Jeremy Siegel: A Bitcoin befektetés az Y generáció aranya

Szerző: | jan 5, 2022 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Wharton pénzügyi professzora, Jeremy Siegel egy interjúban azt mondta, hogy az Y generáció az arany helyett Bitcoin befektetés pártján áll.
 

Arany helyett Bitcoin befektetés

Jeremy Siegel amerikai közgazdász, a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Schooljának pénzügyi professzora a pénzügyi piacok tanulmányozására specializálódott. A CNBC-nek adott interjújában az aranyról és a nyersanyagokról kérdezték, mint befektetési célpontokról. Siegel hangsúlyozta, hogy a fiatalabb generáció a Bitcoin befektetést tekinti értékálló befektetésnek az arannyal szemben.
 
Bitcoin befektetés | Cryptofalka

Forrás: https://www.roinvesting.com/

„Nézzünk szembe a ténnyel, úgy gondolom, hogy a Bitcoin befektetés mint inflációs fedezet sok fiatal befektető fejében felváltotta az aranyat… A digitális érmék az Y generáció új aranya” – mondta a közgazdász.
Siegel professzor úgy véli, hogy a befektetőknek szabad hozzáférést kell biztosítani az árukhoz. Véleménye szerint ez a feltörekvő piacokon történő befektetéssel érhető el. Ráadásul a professzort régóta aggasztja a világ növekvő inflációja. Korábban bírálta a Fed-et, amiért messze elmaradt az inflációellenes intézkedések meghozatalától.
„Régóta beszélek erről. Másfél éve figyelmeztetek az inflációra” – hangsúlyozta.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

A CNBC tanulmánya

2021 végén a CNBC amerikai műsorszolgáltató Millennial Millionaire tanulmánya magas kriptovaluta-tartási arányt fedezett fel a millenniumi (az 1980-as és 1990-es években születettek) körében. A digitális eszközöket  és a Bitcoin befektetést a kockázatok fedezésére, a befektetésekre és az értéktárolóra használják. A CNBC közvélemény kutatása szerint a millenniumi milliomosok nagyjából 83%-a rendelkezik kriptovagyonnal. Ugyanakkor a válaszadók 48%-a tervezi a digitális valutákba történő befektetések növelését 2022-ben, és csak 6%-uk szándékozik csökkenteni a portfóliójában lévő kriptoeszközök számát.
 
Bitcoin bálnák I Cryptofalka

Forrás: https://coingape.com/

 
A legtöbb millenniumi milliomos, aki kriptovalutákba fektetett be, arra számít, hogy a befektetések megtérülése a jövőben növekedni fog. George Walper, a felmérést végző Spectrem Group elnöke elmondta, hogy a legfontosabb különbség a befektetők generációi között az, hogy a Millenials számára a kriptovaluták váltak az elsődleges bevételi forrássá, és viszonylag alacsony tét mellett gyors hozamot hoztak.
 
Természetesen ezt a megközelítést nem támogatják teljes mértékben az idősebb befektetők, akik általában meglehetősen idegenkednek a kriptovalutáktól az azzal kapcsolatos kockázatok miatt. Walper hozzátette: „Nem vagyok benne biztos, hogy a vagyonkezelési iparág felismerte, hogy valóban teljesen más generációként kell gondolniuk ezekre”. „A legtöbb cég azt remélte, hogy figyelmen kívül hagyja. De a millenniumi milliomosok nem fognak csak úgy „kinőni” a kripto és Bitcoin befektetésekből.”
 

Összegzés

Az Y generáció az inflációt tekintik a fő problémának és a gazdasági növekedés veszélyének. Ellentétben a lakosság nagy részével, akik félnek az infláció által kiváltott áremelkedésektől, a millenniumiak hajlamosak aggódni a magasabb kamatszint miatt, és attól, hogy ez milyen hatással lesz befektetéseikre. Az ausztrál politikus és a konzervatívok vezetője azt mondta, hogy az első kriptovaluta „az arany millenniumi verziója volt”.
 
A volt szenátor hozzátette, hogy a Bitcoin befektetés ugyanazokat a kockázatokat hordozza, mint bármely más eszközosztály. Bármi is legyen az érv, egyértelműen egyre több befektető részesíti előnyben a kriptot a fiattal szemben, és ha a befektetők idősebb generációi a piacon akarnak maradni, akkor nézeteiket az új valósághoz kell igazítaniuk.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka