El Salvador újabb 420 Bitcoint vásárolt

Szerző: | okt 29, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A salvadori kormány kihasználta a Bitcoin legutóbbi áresését és 420 Bitcoint vásárolt. El Salvador nemzeti Bitcoin készlete 1120 BTC-re nőtt.

 

El Salvador továbbra is elköteleződött a Bitcoin iránt

„Sokáig kellett várni, de megérte” – írta a Twitteren Nayib Bukele, salvadori elnök. A vásárlás óta már körülbelül 100 000 dolláros profitot termelt a megvásárolt Bitcoin.

Az online térben sokan elkezdték találgatni miért éppen 420 Bitcoint vásárolt az ország. Egyesek szerint összefüggésben van a marihuana fogyasztással, ugyanis a 420-as szám a kender fogyasztók körében mágikus számnak számít. Nemcsak azért, mert 04.20-án van a fű világnapja, hanem tulajdonképpen a 420-as szám a marihunanahoz való kapcsolódást, vagy egy spangli elszívását fejezi ki. 

Négyszázhúsz Bitcoin értéke körülbelül 24,6 millió USD. A vásárlás révén az ország teljes Bitcoin készlete 1120 BTC-re emelkedett, ami körülbelül 87,4 millió USD értékű. Az összes Bitcoin becsült átlagos vételára valamivel meghaladja az 53 300 dollárt.
 
El Salvador először ez év szeptember 6-án vásárolt két 200 BTC-s tételt, egy nappal később pedig újabb 150 BTC-s tételt vásárolt, amikor is a világ első országa lett, amely törvényes fizetőeszközzé tette a Bitcoint. Szeptember 19-én El Salvador újabb 150 BTC-t vásárolt, amivel az ország teljes Bitcoin készlete 700 BTC-re emelkedett.
 

Nem mindenkinek tetszik El Salvador és a Bitcoin fúziója

Sokan azonban kevésbé voltak pozitívak a közelmúltbeli vásárlásokkal kapcsolatban, aggodalmukat fejezve ki az ország Bitcoin állományának biztonsága miatt. Egy Twitter felhasználó válaszolt az elnök tweetjére, amelyben azt kérdezte: „Ki birtokolja a privát kulcsaikat?” A felhasználó azt is megkérdezte, mi történne, ha a nemzetet feltörnék. Egy másik felhasználó osztotta ezeket az aggályokat, hozzátéve, hogy az adófizetők pénzéből vásárolt Bitcoint nyilvánosan közzétett entitásban kellene tárolni.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Az El Salvador Központi Bank vezére, Douglas Rodriguez a hónap elején azt mondta a Bloombergnek, hogy a latin-amerikai ország továbbra is fektet be azzal a várakozással, hogy a Bitcoin hamarosan elveszíti spekulatív eszközként való hírnevét, és legitim fizetési rendszerré válik.
„Nem látunk semmilyen kockázatot.  A Bitcoin „fizetési rendszerré, a pénzügyi befogadás rendszerévé válik” – mondta Rodriguez.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.