Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már 10 millió Ethereum van stakelve a hálózaton

Már 10 millió Ethereum van stakelve a hálózaton

Az Ethereum hálózat újabb mérföldkőhöz érkezett, 25 milliárd dollárnyi ETH van hozzáadva a hálózat szerződéses címéhez.

 

Egyre közelebb kerül az Ethereum az átálláshoz

Jelenleg több mint 25 milliárd dollárt stakelnek az Ethereum hálózatán. A betétek, amelyek egyszerre 32 ETH-s kötegekre vannak felosztva, most az Ethereum Beacon Chain érvényesítői, ami az első lépés a Consensus Layer nevű frissítésre (korábbi nevén Ethereum 2.0).

Ethereum I Cryptofalka Forrás: crypto-news-flash.com

A frissítést követő legfigyelemreméltóbb változás az lesz, hogy az Ethereum a Proof of Work (PoW) konszenzusos algoritmusáról, mint például a Bitcoin jelenlegi mechanizmusa, a Proof of Stake -re (PoS) vált át. És az a 10 millió Ethereum, amely most a letéti szerződésben van zárva, kulcsszerepet fog játszani ebben a következő iterációban.

Ennek az az oka, hogy ahelyett, hogy bonyolult számítási feladatokra és extrém energiaterhelésre hagyatkozna a tranzakciók feldolgozásakor, a PoS-tervezés a bányászokat érvényesítőkre cseréli. Ezek az érvényesítők és a „tétbe helyezett” Ethereum gazdasági ösztönzőt jelentenek a jogszerű tranzakciók feldolgozására. Ha csalárd tranzakciót kísérelnek meg feldolgozni, például azt mondják, hogy ugyanazt az ETH-t kétszer költötték el, akkor eltávolítják őket, vagy pénzbüntetést kapnak.
 
Bár egy validátor gép futtatásának hardverigénye még mindig elég magas a laikusok számára, minden bizonnyal kevésbé megerőltető, mint például egy bányászfarm felépítése Kazahsztánban.
 
Az érvényesítőket is jutalmazzák azért, mert fontos pontjai az ökoszisztémának. A Staking Rewards szerint az Ethereum 2.0 validátorok jelenlegi jutalma 4,81%. Összehasonlításképpen, a Terra és Solana részesedése 6,07%-ot, illetve 5,72%-ot termel a felhasználóknak.
 

Kik stakelik az Ethereumot?

Ha közelebbről megvizsgáljuk a betéti szerződést, az érintett entitások változatosak. A Kraken egyik ETH pénztárcája például szerepel a listán. Ennek az az oka, hogy sok kriptotőzsde, mint például a Kraken, befektetési szolgáltatásokat kínál felhasználóinak. Ahelyett, hogy otthoni validátort kellene beállítani, le lehet kötni az ETH-t olyan tőzsdéken, mint a Binance, Gemini, Coinbase, hogy hasonló hozamot érjen el, különösebb erőfeszítés nélkül.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Több megoldás is létezik, köztük a Lido Finance és a Rocket Pool. Bárhogyan is kockáztatnak, a felhasználók a jelek szerint minden eddiginél nagyobb lendülettel néznek szembe az Ethereum közelgő átállásának elindításával.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.35% $64,728.65
Ethereum ETH -4.18% $3,411.88
BNB BNB -4.44% $581.27
Solana SOL -8.03% $133.94
XRP XRP -5.81% $0.4822
Dogecoin DOGE -9.36% $0.1201
Cardano ADA -9.80% $0.3721
Litecoin LTC -7.79% $71.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!