Háttérbe szorítja a Bitcoin az arany befektetéseket

Szerző: | márc 10, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bloomberg elemzője szerint a befektetőket, mint értékörző befektetés, jobban érdekli már a digitális Bitcoin, mint az arany.

 

A távoli jövőben akár átveheti az arany értékörző szerepét is a Bitcoin

Számos adat arra utal, hogy jelenleg a Bitcoin népszerűsége (BTC) megelőzi az aranyat, mint elsődleges biztonságos értékörzőt. Ez pedig tovább növelheti a kriptovaluták széleskörű elfogadását. Mike McGlone, a Bloomberg pénzügyi elemzője szerint, a biztonságos értékörzőként használt eszközök közötti harc az adatok alapján kezd a Bitcoin javára eldőlni. Az utóbbi időben jóval több a Bitcoin befektetés, mint az arany-eszköz vásárlás.

Az aranynak mindig lesz helye az ékszerek között és gyűjteményekben, de a legtöbb jel arra utal, hogy a Bitcoin az aranyat felváltja befektetők portfoliójában. 

– mondta McGlone

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Az arany rovására terjeszkedik a digitális arany a Bitcoin

A Bloomberg diagrambjából kiderül, hogy 2020 közepe óta a Bitcoin az arannyal együtt erősödik. Viszont eközben az összes ismert arany ETF állománya jelentősen csökkent. Ez azt jelenti, hogy a befektetők az arany rovására helyezték tőkéjüket Bitcoinba. Ami amúgy nem csak az elmúlt 1 évben, de az elmúlt 10 évben is messze felülmúlta a fizikai arany érték növekedését.

McGlone már régóta a Bitcoin hírnöke. Sokszor hangoztatta már, hogy a Bitcoin átveszi az arany helyét és népszerűbb befektetési eszköz lesz. Február elején azt jósolta, hogy a Bitcoin gyorsan eléri majd az 50.000 dolláros árfolyamot, majd kevesebb mint két héttel ezután a Bitcoin a valóságban is túllépte az 50.000 dolláros árszintet. 

2020 novemberében McGlone azt is megjósolta, hogy a Bitcoin a következő két évben elérheti a 170.000 dolláros árszintet is. Míg tegnap a Bitcoin ára 51.100 dollár körül mozgott, 1,3%-os emelkedést elérve, addig az arany 1,8%-ot csökkent unciánként a dollárral szemben.

 

Ajánlott podcast műsorunk a témában:

[buzzsprout episode=’6216340′ player=’true’]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka