Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Munka a Coinbase-nél: A karantén megy, a távmunka marad

Munka a Coinbase-nél: A karantén megy, a távmunka marad

A Coinbase-nél a karantén megszűntével is a távmunka lesz az elsődleges foglalkoztatási forma. Az innovatív szemléletmód költséghatékonyabb működést eredményez, és a munkavállalók egészségét is kiemelten védi. 🍎

 

Így foglalkoztatja a jövőben a munkavállalóit a Coinbase

Az Egyesült Államok vezető kriptovaluta tőzsdéje a Coinbase bejelentette, hogy a pandémiás helyzet megszűnését követően is támogatják a rugalmas foglalkoztatási lehetőségeket, különösen a távmunka elsődlegességét. Számtalan előnye mellett a cég hangsúlyozza, hogy a munkavállalók élete, egészsége a munkavégzés ezen formája esetén óvható meg leginkább. Mindemellett decentralizációs vállalatpolitikájukat is elősegíti a reform.

Brian Armstrong a cég vezérigazgatója nyílt levélben az alábbiakkal fordult munkavállalóihoz:

"A karantén feloldását követően a Coinbase életbe lépteti a távmunka elsődlegességét a foglalkoztatás során. Ez a rendelkezés lehetőséget teremt arra, hogy a munkavállaló választása alapján az idő nagy részében távolról dolgozhasson, de továbbra is biztosított lesz az irodai környezetben való feladatellátás lehetősége is."

coinbase_home_office Munkavégzés a COVID-19 előtt a Coinbase San Francisco-i irodájában /Forrás: https://www.cnbc.com/

 

Előzetes becslések szerint a vállalat alkalmazottainak szignifikáns hányada, 20-60 %-a folytatná távmunka keretében a jogviszonyt. 

 

Hatékonyabb lenne a távmunka?

A modern technológiai eszközöknek köszönhetően a távmunka, illetve az otthonról való munkavégzés már sokak számára nem jelent problémát, az időbeosztás, a kapcsolattartás és az ellenőrzés is rendkívül egyszerűvé vált. A közlekedési idő csökken, a munka és magánéleti teendők könnyebben összehangolhatók. A szabadon megválasztott munkavégzési hely stresszmentes hatékonyságot eredményez, mindez pedig a munkavállalói jól-léthez is nagyban hozzájárul.

Ha munkáltatói oldalról nézzük, költséghatékonyabb működést is eredményez egy cég életében a távmunka, hiszen elegendő kisebb irodát bérelni, kevesebb a rezsiköltség, nem kell megfizetni a munkavállaló bejárási költségeit. A technikát gyorsan meg lehet oldani, a kultúrát már nehezebb.

Meglepő, de még egy-két évvel ezelőtt is nagy volt azon vállalatok aránya, akik szinte semmiféle gyakorlattal nem rendelkeztek ezen a területen. Az Owl Labs 2018-ban készült tanulmánya szerint a cégek közel fele (44 %) egyáltalán nem engedélyezi a távmunkát, 16 %-uk működik fizikai központ nélkül, és 40 % támogatja a hibrid megoldást.

 

Coinbase_home_office Forrás: http://blogotech.eu/

 

A Covid-19 világjárvány számos negatív hatása mellett munkáltatói gondolkodásmódban pozitív változásokat eredményezett. Egy nyitottabb, rugalmasabb, előremutatóbb szemléletmód jelent meg. Szükség is van erre az újító hozzáállásra, ugyanis a járvány után fenntartott korlátozó intézkedések Amerikában megkívánják a 6 láb (~ 1,5-2 m) távolság megtartását a munkavállalók között. A szabályokat betartva a Coinbase képtelen lenne visszatelepíteni valamennyi munkavállalóját a cég San Francisco-i székhelyére.

Mindezek fényében a vállalat magáévá tette azt a rendkívül modern gondolkodásmódot, hogy a munkavégzés formájában megvalósuló innovációt, a kriptovilágban megvalósuló innovációk kiterjesztésének tekinti.

 

Trendszetter víziók

Armstrong elmondta:

"A Coinbase elképzelése egy nagyobb gazdasági szabadsággal rendelkező világ megteremtése, és ennek egyik kulcsfontosságú eleme, ha nem kötődünk kizárólagosan egy helyhez. Az, amit ebben a pillanatban csinálunk, befolyásolhatja sok vállalat előrehaladását."

Coinbase_home_office Forrás: https://blog.coinbase.com/

 

Úgy véli ez a magatartás élenjáró és példaértékű lehet sok más vállalkozás számára, akik belátják azt, hogy a változásokhoz való adaptáció a siker kulcsa. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.61% $70,201.96
Ethereum ETH -0.75% $3,550.71
BNB BNB 4.89% $616.09
Solana SOL 0.29% $185.78
XRP XRP 1.42% $0.6298
Dogecoin DOGE -1.30% $0.2139
Cardano ADA 0.15% $0.6524
Litecoin LTC 7.88% $102.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!