Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
100 nap van még hátra a Bitcoin felezés időpontjáig

100 nap van még hátra a Bitcoin felezés időpontjáig

Egyre inkább lázba hozza a kripto társadalmat a közelgő Bitcoin felezés időpontja. Erős januári évkezdést tudhat magáénak a BTC/USD grafikon, ami katalizálja az emberek elvárásait az eseménytől. 

 

Közelgő Bitcoin felezés, fokozódó bika elvárások

3 hónappal járunk a májusi BTC felezés időpontja előtt, és a piaci elemzők egyöntetűen bika reakciót várnak az eseménytől.

Egy február 1-i tweet-jében, a Weiss Ratings hitelminősítő ügynökség, megosztott egy összefoglalót a korábbi két Bitcoin felezés alkalmával történő ármozgások teljesítményéről.

A blokkjutalom felezés a bányászokat érinti. A kibányászott blokkért kapott jutalom a felére csökken. Az esemény kb 4 évente történik meg, minden 210 ezredik kibányászott blokk után. Az esemény eredményeként csökken a Bitcoin kibocsátás. 2020-ban a jutalom 12.5 BTC-ről 6.25 BTC-re csökken majd. 

Az első Bitcoin felezés alkalmával, 2012. november végén, a BTC/USD grafikon $12 árat mutatott. Négy évvel később megfelezték a készletet a jelenlegi 12.5 BTC per blokk jutalomra, és az ár $652 volt.

A sikeres januári +30%-s BTC/USD ármozgás tovább erősíti az elvárásokat. Komoly áremelkedésre számítanak a májusban esedékes esemény időpontja körül. 

Egyértelműen bikán összegzett Weiss:
"Valóban segíti a Bitcoin felezés az ár emelkedését? Egyértelműen! Az egyetlen kérdés, hogy milyen magasra fog emelkedni az árfolyam az esemény hatására?"

 

Bitcoin felezés Bitcoin felezés

 

Óriási jóslatok

A legutóbbi 2016-s felezés hatása némileg később fejtette ki a hatását. Az árfolyam csak az egy évvel később kezdődő bull trend alkalmával lőtt fel a jelenleg is mérvadó, $20,000 környéki árfolyamcsúcsig. 

Több elemző is, az előző eseményhez hasonlóan, most is némi lappangási periódusra számít, mielőtt kifejtené a BTC felezés a hatását. 

Korábban írtunk, arról, hogy a Google trends adatai szerint határozottan nő a 'Bitcoin felezés' szavakra történő keresések száma. Az elemzők is csinos 2020-s évben reménykednek. Infláció terén például, a felezés révén a Bitcoin verni készül az arany és a Fed rátáját. 

Egy múltban pontos ár modell szerint, ami a Bitcoin kibocsátás csökkenésének dominóhatását mutatja be, a BTC-nek új, $100,000-s  árfolyamcsúcsot kéne beállítania 2021-ben.

 

Az eredeti cikk és a képek tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.78% $61,971.55
Ethereum ETH 1.12% $3,416.5
BNB BNB 0.86% $409.85
Solana SOL -4.06% $128.9
XRP XRP 5.39% $0.6255
Cardano ADA 11.79% $0.7498
Dogecoin DOGE 16.69% $0.1412
Litecoin LTC 6.32% $90.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!