El Salvadorban építik az infrastruktúrát a Bitcoin elfogadására

Szerző: | aug 25, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Az ország első embere szerint szeptember 7 -től 200 ATM és 50 fiók lesz, amelyek képesek átváltani a Bitcoint amerikai dollárra.

 

El Salvadorban szeptembertől bárhol lehet Bitcoinban fizetni

El Salvador elkötelezett, hogy az országban a világon elsőként legyen hivatalos pénznem a Bitcoin. Bár elemzők és szakértők figyelmeztették a kormányt, hogy a lépés akár gazdasági csőddel is járhat, az ország első embere tántoríthatatlan. Nayib Bukele, miniszterelnök és a Bitcoin (BTC) országos elfogadásának fő mozgató rugója azt mondta, hogy a lakosoknak lehetőségük lesz azonnal átváltani a kriptovalutájukat, miután a Bitcoint törvényes fizetőeszköznek ismerik el.

El Salvador Bitcoin | Cryptofalka

Forrás: https://nairametrics.com/

Egy Twitter közleményében Bukele azt nyilatkozta, hogy 4,5 millió felnőtt állampolgárnak lesz lehetősége tartani vagy készpénzben (USD-ben) felvenni 200 ATM bármelyikéből. Az elnök szerint 50 olyan fiók is lesz, amelyek képesek a fiat valutát Bitcoinba átváltani, hogy a lakosok a megtakarításaikat a kriptovalutában tartsák.

Bukele korábban azt mondta, hogy a kormány kiépíti az infrastruktúrát, hogy támogassa a Chivo nevű, államilag kibocsátott Bitcoin pénztárcát. Az elnök azt állította, hogy a „Chivo ATM -ek” végül „mindenhol” lesznek, és lehetővé teszik a salvadoriak számára, hogy a nap 24 órájában készpénzt vegyen fel anélkül, hogy jutalékot kellene fizetni. Azonban azt is kijelentette, hogy senki nem lesz kénytelen használni a Bitcoint, mint fizetőeszköz. Aki akar az maradhat a megszokott dollárnál. 

“Mi van, ha valaki nem akarja használni a Bitcoint?” – kérdezte Bukele. „Ne töltse le a [Chivo] alkalmazást, és folytassa normális életét. Senki sem fogja elvenni a dollárját […] Mindig sorba állhat a Western Union -nál és jutalékot fizethet. ” – jelentette ki az elnök

El Salvador elnöke a Bitcoin iránti elkötelezettségét a 2021-es Miami Bitcoin konferencián nyilvánította ki. Akkor bejelentette, hogy a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé fogja tenni hazájában. A törvényjavaslatot később elfogadta az ország törvényhozó közgyűlése, és a tervek szerint szeptember 7-től lesz hatályos. 

Az El Salvador elnöke rendszeresen beszélt azokról az előnyökről, amelyeket a kriptovaluta nyújthat a közép-amerikai nemzetnek. A Bitcoin irán mióta bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételére vonatkozó jogszabályokat vezet be a júniusi Bitcoin 2021 -es miami konferencián. A törvényjavaslat később elfogadta az ország törvényhozó közgyűlését, és a tervek szerint szeptember 7-től lesz hatályos. Nayib Bukele rendszeresen tart beszédeket, ahol azt fejtegeti, hogy a BTC mennyi előnnyel járhat a közép-amerikai ország gazdaságának. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.