Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rekord magasan a Bitcoin hashrate - Továbbra is bullishok a bányászok

Rekord magasan a Bitcoin hashrate - Továbbra is bullishok a bányászok

A Bitcoin hashrate továbbra is rekordokat döntöget a hónapban, a kriptovaluta bányászok továbbra is kitartanak az elmúlt hetek árcsökkenése ellenére.

 

A Bitcoin hashrate és a kriptovaluta bányászat sorra dönti az új rekordokat 2019 októberében

A Blockchain.com mérései szerint a Bitcoin hashrate-je 2019. október 23-án 114 trillió hash/másodperc volt. A hálózat hashrate-jét mérő 12 hónapos grafikonon jól kivehető az átlagos hash rate drasztikus növekedése az elmúlt hónapokban. Vagyis folyamatosan növekszik a kriptovaluta bányászok által felhasznált erőforrás.

Bitcoin_hash_rate_blockchain.com

A BitInfoCharts szintén megerősítette a Bitcoin hash rate All Time High (ATH) értékét, ők 110 trillió hash/másodpercet (h/s) mértek. Ugyan a Coin Dance mérései szerint október 10-én 134 trillió volt ugyanez az érték. A különbségekbe belejátszik az is, hogy nem lehet pontosan megmondani ezen mérőszám tényleges értékét, a legtöbb becslés általában a korábbi periódusok blokk idejéből számol.

bitcoin bányászat cryptofalka

A Bitcoin hash rate-je közvetlenül a teljes számítási erőforrás nagyságát mutatja, ami a tranzakciók ellenőrzéséhez kerül felhasználásra a blokkláncon. Közvetetten pedig az egész rendszer biztonsági fokát, valamint a Bitcoin bányászok érdekeltségét a bányászat iránt, így annak a jövedelmezőségét is mutatja. Az elmúlt hetek döcögősebb időszaka ellenére, a bányászok továbbra is kitartanak és gőzerővel üzemeltetik a gépeiket, tehát magasabb Bitcoin árakra számítanak.

 

Az elmúlt hetek árcsökkenésével a Bitcoin bányászok jövedelmezősége is meginoghat

Az elmúlt hónapokban többen nagy volatilitásra hívták fel a figyelmet a Bitcoin hashrate-jében, amikor is úgy tűnt, hogy egyetlen nap alatt 40%-ot zuhant a mérőszám értéke 104 trillió h/s-ről 57 trillió h/s-re. Természetesen nem arról volt szó, hogy egyik napról a másikra leállították volna a kriptovaluta bányászok a gépeiket. Hamar, már másnapra kiderült, hogy mérési hibáról volt szó, egy napra rá már újra 114 h/s értéket mértek a mutatók.

Bitcoin_hash_rate_2_blockchain.com

A hash rate grafikonok általában csak becslést tudnak adni a felhasznált számítási kapacitásra, nehezen mérhetőek és csak közelítő adatot tudnak szolgáltatni. Az olyan tényezők, mint a lassú blokk idő, akár aránytalanul befolyásolhatják az eredményeket, és túlságosan baljósló eredményekhez vezethetnek, mint például a szeptemberi hamis összeomlás híre.

Az elmúlt hetek csökkenő bitcoin ára ellenére a folyamatosan növekvő Bitcoin hashrate, jól mutatja a bányászok elköteleződését a blockchain technológia iránt. A kriptovaluta bányászat titánja, a Bitmain például ezen a héten indította el a "legnagyobb kriptovaluta farmot" Texasban.

 

Ennek ellenére azért kérdéses, hogy hogyan alakul tovább a hashrate görbéje, lassan többen leállíthatják a gépeiket

Egy a kriptovaluta bányászat jövedelmezőségét mutató index 12 hónapos mélyponton van. A Cointelegraph beszámolója szerint pedig 6500 dollár az a lélektani határ, ami fölött megéri a kriptovaluta bányászok-nak tartósan üzemeltetni a gépeiket (Ez természetesen nagyban függ az adott piaci régió energia áraitól). Ezért elkezdhetik a drágább árammal bányászók lekapcsolni a gépeiket, így esetlegesen megtorpanhat a növekvő trenden lévő Bitcoin hashrate is. Persze csak addig, amíg nem lesz újra magasabb Bitcoin árunk vagy meg nem történik a rendszer nehézségi szintjének az állítása.

Dovey Wan befektető szerint, a Bitmain Antminer S9-es bányászgépeivel (az egyik legelterjedtebb gép) már jelenleg is sokan minuszosak lehetnek a jelenlegi árak mellett. Így az újabb Bitcoin árcsökkenésnek nagy valószínűséggel lesz hatása a hashrate-re is!

Bitmain Antminer S9 Bitmain Antminer S9

 

Közeleg a blokk felezés is!

2020 májusától 12,5 Bitcoin helyett már csak 6,25 Bitcoin lesz egy blokk bezárásáért a jutalom a kriptovaluta bányászok-nak. A múltban ez az esemény általában jelentős áremelkedéssel járt, kíváncsian várjuk, hogy hogyan fog ez jövőre alakulni. A blokk jutalom és a Bitcoin ár közötti összefüggést PlanB próbálta meg modellezni, amiről egy korábbi cikkünkben írtunk: (Link)

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.59% $64,707.68
Ethereum ETH 0.63% $3,161.39
BNB BNB 2.35% $616.5
Solana SOL -2.06% $147.03
XRP XRP -1.06% $0.5298
Dogecoin DOGE -1.22% $0.1522
Cardano ADA -1.47% $0.4735
Litecoin LTC -0.53% $84.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!