Júliusban jön az Ethereum London hard fork és az EIP-1559

Szerző: | márc 7, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

A következő Ethereum hard fork és az EIP-1559 a hálózat magas tranzakciós díjának problémáját hivatott rendezni. Júliusban érkezhet a frissítés.

 

Ethereum London hard fork és EIP-1559 jöhet nyáron

Az Ethereum blokklánc egyik legjelentősebb változását hozhatja el az Ethereum hard fork, EIP-1559 London nevezetű hálózatfrissítése. A várva várt London hálózatfrissítés már júliusban érkezhet. Tim Beiiko, az Ethereum vezető-fejlesztője azt nyilatkozta, hogy a döntést meghozták, és egyöntetűen az összes fejlesztő elfogadta, hogy júliusban bevezethetik a hálózatfrissítést. 

Olyan szintre érkezett a fejlesztés, ahol az EIP frissítés bevezetése elkerülhetetlenné vált. Azt hiszem a hálózat felkészült a tovább lépésre. – mondta Tim

Ethereum coin I Cryptofalka

Forrás: https://www.cryptoglobe.com/

 

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin szerint, a felhasználók is jól járnak a hálózat frissítésével, ugyanis az Ethereum hálózat alacsonyabb díjakat fog majd ezután biztosítani. Az új struktúra dinamikusan és programozottan számolja a hálózati díjakat, így mindig a legalacsonyabb költségek kerülhetnek kifizetésre. 

A másik változás, hogy az alap tranzakciós díjat mostantól minden egyes tranzakciónál úgymond ‘elégetik‘, likvidálják a rendszerből és kivonják a forgalomból. A basefee elégetése után valamelyest csökkenhet az Ethereum bányászok amúgy igazán busás bevétele, ugyanis korábban a basefee-t is ők kapták meg.

 

Az Ethereum bányászok nem örülnek a frissítés bevezetésének

Az Ethereum bányászok többsége nem örül az Ethereum hard forkjának, a fejlesztői ülésen minden bányász társaság képviselője a frissítés ellen szavazott. A fejlesztőket ez az ellenállás sem akadályozta meg abban, hogy megszavazzák a júliusi bevezetést. Mondván, hogy az Ethereum hálózata a jelenlegi állapotban már szinte használhatatlan.

Az Ethereum bányászat idáig igen jövedelmező üzletág volt, a teljes bányászati bevétel februárban meghaladta az 1,3 milliárd dollárt. Az Ethereum árának növekedése új bányászokat vonzott az piacra, így a HASH ráta mostanra annyira megnőtt, hogy több mint kétszerese  lett a tavaly ilyenkorinak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A Flexpool Ethereal bányász-pool kampányt indított a hálózatfrissítés ellen, amihez több kisebb cég is csatlakozott. Mint például a  SparkPool vagy az Ethermine is. Az Ethereum bányászok 60%-a ellenzi a frissítési javaslatot. A F2Pool talán az egyetlen nagy bányász-pool, amely a HASH erők 10%-át birtokolja az Ethereum bányász-piacon, mégis Ethereum hard forkja mellett voksolt.

 

A közösség jól fogadja az Ethereum hálózatfrissítést

A javaslatot széles körben várta az Ethereum közösség szinte minden tagja, beleértve a befektetőket, a spekulánsokat, váltókat és kereskedőket. A hálózati tranzakciók tavalyi emelése azt mutatta, hogy időszerű rendezni a magas hálózati díjak körül kialakult problémát. Ha az Ethereum fejlesztői elkerülnék ennek az akadálynak a megoldását, rövid időn belül megannyi projekt hagyná el a hálózatot és költözne el olcsóbb, de ugyanennyire hatékony hálózatokra. Amire a Binance Smart Chain indulásával idén már számtalan példát láthattunk is.

A basefee elégetése amúgy hosszú távon jó hatással lesz az Ethereum árára. Ugyanis az EIP 1559-es frissítés után nagyjából évi 1 millió Ethereumot fognak elégetni. Vagyis évente ennyivel szűkösebb lesz a készlet, amiből a befektetők vásárolni tudnak, ez pedig jó hatással lesz az Ethereum árfolyam inflációjára. A hónap elején a Grayscale alapkezelő végzett egy kutatást és arra az eredményre jutott, hogy a deflációs mechanika jótékony hatással lesz az ETH árára. 

Sok felhasználó a DeFi projektjeit más erre alkalmas hálózatokon végzi jóval olcsóbb tranzakciós díjakért. Remélhetőleg az Ethereum hard fok megfelelő megoldást jelent a GAS díjak drasztikus emelkedésére. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.