Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Júliusban jön az Ethereum London hard fork és az EIP-1559

Júliusban jön az Ethereum London hard fork és az EIP-1559

A következő Ethereum hard fork és az EIP-1559 a hálózat magas tranzakciós díjának problémáját hivatott rendezni. Júliusban érkezhet a frissítés.

 

Ethereum London hard fork és EIP-1559 jöhet nyáron

Az Ethereum blokklánc egyik legjelentősebb változását hozhatja el az Ethereum hard fork, EIP-1559 London nevezetű hálózatfrissítése. A várva várt London hálózatfrissítés már júliusban érkezhet. Tim Beiiko, az Ethereum vezető-fejlesztője azt nyilatkozta, hogy a döntést meghozták, és egyöntetűen az összes fejlesztő elfogadta, hogy júliusban bevezethetik a hálózatfrissítést. 

Olyan szintre érkezett a fejlesztés, ahol az EIP frissítés bevezetése elkerülhetetlenné vált. Azt hiszem a hálózat felkészült a tovább lépésre. - mondta Tim

Ethereum coin I Cryptofalka Forrás: https://www.cryptoglobe.com/

 

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin szerint, a felhasználók is jól járnak a hálózat frissítésével, ugyanis az Ethereum hálózat alacsonyabb díjakat fog majd ezután biztosítani. Az új struktúra dinamikusan és programozottan számolja a hálózati díjakat, így mindig a legalacsonyabb költségek kerülhetnek kifizetésre. 

A másik változás, hogy az alap tranzakciós díjat mostantól minden egyes tranzakciónál úgymond 'elégetik', likvidálják a rendszerből és kivonják a forgalomból. A basefee elégetése után valamelyest csökkenhet az Ethereum bányászok amúgy igazán busás bevétele, ugyanis korábban a basefee-t is ők kapták meg.

 

Az Ethereum bányászok nem örülnek a frissítés bevezetésének

Az Ethereum bányászok többsége nem örül az Ethereum hard forkjának, a fejlesztői ülésen minden bányász társaság képviselője a frissítés ellen szavazott. A fejlesztőket ez az ellenállás sem akadályozta meg abban, hogy megszavazzák a júliusi bevezetést. Mondván, hogy az Ethereum hálózata a jelenlegi állapotban már szinte használhatatlan.

Az Ethereum bányászat idáig igen jövedelmező üzletág volt, a teljes bányászati bevétel februárban meghaladta az 1,3 milliárd dollárt. Az Ethereum árának növekedése új bányászokat vonzott az piacra, így a HASH ráta mostanra annyira megnőtt, hogy több mint kétszerese  lett a tavaly ilyenkorinak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A Flexpool Ethereal bányász-pool kampányt indított a hálózatfrissítés ellen, amihez több kisebb cég is csatlakozott. Mint például a  SparkPool vagy az Ethermine is. Az Ethereum bányászok 60%-a ellenzi a frissítési javaslatot. A F2Pool talán az egyetlen nagy bányász-pool, amely a HASH erők 10%-át birtokolja az Ethereum bányász-piacon, mégis Ethereum hard forkja mellett voksolt.

 

A közösség jól fogadja az Ethereum hálózatfrissítést

A javaslatot széles körben várta az Ethereum közösség szinte minden tagja, beleértve a befektetőket, a spekulánsokat, váltókat és kereskedőket. A hálózati tranzakciók tavalyi emelése azt mutatta, hogy időszerű rendezni a magas hálózati díjak körül kialakult problémát. Ha az Ethereum fejlesztői elkerülnék ennek az akadálynak a megoldását, rövid időn belül megannyi projekt hagyná el a hálózatot és költözne el olcsóbb, de ugyanennyire hatékony hálózatokra. Amire a Binance Smart Chain indulásával idén már számtalan példát láthattunk is.

A basefee elégetése amúgy hosszú távon jó hatással lesz az Ethereum árára. Ugyanis az EIP 1559-es frissítés után nagyjából évi 1 millió Ethereumot fognak elégetni. Vagyis évente ennyivel szűkösebb lesz a készlet, amiből a befektetők vásárolni tudnak, ez pedig jó hatással lesz az Ethereum árfolyam inflációjára. A hónap elején a Grayscale alapkezelő végzett egy kutatást és arra az eredményre jutott, hogy a deflációs mechanika jótékony hatással lesz az ETH árára. 

Sok felhasználó a DeFi projektjeit más erre alkalmas hálózatokon végzi jóval olcsóbb tranzakciós díjakért. Remélhetőleg az Ethereum hard fok megfelelő megoldást jelent a GAS díjak drasztikus emelkedésére. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.44% $61,816.86
Ethereum ETH -0.47% $3,038.33
BNB BNB 0.80% $538.52
Solana SOL 2.79% $136.46
XRP XRP 1.46% $0.4999
Dogecoin DOGE -1.25% $0.1512
Cardano ADA 0.35% $0.4531
Litecoin LTC 1.61% $80.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!