Hardware kriptovaluta pénztárcát fejleszt a Square

Szerző: | júl 9, 2021 | Kriptovaluta

Jack Dorsey (Twitter CEO) megerősítette, hogy a Square Bitcoin hardware pénztárcát épít. Valószínűleg a cég nem kevesebb, mint 8000 Bitcoinját is itt fogják tárolni.

 

Kriptovaluta hardware pénztárca jelentősége

A hardware pénztárca egy kriptovaluta pénztárca, amely egy biztonságos hardware eszközben tárolja a felhasználó privát kulcsait (a blokklánc-hálózaton kimenő tranzakciók engedélyezéséhez használt kritikus információ). Az ilyen pénztárcák mögött az az alapelv, hogy teljes mértékben elkülönüljenek a magánkulcsok és a könnyen feltörhető számítógép vagy okostelefon. A hardware pénztárca extra védelmet nyújt a számítógépes támadások, az adathalász webhelyek és a rosszindulatú programok ellen.

Hardver pénztárca I Cryptofalka

Forrás: https://bdtechtalks.com/

A kriptovalutákat soha nem tárolják magában a hardware pénztárcában, azok mindig a blokkláncon vannak. Ezért cold wallet-nek (hidegtárcának) is nevezik. A hardware pénztárca csupán a személyes kulcsot tárolja. Ez a privát kulcs hozzáférést a kriptovalutához, a bárhol megtalálható blokkláncon.

 

A Square beszáll a hardware pénztárcák piacára

A Square termékfejlesztési vezetője, Jesse Dorogusker tweetelte, hogy a vállalat “úgy döntött, hogy hardware-es pénztárcát és szolgáltatást épít, annak érdekében, hogy a Bitcoin tárolását mainstreamé tegye”. Dorsey retweetelte és hozzátette: “Csináljuk.”

Dorsey a múlt hónapban még csak azt mondta, hogy a cég csupán “fontolgatja” a Bitcoin pénztárca felépítését “teljesen a szabadban, a szoftvertől a hardware tervezésig”.

A Squarenek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a piacon komoly verseny van. A Ledger és a Trezor már évek óta piacvezetők a hardware pénztárcák fejlesztésében és forgalmazásában. A cégnek nem feltétlenül új a pénzügyi applikációk és fizetési rendszerek világa. Évek óta sikeresen fejleszti a kisvállalkozások számára saját fizetési szoftverét, saját fizetési terminálokat és chip olvasókat. A fintech piacon a Venmo fizetési szolgáltatás versenytársa. Szoftverük a Cash App, lehetővé teszi a Bitcoin eladását és vételét.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Dorsey, és kiterjesztve a Square vállalkozásra, többször kijelentette elkötelezettségét a Bitcoin iránt. A vezérigazgató például a Miami 2021-es konferencián is felszólalt, akkor elárulta, hogy a vállalat több mint 8000 BTC-t (262 millió dollárt) vásárolt mérlegébe. Kijelentette, hogy a kriptovaluták a gazdasági szerepvállalás eszköze, amely lehetőséget nyújt az egyének számára a globális monetáris rendszerben való részvételre és saját pénzügyi jövőjük biztosítására.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka