Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Eddig tartott, átnevezik az ETH 1 és ETH 2 neveket

Eddig tartott, átnevezik az ETH 1 és ETH 2 neveket

Az Ethereum Foundation megváltoztatja az ETH1 és ETH2 neveket, hogy a jövőben a felhasználók jobban eligazodjanak.

 

Átnevezik az ETH2-t, hogy megakadályozzák a csalásokat

Az Ethereum Alapítvány eltávolított minden hivatkozást az ETH1-re és ETH2-re, és az eredeti blokkláncot „execution layer (végrehajtási rétegnek)”, a továbbfejlesztett Proof of Stake láncot pedig „consensus layer (konszenzus rétegnek)” nevezte. Az Ethereum régóta várt átállása a Proof-of-work (PoW) bányászati ​​modellről a Proof-of-Take (PoS) konszenzusos mechanizmusra várhatóan az idei év második vagy harmadik negyedévében lép életbe.
 
Ethereum | Cryptofalka Forrás: Ethereum Foundation
 
A változás bejelentésekor az alapítvány számos indokot megfogalmazott, többek közt az új felhasználók megtévesztése, az átverések megelőzése. Egy január 24-i blogbejegyzésében az Ethereum Alapítvány megjegyezte, hogy az ETH2 márkajelzés nem tudta teljesen kifejezni mi történik a hálózattal a frissítések sorozata révén:
„Az Eth2 márkanév egyik fő problémája az, hogy téves modellt hoz létre az Ethereum új felhasználói számára. Intuitív módon azt gondolják, hogy az ETH1 az első, az ETH2 pedig az azutáni. Vagy az ETH1 megszűnik létezni, amint az ETH2 létrejön."
„Ezek egyike sem igaz. Az ETH2 terminológia eltávolításával minden jövőbeli felhasználót megkímélünk attól, hogy összekavarodjanak ebben a zavaros modellben” – írták a blog bejegyzésben. Az új terminológia szerint a végrehajtási réteg (ETH1) és a konszenzusos réteg (ETH2) kombinációja Ethereum néven lesz jelölve, míg az olyan egyedi funkciókat, mint a beacon chain, az összevonás és a megosztott láncok mostantól „frissítéseknek” nevezik.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Az alapítvány azt is kijelentette, hogy az új márkanév segít „elkerülni a csalásokat”, amelyek során rosszindulatú szereplők becsapják a felhasználókat – nem tudván, hogy az Ether-jük (ETH) az egyesülést követően automatikusan ETH2-re vált – az Ether (ETH) felcserélésére.
"Sajnos a rosszindulatú szereplők megpróbálták az Eth2 téves elnevezést használni a felhasználók átverésére, és azt mondták nekik, hogy cseréljék le ETH tokent ETH2 tokenekre, vagy hogy az ETH2 frissítés előtt valahogyan migrálniuk kell az ETH-t" - olvasható a bejegyzésben.
 

A névváltás nem biztos, hogy megfelelő időben érkezik

A hír viszonylag megosztotta a felhasználókat az r/Ethereum subredditben, a legtöbb felhasználó viccelődött a változáson, vagy panaszkodott az összevonás időtartamára. Egy felhasználó például rávilágított arra, hogy az új márkanév túl későn jött, megjegyezve, hogy a kifejezést a média és a felhasználók már széles körben elfogadták:
 
ETH2 | Cryptofalka Forrás: https://cryptorobin.com/
„A médiában mindenki a 2.0-t vagy egyszerűen az ETH2 kifejezést használja. És őszintén szólva, szerintem jobb is így, mert a (félig) laikusok számára sokkal könnyebb megérteni, mint a „konszenzusos réteget”, ugyanis ebben az esetben meg kell érteni a hálózat architektúráját.” - írta egy Reddit felhasználó
Az idei év végére tervezett egyesülést és a PoS-ra való átállást követően – ezúttal valósan – az Ethereum jelenlegi ütemtervének hátralévő mérföldköve a shard-ok frissítése, amely 2022 végén vagy 2023 elején lép életbe. A shard láncok bevezetésével az Ethereum hálózati terhelése 64 új láncra oszlik meg, hogy növelje a méretezhetőségét és kapacitását.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $51,125.72
Ethereum ETH 0.97% $2,957.9
BNB BNB 1.44% $379.41
Solana SOL 0.88% $102.07
XRP XRP 1.62% $0.5434
Cardano ADA 1.34% $0.5904
Dogecoin DOGE 1.80% $0.08604
Litecoin LTC 2.61% $70.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!