CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

dec 17, 2019 | 0 hozzászólás

Nehéz terep a kriptovaluta kereskedés. Hagyományos piacokhoz képest még mindig egy nagyon kicsi szegmensről beszélünk. Ennek megvannak az előnyei, hátrányai. A piac, nagyságából adódóan könnyen manipulálható, a nagy volatilitás jelentkezhet nagy profitokban, ugyanúgy nagy veszteségekben. Kockázatosabb buli tehát a kripto tőzsdézés, így jobb óvatosnak lenni. Összeszedtünk pár tippet, amire minden kezdő tradernek illik odafigyelni.

 

Jobb kerülni a kis market cap-s neveket

Említettem, hogy hagyományos piacok mellett eltörpül a kriptovaluta kereskedés. Emiatt könnyen manipulálható. Ez felettébb igaz a kis piaci kapitalizációval rendelkező coinokra. Elég csak a Matic utóbbi időszakban bekövetkező emelkedésére és esésére gondolni. Saját magunk idegrendszerét kíméljük meg, nem mellesleg csökkentjük a kereskedéseink kockázatát, ha hagyományosabb kriptovalutákat választunk kereskedéshez (BTC, ETH, LTC stb.), mint kisebb market cap-s társaikat. 

Matic buborék – két nap alatt nullázódott az addigi emelkedés

Kisebb cap-s coinok esetében kevés kereskedési volume-mal találkozik az ember. A megrendelési könyvben (order book) nem túl sűrűn helyezkednek el a vételi és eladási árak, általában nagy spread-del (vételi és eladási ár közti különbség). Nagyobb tőkével így könnyebb emelkedéseket és eséseket generálni. Gondoljunk bele! Egy nagy beáramló tőke hamar fel tudja vásárolni kis név esetében az order book eladási oldalát, amivel gyorsan két számjegyű növekedéseket lehet generálni.

Ezen alapultak/alapulnak a pump signal csoportok. Pumpák esetében a cél a rövid távú profit szerzés, így hamar megjelenik az eladási hullám és lenullázódik az addigi emelkedés. Ezt hívjuk invalid emelkedésnek. Problémás eset, ugyanis könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy bevásárolunk és 10 perc múlva már 30%-kal lejjebb van az ár.

Neblio – volume nélküli környezetbe néha beesik a kereslet, és egészen furcsa ármozgásokat képes produkálni

Csekély keresletű környezetben a technikai elemzés módszerei sem túl hatékonyak és nő a manipulálhatóság és a volatilitás. Kriptovaluta kereskedés során tehát célszerű óvatosan bánni a kisebb market kapitalizációval rendelkező nevekkel, és kisebb tőkével fordulni feléjük. Szintén probléma a kis neveknél, hogy a kevés kereskedési mennyiség miatt nehezebb pozíciót vásárolni vagy eladni. Kicsi a likviditás, ami miatt könnyebb beszorulni egy-egy megrendeléssel. 

 

Tippek kriptovaluta kereskedéshez

 

 • Ne menj szemben a trenddel!

  Az első és legfontosabb szabály. Down trenden short pozíciókat, up trenden pedig long pozíciókat célszerű kutatni.

 • Ne találgass alj pontokra!

  Sokan elhibázzák, hogy a legalacsonyabb ponton szeretnének vásárolni. Az esetek jó nagy többségében bukással végződik ez a magatartás. A bálnák irányítják a piacot. Nem tudhatjuk, hogy számukra mi számít olcsónak, a legalacsonyabb árnak. Konfirmált up trenden célszerű vásárolni, nem pedig alj pont után kutatni.

 • Törődj a kockázattal!

  Ne csak azt figyeld mennyi profitot szerezhetsz egy-egy kripto kereskedéssel, hanem, hogy mennyit bukhatsz el. Ezt nevezzük kockázat/hozam tényezőnek. Célszerű legalább kétszer akkora lehetséges profittal belemenni egy kereskedésbe, mint lehetséges veszteséggel. 

 • Legyen pontos stratégiád!

  A tőzsde nem szerencsejáték. Lehet úgyis kezelni, de nagy valószínűséggel bukás lesz a vége. Mindig legyen előre kész stratégiád, ami alapján tudod mikor nyithatsz short pozíciót, vagy éppen longot, milyen célárral számolhatsz és mekkora veszteséget vállalsz el.

Kriptovaluta kereskedés

Kriptovaluta kereskedés

 • Tartsd magad a stratégiához!

  Ha már rendelkezel kereskedési stratégiákkal, tartsd is be azt. Nem érdemes fölöslegesen kockázatot vállalni. Nem érdemes azt sem hajkurászni, hogy minden nap feltétlenül kereskedj. Türelmesen várd meg, míg az ármozgás kiadta a stratégiát és azután cselekedj. A hangsúly itt a türelmen van. 

 • Mindig használj stop-losst!

  Kripto tőzsdézés során együtt kell élned a veszteséggel. Nem nyerhetsz minden kereskedéssel, lehet rossz döntést hozni, de le kell tudni vágni a veszteséget. Jobb érzés tud lenni a profitnál, ha levágtad egy kereskedést veszteségét -1,5%-n, mielőtt esett volna további 10%-t. 

 • Ne légy mohó!

  Összefügg a stratégiával. Általában, ha nagyot akar szakítani valaki a tőzsdén az nagy bukóval jár. A hosszútávú építkezés híve vagyok, nem egy nap alatt gazdagszik meg az ember. A nagy nyereség, nagyobb kockázattal is jár, így pont ellentétesen sülhet el. Célszerű tartani magad a stratégiád engedte kockázatokhoz és profitokhoz. 

 • Jobb kimaradni valamiből, mint belemenni valami rosszba

  Ha bizonytalan vagy egy kereskedésben, ne hozz döntést! Viszályára is fordulhat persze, hiszen profitokról maradhat le az ember, viszont kockázatcsökkentés szempontjából okosabb döntés nem belemenni bizonytalan tradekbe.

 • Ha sok a rossz trade, tarts pihenőt!

  Nem egészséges minden nap a grafikonokat bámulni. Kell pihenőt is tartani. Ha több rossz kereskedés becsúszott egymás után valószínűleg rád fér fejben egy kis tisztulás, vagy éppen a piac nem alkalmas kereskedésre.

A háttérképek tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

 1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

 2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

 3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

 4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

 5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

A blokklánc biztonságos használatának titkai

A blokklánc technológia néhány éven belül a feje tetejére állíthatja az egész világot. Márpedig ez csak akkor lesz lehetséges, hogy ha a blokklánc biztonsági...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Így vélekednek a dollármilliárdos üzletemberek a Bitcoinról

Miközben a világon dúl a koronavírus járvány és kopogtat egy súlyosnak ígérkező gazdasági válság, a kripto közösség reménykedvbe tekint a jövőbe, hogy ez...

Kriptobarát országok – szabályozási gyakorlatok Európában

A kritptovaluták elleni leggyakoribb érv, hogy használatuk, működésük szabályozatlan, ezért sok bizonytalanság és néha szélhámosság övezi őket. Ez biztosan...

A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi...

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését,...

Facebook Libra: se vele, se nélküle

Abban talán minden kripto hívő egyetért, hogy a digitális valuták széleskörű elterjedéséhez (és ezáltal az árfolyam emelkedéséhez) elengedhetetlen, hogy a...

Milyen előnyei és hátrányai vannak a blokkláncnak?

Korábbi cikkünkben bemutattuk a blokklánc (blockchain) működését. Ezúttal az előnyök és a hátrányok megismerésén van a sor. Mint mindegyik ehhez hasonló...

Kriptovaluta tippek – Miket kell tudnom kezdő kriptosként?

Mai cikkünkben kriptovaluta tippek a célkeresztben. Összeszedem azokat a praktikákat amelyek rendkívül fontosak és hasznosak abban az esetben, ha csak most...

A kripto befektetések új dimenziója – Mi az az STO?

Az STO (Security Token Offering) magyar fordításban; értékpapír token kibocsátás. Hasonlóan az ICO-hoz, a befektető kap egy Coin-t vagy egy tokent, amely a...

Fehér könyv – A startupok és befektetők legjobb barátja

A címben szereplő fehér könyv azaz ismertebb nevén ,,white paper” bemutatását valószínűleg egy összetett mondatban el lehetne intézni. Amiért mi ennél...

Bitcoin kereskedési tippek egy veterán tőzsdei kereskedőtől

A tapasztalt kereskedők tanulnak a hibáikból és olyan Bitcoin kereskedési tippek-et állítanak fel, amelyek megakadályozzák, hogy újra ugyanabba a hibába...

Claymore bányászprogram szakszerű beállítása érthetően

Egy részletes útmutató hogyan hozd ki a Claymore bányászprogram segítségével a maximumot a kriptovaluta bányászáshoz használt kártyáidból!    Claymore...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos

Aki most ismerkedik a Bitcoin és a blockchain világával, nagyon sok idegen szóval találkozhat. Számotokra készítettük el a Cryptofalka kriptovaluta szótárát!...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár...

Kriptovaluta projekt ismertető

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.