Elon Musk zöldebbé tenné a Bitcoin bányászatot Amerikában

Szerző: | máj 25, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta bányászat

Elon Musk amerikai Bitcoin bányászokkal tárgyalt az ágazat fenntarthatóságról. A kriptovaluta ára azonnal 2000 dollárral emelkedett.

Megszokhattuk, hogy Elon Musk tweetjei után emelkednek vagy zuhannak a kriptovaluta árfolyamok, legyen az Bitcoin vagy Dogecoin. A majdnem két hetes árfolyamesés után, tegnap, a Bitcoin árfolyama egy fontos ellenálláshoz érkezett. Elon Musk pont akkor jelentette be a hírt, miszerint tárgyalt az észak-amerikai bányászokkal a Bitcoin bányászat fenntarthatósága érdekében, amikor a Bitcoin árfolyamának át kellett törni egy fontos ellenállást. Ekkor az árfolyam 38 000 dollárról  40 000 dolláros szintig emelkedett. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Elon Musk zöldebbé tenné a Bitcoin bányászatot

Az elmúlt héten a kriptovaluták árfolyama zuhanni kezdett. Egyik katalizátora az volt, hogy Elon Musk bejelentette, a Tesla nem fogad el többé Bitcoint az autóiért. Bár a februárban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint nem adja el. Okok között említette a Bitcoin bányászat környezetszennyező hatásait. 

A Tesla döntése, amely szerint környezeti aggályok miatt abbahagyja a Bitcoin fizetésének elfogadását, hozzájárulhatott a Bitcoin valaha volt egyik legnagyobb piaci visszaesésének. A mindenkori csúcstól 54%-kal esett vissza a legnépszerűbb kriptovaluta ára.

Alig két hét telt el a bejelentés óta, Musk máris munkához látott, hogy zöldebbé tegye Amerikában a Bitcoint. Tweetje szerint észak-amerikai bányászokkal találkozott, hogy megvitassák a Bitcoin bányászat fenntarthatóságát. 

Beszéltem az Észak-Amerikai Bitcoin bányászokkal. Elkötelezték magukat a jelenlegi és tervezett megújuló energia használatára. Arra kérik a világ összes Bitcoin bányászát, hogy ezt ők is tegyék meg. – áll a tweetben.

 

Létrejön a Bitcoin Bányászati Tanács

A találkozót üzletemberek, Musk és a Bitcion bányászok között Michale Saylor a MicroStrategy vezérigazgatója szervezte. A találkozó kimenetele sikeresnek mondható. A világon elsőként létrejött egy úgynevezett Bitcoin Bányászati Tanács.

A tanács számos iparági vezetőből áll, köztük az Argos Blockchain, a Blockcap, a Galaxy Digital, a Hive Blockchain, a Hut 8 Mining, a Marathon Digital és a Riot Blockchain. Mindannyian megállapodtak abban, hogy “elősegítik az energiafelhasználás átláthatóságát és felgyorsítják a fenntarthatósági kezdeményezéseket világszerte” 

Saylor azt is jelezte, hogy az új iparági csoport elkötelezett amellett, hogy széles körű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási célokat kövessen a Bitcoin bányászat terén, valamint hogy oktassa a piacot a bányászati folyamat működéséről

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összegzés

Hogy Bitcoin Bányászati Tanács képes-e bármit is tenni a Bitcoin árfolyam emelkedése érdekében, azt még nem tudjuk. Időbe telik, és valószínű egy-két pozitív hírt meg kell várni ezzel kapcsolatban. De nyilvánvalóan már hatással van Muskra – és ennek eredményeként a Bitcoin piacra is. Az biztos, hogy a Bitcoin árfolyama rövidtávon az elkövetkezendő napokban vízválasztó momentum elé kerül, hogy felül tud e kerekedni a 10 napos mozgó átlagnak napi nézeten belül. Hosszútávon biztosan jó hatással lesz az árfolyamra, a zöldebbé váló Bitcoint több befektető választhatja pénzének tárolására.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka