Fogadj el Bitcoint vállalkozásodban, akárcsak a Tesla!

Szerző: | jún 21, 2022 | Kriptovaluta

Azok a kereskedők, akik hitelkártya helyett kriptot fogadnak el fizetésnél, akár 3,5%-os megtakarításra számíthatnak – vagy még többre.

 

Miért fogadjanak el a vállalkozások kriptot?

A Tesla kezdeményezése, miszerint a Bitcoint (BTC) átmenetileg elfogadja fizetési módként, feltehetően egyike volt azoknak a katalizátoroknak, amelyek tavaly rekordmagasságba lökték a digitális valutaárakat, és a kripto legitimitásra helyezték a reflektorfényt – különösen a fizetés terén. Ezen felül a kriptorajongók dicsérték, hogy a Tesla még saját node-ot is létrehozott a BTC elfogadására, valamint kijelentette, hogy nem cseréli el a tulajdonát fiatra, amely nagy magabiztosságot tükrözött a kripto hosszú távú kilátásait illetően.

Annak ellenére, hogy éghajlati aggodalmak miatt néhány hónappal később visszalépett és megszüntette a Bitcoin elfogadását, a Tesla csak egy fogaskerék volt a 2021-es adaptációs gépezetben. Többet között a Starbucks, a Whole Foods és az AMC Entertainment is belépett a tavalyi év folyamán a kriptovaluták világába. Az azonban nyilvánvaló, hogy más, kisebb vállalkozások számára kérdéses, hogyan ugorjanak neki egy ilyen kezdeményezésnek. Erre a kérdésre keressük ebben a cikkben a választ a Cointelegraph jelentése alapján.

bitcoin | Cryptofalka

bbc.com

 

Sokan úgy tartják, hogy a kriptovaluták a hiper-elfogadás fázisában vannak, a globális kriptopopuláció 178%-os növekedése pedig további bizonyítékként szolgál erre. A vállalkozások számára ennek a növekvő demográfiai helyzetnek a kezelése potenciális ügyfélkörük bővítését jelentené. A kriptográfiai fizetések fogadása ráadásul sokkal olcsóbb a TradFi módszerekhez viszonyítva, amely nagy segítség lehet a vállalkozások számára. Azok a kereskedők, akik hitelkártya helyett kriptot fogadnak el fizetésnél, akár 3,5%-os megtakarításra számíthatnak – vagy még többre.

A TradFi fizetési módok másik hátránya a visszaterhelés, amely 2021-ben 125 milliárd dollárba került az e-kereskedelem résztvevőinek. A visszaterhelések olyan fizetési visszavonások, amelyek során vagy a kereskedő küldi vissza tranzakciós probléma miatt a pénzösszeget az ügyfélnek, vagy az ügyfél küldi vissza a megvásárolt terméket. A visszaterhelés azonban közvetlen csalás is lehet, mivel egyes ügyfelek vitathatják a tranzakció sikerességét a visszatérítés érdekében úgy, hogy valójában nincs problémájuk a termékkel vagy annak szállításával.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A kripto elfogadásának folyamata

Függetlenül attól, hogy egy vállalat létrehozza saját node-ját, mint a Tesla, vagy fizetési processzort választ a tranzakció megkönnyítésére, a folyamat többé-kevésbé ugyanaz. Bizonyos fizetési processzorok lehetővé teszik a kereskedő számára, hogy kriptot fogadjon, de a fiatban történő valós idejű elszámolásra is adnak lehetőséget. Ez hatékonyan megszünteti az áringadozást, miközben rugalmasságot biztosít a kereskedőnek a digitális eszközök elfogadásához. Hátránya persze, hogy mindez a TradFi-ben gyakran elhúzódó eljárásoknak veti alá a céget.

A másik megoldás pedig a tényleges kriptoeszköz teljes mértékű elfogadása, s ennek számos oka van. A hosszú távú áremelkedés a leggyakoribb érv, de a vállalatok borúsabb, kevésbé sikeres napokon is megtarthatják kriptopénzüket. A kereskedők további bevételre tehetnek szert, ha kihasználják a kripto területen elérhető utakat, mint például eszközeik DeFi protokollokba történő zárolását, amellyel hozamot szerezhetnek stakelésből vagy kölcsön biztosításából.

bitcoin | Cryptofalka

bitcoinist.com

 

Záró gondolatok

Vitathatatlan tehát, hogy a kriptovaluták elfogadása számos előnnyel járhat a vállalkozások és kereskedők számára. Az adaptáció természetesen időbe telik, de mindenképp érdemes foglalkozni vele.

Végső soron a kereskedőtől függ, hogy milyen csatornán és hogyan szeretne kriptot elfogadni. A legfontosabb azt eldönteni, hogy pontosan mi a cél: a kriptovaluták megtartása, esetleg a növekvő kripto-ügyfélbázis elérése – vagy akár mindkettő.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.