Felforgathatja a Bitcoin bányászatot egy új amerikai startup

Szerző: | febr 20, 2020 | Kriptovaluta

Layer 1 Technologies egy új amerikai startup, ami fenekestül felforgatná a Bitcoin bányászat piaci viszonyait. Ambíciózus céluk a hash rate 30%-ának elérése.

 

Új óriás születőben a Bitcoin bányászat piacán?

A Layer 1 Novemberben 50 millió dollárt gyűjtött össze, mely segítségével számtalan, 2,5 megawatt teljesítményű, vízhűtéses Bitcoin bányász konténert vásárolt. A startup nyugat Texasban kezdte meg működését, mégpedig azzal a céllal, hogy 2021-re a teljes hash rate 30%-át megszerezze. 

A távoli cél mellett jelenleg arra fókuszálnak, hogy kiépítsenek egy 100 megawattos rendszert, amivel a következő hónapokban a teljes hash rate 2%-át birtokolnák már. (Viszonyításképpen: Egy paksi atomerőben működő blokk, nagyjából 500 megawatt teljesítménnyel működik). 

bitcoin bányászat cryptofalka

Ezzel a vízióval szeretnék elérni azt, hogy a jelenleg domináló Kína mellett, az Amerikai Egyesült Államok is felkerüljön a bitcoin bányászat térképére. Ugyanis jelenleg a Bitcoin bányászat nagyjából 60%-a Kínából érkezik, az USA pedig csupán 5% körüli értéket tud felmutatni. Ha összejön az ambíciózus cél, akkor a Layer 1 válhat az egyik legnagyobb önálló bányász startuppá.

A projekt szerint azzal, hogy a bitcoin bányászat hash ratejének az egyharmada Amerikába kerülne, azzal jelentősen csökkenteni tudnák Kína dominanciáját a piacon. Ezzel párhuzamosan pedig növelni az ország biztonságát, azzal, hogy egy potenciális világszintű valutában nyernének domináns szerepet.

 

A Layer 1 fenntartható bitcoin bányászaton dolgozik

A startup a teljes Bitcoin bányász infrastruktúrát magának tervezi és gyártja, szabadalmaztatott ASIC-ekkel és vízhűtéses bányász rigekkel. Ezeket pedig olyan konténerekben helyezik el, amely lehetővé teszik a melegebb éghajlatokon történő hatékony bányászatot is, pontosan ott, ahol olcsó és fenntartható elektromos hálózathoz férhetnek hozzá. Viszont ezek a speciális bányászati eszközeik nagyjából 2020 közepére fognak elkészülni, addig is más gyártóktól származó eszközökkel operálnak.

Alexander Liegl a CEO elmondta, hogy a társaság rövid távon is már nyereséges, felvirágozni pedig a májusi Bitcoin blokk felezés után fog:

Gyakorlatilag a hardwaretől az energia ellátásig mindent újra terveztünk, amire szükségünk volt. Ezzel pedig a célunk a hatékony és alacsony költséggel működő Bitcoin bányászat megreformálása volt. Jelenleg túl sok elavult bányász dolgozik még 2017-es vagy akár az előtti szerkezetekkel, számukra az elkövetkező Bitcoin blokk felezés végzetes lehet.

kriptovaluta bányászat cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.