000 fogyasztó által kitöltött fogyasztói felmérésből gyűjtötték össze. A válaszadók fele fejlett gazdaságokban él, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Szingapúrban. A válaszadók másik fele fejlődő országokból, köztük Brazíliából, Törökországból, Vietnamból, Dél-Afrikából és a Fülöp-szigetekről származik.
 
A résztvevők körülbelül 75%-a felsőfokú vagy magasabb végzettséggel rendelkezik, és számos digitális fizetési módot használ áruk vagy szolgáltatások fizetésére. A felmérés utolsó részében 150 intézményi befektető válaszadó vett részt, ezzel betekintést engedve a tágabb értelemben vett hagyományos pénzügyi rendszer hozzáállásába a témában.
 
A befektetők egyetértettek abban, hogy az olyan nyílt forráskódú kriptovaluták, mint a Bitcoin (BTC) vagy az Ethereum (ETH), hasznosak diverzifikálóként egy portfólióban.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A válaszadók 85 százaléka vallotta ezt a nézetet, míg 10 intézményi befektetőből 9 jelezte, hogy az összes kriptovaluta, köztük a CBDC-k és a vállalati blokkláncok iránti kereslet nőtt az elmúlt három évben.
 
A jelentés rámutatott arra, hogy a Web3 és a különböző metaverzum projektek térnyerése növelheti ezt az igényt. A válaszadók 74 százaléka egyetértett azzal is, hogy a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) egy olyan feltörekvő eszközosztály, amelynek megszerzését és kereskedelmét tervezik a jövőben.
 
A központi banki digitális valuták (CBDC) szintén figyelemreméltó fókuszpontot jelentettek, és egyre több fogyasztó várja el kormányaitól vagy központi bankjaitól, hogy 2025-re működőképes CDBC rendszert indítsanak el. A felmérésben részt vevő vezetők 65 százaléka úgy gondolja, hogy a CBDC-k valószínűleg felváltják a fizikai fiat valutákat működésük országában.
 
A szabályozást az intézményi befektetők a kriptovaluták használatának elsődleges akadályaként azonosították. A válaszadók 35 százaléka a piaci bizalmat vagy az ökoszisztéma megértését említette akadályként – ez jelentős visszaesés a megítélésben a 2021-es tanulmány 47%-ához képest. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszternek is hasonló gondolatai voltak, 2022 májusában kifejtette a digitális vagyonra vonatkozó politikával és szabályozással kapcsolatos megjegyzéseit. Felhívta a figyelmet a kriptovalutákhoz való hozzáférést korlátozó akadályokra, beleértve a pénzügyi oktatást és a technológiai erőforrásokat.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.