Első metaverzum divathét a Decentralandban

Szerző: | márc 28, 2022 | Kriptovaluta

A Decentraland újabb elsőséget söpörhetett be azzal, hogy megrendezte az első divathetet a metaverzumában. 

 

A divat a metaverzum egyik zászlóshajója

Az első metaverzum zenei fesztivál megrendezése után a Decentraland március 24. és 27. között rendezte meg az első metaverzum divathetet (metaverse fashion week – MVFW). Számos jelentős tervező képviseltette magát és digitális kollekció felvonult az első digitális divathéten. A decentralandben több ehhez köthető esemény és nyilvános verseny is lezajlott. 

fashion Cryptofalka

forrás: Decentraland

Az MVFW-t a Decentraland Foundation kreatív igazgatója, Sam Hamilton és az MVFW vezetője, Giovanna Casimiro tervezte. A hagyományos divatbemutatókkal ellentétben, amelyek a hétköznapi polgárok számára nem elérhetőek, a Decentraland MVFW mindenki számára nyitott volt, aki be tud lépni a metaverzumba. Itt bárki bemutathatja a terveit, és beülhet az első sorba is.

Hamilton egy tavalyi interjú során említette, hogy a divat a metaverzum jelentős részévé vált. Hangsúlyozta azonban, hogy az MVFW-nél elsődleges céljuk, hogy egy mindenki számára egyformán elérhető, nyílt forráskódú eseményt biztosítsanak. Így fogalmazott:

“De végső soron amit csinálunk, az a közösségért van, tehát nagyon felhasználó-központú. Ingyenes, minden elérhető mindenki számára. Lesz néhány látványos előadás. Lesznek viselhető eszközök a legjobb felhasználóink számára, akik ilyen tartalmakat szeretnének látni”.

 

Divatesemények 4 napon keresztül

A négy nap alatt Decentraland kifutó bemutatókat, divatélményeket, pop-up üzleteket, paneleket, kiállításokat és afterpartikat rendez.

A rendezvény a Decentraland új luxusdivat-negyedében kerül megrendezésre, ahol már számos olyan neves márka üzletei találhatók, mint például a Tommy Hilfiger. Az eseményeket a divatnegyedben található új Selfridges metaversum üzletének leleplezése nyitotta.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

A résztvevő márkák digitális ruhadarabokat állítottak ki a virtuális kifutókon sétáló avatárokon. A központi kifutó adott otthont a legtöbb luxusmárka bemutatójának. Ez a kifutó az egyes márkák témájához igazodott, ezen kívül volt egy második kifutó, ahol a mainstream, szélesebb rétegek számára elérhető márkák jelentek meg, a harmadikon pedig a közösségi tervezők színpada volt

Az esemény során a felhasználók a kiállított divatcikkeket NFT-ként vásárolhatták meg, hogy felöltöztessék saját avatárjaikat. Egyes NFT-ket az adott darab fizikai változatára is lehet majd cserélni.

 

fashion Cryptofalka

forrás: hypebae.com

 

A művészet és a film is fontos szerepet kapott az esemény során. A CashLabs művészeti galériájában és vetítőtermében olyan neves divatfilmeket lehetett megtekinteni, mint a Chanel és a House of Lanvin.

 

Luxus divatmárkák és közösségi terek

Az eseményhez csatlakozott a  Paco Rabanne, Dolce & Gabanna, Etro, Tommy Hilfiger, Dundas, Cavalli, Nicholas Kirkwood és Elie Saab. A résztvevő márkák új kollekciókat vagy meglévő darabok új értelmezését mutatták be.

Az Evangelo Bousis egyike volt azoknak a márkáknak, amely megosztotta elképzeléseit az új metaverzum kollekcióval kapcsolatban. Híres darabjaik kísérleti replikáira koncentrálnak, amelyek nem feltétlenül követik a fizika szabályait. Az Evangelo Bousis alapítója az unortodox darabok tervezése iránti lelkesedésüket megosztva kijelentette:

“A metaverzum lényege, hogy megálmodjuk és megcsináljuk ezeket a fantasztikus kreációkat, amelyeket a való életben nem lehet viselni. Azt mondom [Peter Dundas tervezőnek], hogy fel kell ugranod a vonatra, különben lekésed azt. Úgy gondoljuk, hogy ez a jövő.”

Auroboros Cryptofalka

forrás: numeroberlin.de 

 

Az Auroboros kifejezetten digitális világra tervezett kollekciója olyan extravagáns darabokat vonultat fel, amelyek a fizikai valóság határait feszegeti. 

 

Aurosboros2 Cryptofalka

forrás: numeroberlin.de

 

A tervezői márkák mellett számos híres digitális divatkollekció, mint például a The Fabricant, Az Auroboros és a DressX is csatlakozott a divathéthez. Emellett olyan márkák, mint a Coach, Axel Arigato, Ester Manas, Wandler, Eytys és Osoi is kiállítják digitális kiegészítőiket egy virtuális boltban.

A Fabricant arra kérte a résztvevőket, hogy a divathoz való nyílt hozzáférés keretében küldjék be a márka első kollekciójának átdolgozott terveit. A hat nyertes újraértelmezett terveket közönségszavazáson választották ki, és a kifutón mutatták be. A divathetet az Auroboros digitális haute couture márka Biomimicry kollekciója zárja, amelyet NFT-sorozat formájában árvereznek el.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka