Bitcoin város épülhet El Salvadorban

Szerző: | máj 13, 2022 | Kriptovaluta

A zuhanó árfolyamok, megszűnni tűnő kriptó projektek és medvés hangulat napjaiban üdítő hírként olvashatjuk, hogy a Bitcoin vonatkozásában eminens El Salvador egy egész várost a vezető kriptovalutának szán. Megmutatjuk mit tudunk eddig!

 

El Salvador és a Bitcoin

A kriptóvaluta témában járatosak számára nem lehet teljesen ismeretlen El Salvador esete a Bitcoinnal. Mint arról már mi is írtunk, a dél-amerikai állam volt az első ország a világon, ahol a Bitcoin is hivatalosan elfogadott fizetőeszköz. Az ország 41 éves elnöke, Nayib Armando Bukele, valóságos médiasztárrá vált mindeközben és minden alkalmat megragad, hogy twitteren népszerűsítse országának kriptóbaráttá válását.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

El Salvador és a Bitcoin City

Bukele elnök legfrissebb twitter megnyilvánulása tökéletesen beillik a tőle megszokott PR folyamba, ugyanis közzétette a Bitcoin City projekt látványtervét. Az ,,arany város” ötlete nem újkeletű, mivel azt már tavaly novemberben bejelentette egy kriptó befektetői fórumon. Mindezidáig azonban nem jött további hír a projektről, ám most rögtön egy makett város képét osztotta meg a követőkkel. Az alábbi képen látható a szóban forgó mini város, amely jelenlegi sárgás színe miatt egyből felkeltette a követők érdeklődését.

Bukele azonban rögtön cáfolta, hogy a makett arany színe arra utalna, hogy a város majd aranyból készül, még akkor se, ha a Bitcoint gyakran hívják digitális aranynak. Éppen ellenkezőleg! A ténylegesen megépülő városban majd a zöld és a kék színek fognak dominálni. Az előbbi a fákra és növények, az utóbbi pedig a tengerre utal. Ez a környezettudatosnak mondható utalás azontúl, hogy nemes gondolat, talán fontosnak is nevezhető, mivel a Bitcoint a hozzá kapcsolódó bányásztevékenység okán gyakran nevezik környezetszennyezőnek.  

 

Bitcoin City I Cryptofalka

Forrás: Nayib Bukele twitter oldala

 

 

A Bitcoin város és a Vulkán Kötvény

Annyi részlet még kiderült a tervezett városról, hogy természetesen a legfőbb fizetőeszköz a Bitcoin lenne, tovább nem lenne semmiféle jövedelem és ingatlanadó sem. A városban ugyanakkor 13%-os áfát terveznek bevezetni, amiből 6,5% egy úgynevezett ,,Vulkán Kötvény”-be menne, a fennmaradó hányad pedig a közigazgatási szolgáltatásokat finanszírozná Az említett kötvényt 1 milliárd dollár értékben bocsátanák ki, ami a tervek szerint fedezné az építkezés költségeit is. Cserébe a befektetők 6,5%-os hozamban részesülnének. Az előzetes hírek szerint márciustól lettek volna jegyezhetőek a kötvények, ám ezt szeptemberre halasztották. Azt nem tudni, hogy valaha megvalósul-e a projekt, de imázs erősítésnek mindenképpen alkalmas.

 

Összegzés

Napjaink tőzsdei ingadozásai mellett nem árt a reklám a kriptónak és Bitcoinnak. Ebben El Salvador elnöke mindig az élen járt. A Bitcoin város története kapcsán pedig óhatatlanul eszünkbe juthat a 80-as évek ismert zenekarának, a ,,We built this city” című száma, ám míg a Starship mindezt a rock and roll-ra építi, addig Bukele elnök inkább a Bitcoinra szavaz. A rockzene ugyan már bizonyított, de nem sok kétségünk lehet, hogy a Bitcoin is fog.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.