Kanada tüntetésekhez kapcsolódó kriptotárcákat zárolna

Szerző: | febr 23, 2022 | Kriptovaluta

Kanadai hatóságok azt követelik, hogy zárolják azon kriptotárcákat, amelyek a kamionos tüntetésekhez kapcsolódnak.

 

Kriptoban érkezik a támogatás

A kamionsofőrök január végén kezdték meg tiltakozásukat a kanadai kormány által bevezetett nemzetközi utazási korlátozások ellen, amelyek előírják, hogy az országba minden belépőt be kell oltani a COVID-19 vírus ellen. A kamionosok több kanadai tartományban blokkolták a nemzetközi hidakat és határátkelőhelyeket. A tiltakozás és a blokád hetek óta tart.

Válaszként az ontariói tartományi rendőrség és a kanadai királyi lovasrendőrség elrendelte az összes szabályozott pénzügyi cégnek, hogy szüntessék meg 34 kriptotárcával kapcsolatos tranzakciók elősegítését, amelyek a kamionosok által vezetett tüntetések finanszírozásához kapcsolódnak.

Kanadai tüntetés I Cryptofalka

Forrás: finbold.com

A szövetségi ügynökségek a Kanadai Pénzügyi Tranzakciók és Jelentéselemző Központtal (FINTRAC) együttműködve vizsgálják a kanadai oltási mandátum elleni tiltakozást támogató kriptovaluta adományokat. A tiltakozásokat a vészhelyzetekről szóló törvény értelmében – amelyre a törvény 1988-as elfogadása óta először hivatkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnök – illegálisnak tekintik.

A hatóságok által kifogásolt kriptotárcák 29 Bitcoin címből, egy Ethereum címből, egy Cardano címből, egy Ethereum Classic címből, egy Litecoin címből és egy Monero címből állnak. Az adományozók már több mint 20 BTC-t küldtek a címekre, hozzávetőlegesen 870 000 dollár (1,1 millió kanadai dollár) értékben.
 
Az támogatók azután fordultak a kriptovaluták felé, miután a hatóságok betiltották a tüntetés támogatására létrehozott GoFundMe számlát. A rendkívüli helyzetekről szóló törvény bevezetésének célja a tiltakozók pénzügyi utánpótlásának megszüntetése volt. Chrystia Freeland miniszterelnök helyettes azt mondta, hogy a bankok azonnal befagyaszthatják vagy felfüggeszthetik a kamionosokhoz kötött bankszámlákat, bírósági végzés és polgári jogi felelősségtől való félelem nélkül.

 
A vészhelyzeti törvény részeként Kanada kibővíti az ország pénzmosás/terrorizmus-finanszírozás elleni szabályainak hatályát, amelyek mostantól magukban foglalják a közösségi finanszírozási platformokat és a fizetési szolgáltatókat, például a PayPal-t és a Stripe-ot, valamint az olyan digitális eszközöket, mint a kriptovaluták.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
“Minden közösségi finanszírozási platformnak és az általuk jelenleg használt fizetési szolgáltatónak regisztrálnia kell a Kanadai Pénzügyi Tranzakciók és Jelentéselemző Központnál (FINTRAC), és jelentenie kell a nagy összegű gyanús tranzakciókat a hivatalnak” – mondta a szóvivő.
 

8 000 dollár értékű kripto érkezett egy live stream alatt

A „Freedom Convoy 2022”-nek élő közvetítés alatt adományozott Bitcoint egy támogató. Február 18-án, pénteken Tim Pastoor egy tüntető teherautójában ült és a kanadai Covid-19 korlátozások elleni kampányról tárgyalt, amikor a kamionosnak átadtak egy borítékot, amiben 8 000 kanadai dollárt érő Bitcoin elérhetősége volt.

„8 000 dollárnyi Bitcoin van benne. Amint a bankok lezárták a számlákat, volt néhány adományozónk, akiknek el kellett juttatniuk a Bitcoint a kamionosokhoz. Nem kell mást tenni, mint letölteni a Blue Wallet kriptotárcát és a helyreállító kóddal már hozzá is lehet férni a tárcán lévő Bitcoinhoz. “

Kanada tüntetés kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: coindesk.com

 

A kriptoközösség elítéli a kanadai hatóságok döntését

A kriptovaluta rajongók a világ minden tájáról aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a kanadai hatóságok befagyasztják a helyi COVID-19 tiltakozások finanszírozásában részt vevő bankszámlákat és kriptotárcákat. A Toronto Star jelentése szerint a bankszámlákon és digitális pénztárcákon Bitcoinnal (BTC) eddig befagyasztott pénzeszközök összege több mint 1 millió dollár lehet.

Jesse Powell, a Kraken vezérigazgatója elítélte a kanadai hatóságok cselekedeteit;
„Ha valaki ellentmond Kanadában, akkor egyszerűen elkobozzák a vagyonát, visszavonják a jogosítványait. Nem kell vitázni a törvényről, a politikáról vagy akár a jogokról, ha monopóliuma van az erőszaknak” – írta a Twitteren.
Powell elismerte, hogy lehetséges, hogy a Krakent a rendőrség bírósági engedély nélkül kényszerítheti vagyonának befagyasztására, kijelentve:
„100%-ban igen, volt már és lesz is ilyen, és 100%-ban igen, kénytelenek leszünk együttműködni. Ha valaki aggódik emiatt, ne tartsa pénzeszközeit egyetlen központi/szabályozott letétkezelőnél sem. Nem tudjuk megvédeni. Vegye ki az érméit/pénzét, és csak p2p-vel kereskedjen.”
Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója tweetjében megjegyezte, hogy a Kanadában zajló események nagyon hasonlítanak a kínai helyzetre, amelyet általában tekintélyelvű kapitalista államként emlegetnek.

Nayib Bukele salvadori elnök is elítélte a kanadai hatóságokat, amiért az ország a „demokrácia-index” első helyezettjeként megbukott. Bukele azzal érvelt, hogy a széles körben emlegetett, feltételezett ukrán–orosz válság elvonja a figyelmet, miközben a szabadság elleni „igazi háború” olyan országokban zajlik, mint Kanada.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka