Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Csúcson az Ethereum hálózat aktivitás. Mi van az ETH árral?

Csúcson az Ethereum hálózat aktivitás. Mi van az ETH árral?

Keményen dübörög az Ethereum hálózat, mindenkori csúcsot mutat a jelenlegi aktivitás. ⚡️ Magas a gas ára is, de mi van az Ethereum (ETH) árával? 📊

 

Dübörög az Ethereum hálózat

Az Ethereum hálózat aktivitása megdöntötte a mindenkori csúcsot, de a magas gas ár problémát jelenthet a blokklánca számára. Ezzel párhuzamosan az Ethereum ára egyelőre stagnálni látszik, de meddig maradhat ez így? A cikk végén kiderül! 📊

A Delphi Digital legfrissebb jelentése szerint az Ethereum blokkláncon felhasznált Gas a mindenkori csúcsán van. Illetve úgy tűnik, hogy ez az Ethereum hálózat aktivitását is mutató szám a jövőben még tovább növekedhet. A Gas az az Ethereum blokklánc díjainak felszámításához használt eszköz, mely iránt az igény  2020 eleje óta folyamatosan növekszik.

 

Ethereum hálózat csúcson I Cryptofalka Forrás: Delphi Digital

 

Az Ethereum hálózatán használt Gas nagyban különbözik a Bitcoin hálózatán megismert tranzakciós díjakkal. Mivel az Ethereumnál a tranzakciós és az okos szerződések díja attól függ, hogy az adott tevékenység mennyi Gas-ba kerül, illetve, hogy mennyibe is kerül akkor a dinamikusan változó Gas ár. Az adott tranzakció vagy feladat során felhasznált gázmennyiséget a tranzakció számítási bonyolultsága határozza meg.

[buzzsprout episode='3481501' player='true']

 

Nem a magas tranzakciók miatt van mindenkori csúcson az Ethereum hálózat aktivitása

Amíg az Ethereum "fűtőanyagának" a Gas-nak az aktivitása mindenkori csúcson van, az Ethereum blokklánc tranzakcióinak száma igazán messze van ettől. Ez a mindenkori csúcs 1 349 890 tranzakció volt még 2018 Január 4-én. De akkor mi okozza ezt a hatalmas aktivitást ha nem a tranzakciók magas száma?

Úgy tűnik, hogy a teljes Gas felhasználás növekedése az okos szerződések nagyobb mértékű felhasználásából származik, amelyek összetettebbek, és ezért több Gas-t is igényelnek.

Ethereum hálózat gas I Cryptofalka Forrás: https://www.hb-wallet.com/post/a-guide-to-ethereum-gas

Az ETH Gas Station adatai alapján a felhasználás nagy részét az USDT viszi el, ami durván 1,6 millió dollárnyi Ethereum Gas díjat fizetett. Ezt a DeFi (Decentralized Finance) applikációk követik. 

Az Ethereum hálózat aktivitásának növekedése az átlagos tranzakciós díjak emelkedéséhez vezetett, mivel a bányászok a magasabb gázzal történő tranzakciókat priorizálják. A glassnode adatai szerint az átlagos tranzakciós díj ötszörösére nőtt a 2020 januári 0,08 dollárról egészen 0,41 dollárig.

A hálózaton jelenleg tapasztalható megnövekedett Gas felhasználás és a blokkok gas limitje miatt,  az Ethereum hálózat további gondokkal nézhet szembe a közeljövőben. Ha a gázfelhasználás eléri a blokk határértéket, akkor a felhasználóknak a magasabb gázárakkal kell versenyezniük egymással az ügyletek és az intelligens szerződések végrehajtása érdekében. Ez akár a blokkok gas limitjének változtatását is magával vonzhatja, viszont ez még jobban túlhajtaná a már így is terebélyesre növekedett Ethereum blokkláncot. 

 

Na de mi van az Ethereum árával?

Ugyan az Ethereum hálózat aktivitása a maximumon van, azonban ezt közel sem mondhatja el magáról az Ethereum ára. A Bitcoin 2017-es pumpája során az Ethereum ára egészen 1200 dollárig is felkúszott, majd a hosszú medve piac során még 80 dollárra is lenézett. Na de mi látható az Ethereum grafikonján?

Ami szépen észrevehető az ábrázolt heti Ethereum grafikonon az a masszív csökkenés utáni alj formálódás. Sokan egy trendfordítót V-alakú formációban képzelik el, viszont ez azért elég ritka. Általában egy fordulópont nem úgy néz ki, hogy leszúrunk egy árig majd pattanunk is vissza. Sokkal megbízhatóbb és gyakoribb az időben elnyújtott hosszas alj formálódás. 

Ethereum ár elemzés I Cryptofalka ETHUSD-1w-20200528

Egyelőre hosszú távú nézeten az Ethereum áránál is ezt lehet felfedezni, ugyanis nem beszélhetünk az elmúlt 1-1,5 évben se emelkedő, se csökkenő trendről. Inkább egy 80 és 300 dollár közötti oldalazás, amit láthatunk az Ethereum grafikonján. Viszont ha ezt a jelenséget összenézzük a fundamentális tényezőkkel, az Ethereum hálózat magas aktivitásával, a közelgő Ethereum stakingel, akkor ez a formáció egyértelműen pozitív színezetet kap. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi oldalazás egy jó felhalmozási zóna lehet hosszabb távra. Ha sikerül az Ethernek újra 300 dollár fölé emelkednie, utána pattanhat el ismét az árfolyama.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi az Ethereum staking? Minden fontos info egy helyen!
  2. 2 újabb Ethereum fejlesztés, ami előrébb viheti a projektet
  3. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 5.30% $64,488.38
Ethereum ETH 3.04% $3,073.36
BNB BNB 1.54% $555.09
Solana SOL 9.30% $143.17
XRP XRP 0.93% $0.4966
Dogecoin DOGE 4.61% $0.1516
Cardano ADA 2.87% $0.456
Litecoin LTC 1.22% $80.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!