Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2 újabb Ethereum fejlesztés, ami előrébb viheti a projektet

2 újabb Ethereum fejlesztés, ami előrébb viheti a projektet

Az Ethereum 2.0-ás fejlesztés remélhetőleg hónapokon belül érkezik, de ez előtt még kettő nélkülözhetetlen funkciót is aktiváltak az Ether fejlesztői.

 

Ethereum fejlesztés: Slálázhatóság, "gas-free" tranzakciók

Az Ethereum 2.0-ás fejlesztés talán az év legjobban várt eseménye a Bitcoin blokk felezése mellett. Ennek aktiválására még biztosan több hónapot is várni kell, de most újabb fejlesztésekkel álltak elő az Ether fejlesztői. Az egyik megoldás a projekt egy gyenge pontját a skálázhatóságot, a másik pedig a "gas-free" tranzakciókat célozta meg. Eközben az Ethereum hálózata dinamikusan nő és nő, az aktív Ethereum tárcák száma ugyanis szinte megduplázódott január óta.

A második legnagyobb DeFi-protokoll, a Synthetix fejlesztői is segítik az Ethereum layer 2 Optimism kutatócsoportját, hogy elindítsák a Synthetix Exchange demo telepítését az Optimistic Virtual Machine (OVM) rendszerén. Az OVM egy olyan layer megoldás, amely lehetővé teszi a decentralizált platformok számára, hogy sebességük megközelítse a centralizált rendszerek sebességét. 

Ethereum fejlesztés 2 I Cryptofalka Forrás: https://medium.com/@TwiceCrypto/synthetix-for-dummies-477a0760d335

A számok alapján az új Ethereum fejlesztés drasztikusan növelheti a rendszer hatékonyságát. Ezzel ugyanis a latency 35, a tranzakciós késés ideje 75-szörösen csökkent. Ez mellett a tranzakciós költségeket meghatározó gas ára is jelentős mértékben csökkenhet hatására.

Ha szeretnél többet megtudni az Ethereum projektről, hallgasd meg a Bitcoin kisokos podcastjét Spotify vagy iTunes segítségével!

[buzzsprout episode='3481501' player='true']

 

Sokat késik az Ethereum 2.0 fejlesztés, de van erő az Ethereum 1-ben is

Régóta húzódik ugye az Ethereum nagy módosítása az Ethereum 2.0, ami rengeteg új frissítést fog hozni a vezető altcoin életébe. Ezek közül talán a legfontosabb a Proof of Work rendszerről való Proof of Stake-re való átállás. Erről korábban itt írtunk: Mi is az a Proof of Stake és a Proof of Work?

Annak ellenére, hogy még nincs itt az Ethereum 2.0, a jelenlegi verzióban is bőven van még erő! Például a mostani fejlesztésnek köszönhetően az Optimism skálázhatósági megoldásával több ezer tranzakció / másodperc sebesség is elérhető lesz. Ez több nagyságrendnyi ugrás a jelenlegi Ethereum vagy akár a Bitcoin sebességével szemben is.

A Bitcoin durván 10, az Ethereum kb. 20 míg a Ripple akár 1500 tranzakció feldolgozására is képes másodpercenként jelenleg. Azonban ez még mindig elmarad a Visa-hoz képest, ahol a másodpercenkénti 24 000 tranzakció is létre jöhet.

Ethereum fejlesztés 3

Ezek alapján látható, hogy a legtöbb kriptovaluta még "csak kicsiben működik" megfelelően. Ahhoz, hogy tényleg mainstream legyen és széleskörűen lehessen használni az egész világon még sokat kell fejlődnie a blokkláncoknak. Viszont látható, hogy az Ethereum fejlesztés a jelenlegi 20 tranzakció/másodpercről rögtön akár 1000 tranzakció/másodpercre ugrasztotta a rendszert. Szerencsére még rengeteg hasonló potenciál van a rendszerekben, amik segítségével a jövőben radikálisan tudnak fejlődni tovább és tovább.

 

A Biconomy fejlesztése is segíti az Ethereumot

Május 4-én a Biconomy elindította a béta mainnet-jét egy új layer infrastruktúrájukhoz. 

A platformot úgy tervezték, hogy megkönnyítse a DApp-protokollokkal való gázmentes interakciókat, megszüntesse a nagyobb átállás technikai akadályait, és megkönnyítse a DApp-fejlesztők számára a felhasználók kezelését. Noha jelenleg a legtöbb segítséget az Ethereum fejlesztőinek nyújtja, valójában más blokklánc rendszereket is segítheti.

 

Január óta duplázódott az aktív Ethereum felhasználók száma

A Decentralizált applikációk népszerűségének növekedésével és az Ethereum 2.0 fejlesztés kapujában az aktív Ethereum felhasználók száma megduplázódott. Ez mellett az új Ethereum tárcák száma is jelentős növekedést mutatott az elmúlt hetekben. A napi újonnan regisztrált tárcák száma 50 000-ről 100 000-re ugrott 2020 tavaszán. Ezzel a teljes tárcák száma meghaladja már a 96 milliót is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.30% $63,507.87
Ethereum ETH -2.32% $3,125.6
BNB BNB 1.10% $607.44
Solana SOL -5.20% $145.81
XRP XRP -1.42% $0.5211
Dogecoin DOGE -3.47% $0.1501
Cardano ADA -2.18% $0.47
Litecoin LTC -1.55% $83.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!