Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mit rejtenek az NFT Mystery Box-ok?

Mit rejtenek az NFT Mystery Box-ok?

Vennél valaha is valamit anélkül, hogy tudnád, mi az? Sokan igen, ezért is indult be az NFT mystery box koncepciója. Nos, megéri-e az izgalom?

Ki ne szeretné a rejtélyt?    

Az NFT zsákbamacska ötlete különálló az NFT-k világában. Az NFT mystery box egy olyan doboz, amely egy vagy több egyedi, véletlenszerű NFT-t tartalmaz. Más néven vakdobozként is ismert, és 2021-ben vált népszerűvé. Számos blokkláncprojekt ad ki limitált kiadású NFT mystery boxokat, amelyek különböző ritkasági szintű NFT-ket tartalmaznak. Ugyanúgy működik, mint egy fizikai meglepetés doboz - nem tudod, mi van benne, mielőtt kinyitnád.

Bercoin bercode I Cryptofalka

A titokzatos dobozokhoz hasonló koncepció a gacha-rendszer a játékokban. A játékosok játékbeli tokeneket költenek, hogy véletlenszerű tárgyat kapjanak, például egy játékfigurát vagy öltözéket, amely lehet szuper ritka vagy közönséges. Miért vásárolna valaki valamit anélkül, hogy pontosan tudná, mit kap? Nos, ez a meglepetés eleme az izgalom része - az NFT-dobozok felébresztik ezt a gyermeki izgalmat. Ki ne szeretné a rejtélyt?

Mi az NFT box-ok koncepciója?

Olyan ez, mint amikor gyerekkorodban kicsomagolod a karácsonyi ajándékot. Izgatott voltál, ha arra gondoltál, milyen klassz játékokat kaphatsz. Azonban, ahogyan azt néha tapasztalhattuk, a karácsonyi ajándék sem mindig felel meg az "elvárásainak". Például ahelyett, hogy valami hasznosat találtunk, egy pár újabb karácsonyi zokni lapult a dobozban. Ugyanez a helyzet az NFT titokzatos dobozaival is. Lehet, hogy egy több ezer dollárt érő, szuper ritka NFT-t kapsz viszonylag alacsony áráért. De az is előfordulhat, hogy egy nagyon közönséges darabot találsz. Ha a kapott tárgyak kevesebbet érnek, mint amennyit a titokzatos dobozért fizettél, akkor pénzt vesztettél. Ez tehát olyasmi, mint egy szerencsejáték.  

Mi lehet az NFT Mystery box-okban?

Nos, a műalkotásoktól kezdve a játékbeli tárgyakig bármi lehet. Bár sosem tudhatod pontosan, hogy mit kapsz, néhány NFT box már ad egy általános leírást arról, hogy milyen típusú NFT-t rejthet a doboz. Ha például egy bizonyos gyűjteményből vásárolsz, akkor legalább tudod, hogy abból a gyűjteményből kapsz egy darabot. Egyesek még azt is megadják, hogy mekkora az esélye annak, hogy egy szuper ritkaságot kapsz, ami hasznos infó lehet. A Nike az RTFKT-val, egy virtuális tornacipőket gyártó céggel együttműködve elkészítette az MNLTH-t, egy NFT mystery boxot. Azonnal felkeltette a sneaker rajongók figyelmét, és a kollekció a sneakergyűjtés új korszakát sejtette. Példaként 2022-ben a YouTuber Untied Hawaii két Nike x RTFKT NFT mystery boxot vásárolt 13 000 és 15 000 dollárért. Miután megvásárolta őket, az áruk megduplázódott. Ha úgy döntött volna, hogy felbontás nélkül eladja őket, hatalmas profitra tett volna szert. https://www.youtube.com/watch?v=0bzVkN8qOZw Azonban a szuper ritka skin megszerzésének lehetősége miatt úgy döntött, hogy inkább kinyitja a dobozokat. Amikor kinyitotta az elsőt, egy közönséges skin-t kapott, amivel kb. 6000 dollárt veszített. A másodikkal kicsit szerencsésebb volt. Bár még mindig nem kapott egy szuper ritka skint, de valamivel értékesebb volt.

Az NFT mystery box-ok előnyei

Az NFT dobozok számos előnyt kínálnak, amelyek növelik népszerűségüket a gyűjtők és a rajongók körében. Először is, az NFT mystery dobozok az izgalom és a várakozás érzését keltik. A meglepetés eleme a vásárlási folyamatot még izgalmasabbá teszi. Másodszor, az NFT rejtélyes dobozok lehetőséget adnak a vásárlóknak arra, hogy értékes és ritka NFT-ket szerezzenek be alacsonyabb áron, mintha külön-külön vásárolnák meg őket. A dobozban található ritka vagy korlátozott példányszámú NFT-k felfedezésének lehetősége idővel jelentősen megnövelheti az értéküket.

Ha szereted az izgalmat, ami egy titokzatos doboz megvásárlásával jár, és szerencsét próbálnál, akkor ez a te asztalod! Lehet, hogy a végén nagyot fogsz kaszálni, és egy nagyon értékes NFT-t kapsz. De ha nem is szerzel egy szuper ritkaságot, a kapott NFT akkor is ér valamit, így bizonyos esetekben elcserélheted vagy tovább értékesítheted.    

Hogyan profitálhatsz az NFT meglepetés dobozokból?

A titokzatos dobozból kapott összes NFT értéktől és ritkaságtól függetlenül eladható. Ez azt jelenti, hogy profitot termelhetsz belőlük, ha sikerül elég magas áron eladnod őket, vagy más módon is felhasználhatod őket. Sokan úgy döntenek, hogy nem nyitják ki a dobozt, és így nem fedezik fel, hogy mi van benne. Néhányan úgy döntenek, hogy jó ideig megtartják a bontatlan dobozt, remélve, hogy később felértékelődik.

Ha a doboz felbontatlan, akkor eladhatod a dobozt egy másik vásárlónak, ideális esetben akár sokkal többért, mint amennyit korábban fizettél érte. Ez egy másik módja annak, hogy potenciálisan profitot termelj egy NFT box-ból.  

NFT mystery box-okkal kapcsolatos kockázatok

Az NFT titkos dobozokhoz kapcsolódó elsődleges kockázat a tartalom értékének bizonytalansága. Ez azt jelenti, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy a doboz tartalma nem felel meg a várakozásoknak, vagy nem a kívánt értéket képviseli. A piaci volatilitás kockázata is fennáll, mivel az NFT-k ára jelentősen ingadozhat. Ha szeretsz biztosra menni, az NFT mystery dobozok nem biztos, hogy neked valók. Míg az NFT titokzatos dobozok izgalmasak, és lehetőséget adnak arra, hogy az emberek egy szuper ritka NFT-t kapjanak, kiábrándítók is lehetnek, ha a dobozok tartalma közönséges. Csak rajtad múlik, hogy eldöntsd, megéri-e az izgalom.    

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.02% $64,125.95
Ethereum ETH 1.86% $3,064.66
BNB BNB 3.00% $561.61
Solana SOL 3.42% $143.7
XRP XRP 5.63% $0.5148
Dogecoin DOGE 4.99% $0.1556
Cardano ADA 12.56% $0.4976
Litecoin LTC 4.27% $82.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!