Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Sokan keresnek rá a Googleben az Ethereum egyesítésre

Sokan keresnek rá a Googleben az Ethereum egyesítésre

A kanadaiak, az ausztrálok és a szingapúriak voltak a leginkább kíváncsiak az Ethereum küszöbön álló frissítésére.

 

Sokan várják az Ethereum frissítést

A Google Trends adatai szerint az elmúlt két hétben az emberek világszerte annyira szerettek volna többet megtudni az Ethereum Merge-ről (Ethereum egyesítés), hogy a keresési kifejezés mindenhol egyszerre érte el a népszerűség csúcsát. Március 6-án az "Ethereum Merge" keresés körülbelül 21%-kal volt népszerűbb mint most. Ezt a dátumot követően a keresések robbanásszerű növekedése miatt minden idők csúcsát érte el világszerte.

Ethereum egyesítés | Cryptofalka Forrás: Google
 
Az Ethereum egyesítésre Kanadában kerestek rá a legtöbbet az elmúlt 365 napban, ezért a Trends 100-as értéket rendel az országhoz, így a lehető legmagasabb pontszámot adja az „Ethereum egyesítés” keresésekre a lakosság körében. Kanadában a kifejezés népszerűsége március 13-tól 19-ig érte el a csúcsot. Március 26-ra azonban ennek 39%-ára süllyedt. A második helyre az ausztrál lakosság került, amely a kanadaiak által végzett keresések 84%-át tette ki az elmúlt évben, a lakosság méretéhez képest.
 
Ethereum demográfiai keresés | Cryptofalka Forrás: Google
 
A harmadik helyre a szingapúriak kerültek. 80%-ban voltak annyira kíváncsiak az Ethereum egyesítésre, mint a kanadaiak. A negyedik helyen az Egyesült Államok lakossága állt – körülbelül 76%-kal. Eközben az Egyesült Királyság és Hollandia lakossága az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett, mindkét csoport a kanadai keresések körülbelül 52%-ának felel meg. Nagy-Britanniában az "Ethereum Merge" március 6-án elérte csúcsnépszerűségének 43%-át. Csak március 13-án kezdett el emelkedni, majd a kifejezés elérte a népszerűség csúcsát.
 
Megjegyzendő, hogy a britek korábban is elég kíváncsiak voltak az Ethereum egyesítésrere. A 2021. december 19. és 25. közötti időszakban például a kifejezés körülbelül 99%-ban olyan népszerű volt az Egyesült Királyságban, mint manapság. A kapcsolódó keresési témák is népszerűek, olyanik mint a „Proof of Stake”, „Ethereum egyesítés dátuma” és „Ethereum 2.0 megjelenési dátuma”. Ez nem meglepő, mivel ezek a témák szorosan összefüggenek egymással.
 
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

De mi az Ethereum egyesítés?

A Bitcoinhoz hasonlóan az Ethereum is jelenleg egy munkabizonyítási (Proof of Work, PoW) konszenzus mechanizmust használ, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb számítási teljesítménnyel rendelkező Ethereum bányászok (lényegében a hét minden napján, 24 órában működő számítógépek) érvényesíthetik a legtöbb tranzakciót a blokkláncon, és szerzik meg annak jutalmát. Ezt a mechanizmust folyamatosan kritizálják a magas energiafelhasználása miatt.
 
ETH2 | Cryptofalka Forrás: cryptorobin.com
 
Az összevonás során az Ethereum főhálózata "egyesül" a Beacon Chain nevű tét-bizonyító (Proof of Stake, PoS) rendszerrel. Ettől kezdve a legtöbb kripto letéttel rendelkező Ethereum érvényesítők (a bányászok már nem vehetnek részt ebben a hálózatban) fogják a legtöbb tranzakciót érvényesíteni.
 
Az Ethereum Alapítvány azt állítja, hogy a 2.0 megoldja az Ethereum jól ismert méretezhetőségi problémáit is. A hálózat jelenleg csak körülbelül 30 tranzakciót kezel másodpercenként (Transaction per second, TPS), de az egyesítés után ez várhatóan 100 000-re fog növekedni. A jobb skálázhatóság csökkenti a hálózat drága tranzakciós díjait is.
 
Az Alapítvány elmondása szerint ez a mechanizmus 99,95%-kal csökkenti a hálózat energiafogyasztását is.
"Az Ethereum egyesítés a munka bizonyítását el fogja hagyni, az Ethereum szén-dioxid avagy energialábnyom problémája megoldódik. Az Ethereum 2.0 még idén várhatóan a második negyedévre vagy esetleg a harmadik negyedévre csúszik. -jelentette ki a ConsenSys vezérigazgatója és az Ethereum társalapítója, Joseph Lubin.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $64,097.53
Ethereum ETH 0.03% $3,419.57
BNB BNB 0.00% $571.4
Solana SOL 1.76% $160.95
XRP XRP -6.07% $0.552
Dogecoin DOGE -1.91% $0.1197
Cardano ADA -2.86% $0.4233
Litecoin LTC -0.94% $71.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!