Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tőzsdei grafikonok alapja, gyertyadiagram értelmezése

Tőzsdei grafikonok alapja, gyertyadiagram értelmezése

A technikai elemzés egyik alapjául szolgál a gyertyadiagram. Ha kezdő vagy és segítségre van szükséged, akkor ez a cikk neked szól!

 

Mi az a gyertyadiagram?

Ez a diagram egy pénzügyi termék árának változásait jeleníti meg. Formájában leginkább egy gyertyára hasonlít. Rendszerint egy értékpapír vagy kriptovaluta nyitóárát, záróárát, valamint a legmagasabb és a legalacsonyabb árat mutatja egy adott időponton belül. Ahogy a neve is sugallja, gyertyákból áll, amelyek mindegyike ugyanannyi időt ad meg számunkra. A gyertyák gyakorlatilag bármilyen időszakot ábrázolhatnak, a másodpercektől az évekig. A gyertyadiagramok körülbelül a 17. századra nyúlnak vissza. Készítésüket diagramkészítő eszközként gyakran egy Homma nevű japán rizskereskedőnek tulajdonítják. Valószínűleg az ő ötletei adták az alapot a ma modern gyertyatáblázatnak. Homma megállapításait sokan finomították, leginkább Charles Dow, a modern technikai elemzés egyik atyja.

Míg a gyertyadiagramok bármilyen más típusú adat elemzésére használhatók, leginkább a pénzügyi piacok elemzésének megkönnyítésére használják őket. Helyesen használva ezek olyan eszközök, amelyek segítségével a kereskedők felmérhetik az ármozgások kimenetelének valószínűségét. Nagyon hasznosak lehetnek, mivel lehetővé teszik a kereskedők és a befektetők számára, hogy trendeket és valószínűségeket keressenek a piac elemzése során.

A Gyertyadiagram értelmezése kezdőknek. Te ismered már az összes szempontot? Forrás: https://www.ig.com/sg/trading-strategies/japanese-candlestick-trading-guide-200615

 

Hogy működik a gyertyadiagram elemzése?

Az elemzéshez a következőket kell megnézni: a következő szempontok szükségesek:

    Nyitás – Az eszköz első rögzített kereskedési ára az adott időkereten belül.

    Legmagasabb érték – Az eszköz legmagasabb rögzített kereskedési ára az adott időkereten belül.

    Legalacsonyabb érték – Az eszköz legalacsonyabb rögzített kereskedési ára az adott időkereten belül.

    Zárás – Az eszköz utoljára rögzített kereskedési ára az adott időkereten belül.

Ezt összefoglalva: Az adatkészletet gyakran OHLC értékeknek nevezik. A fent említett elemek közötti kapcsolat pedig meghatározza a gyertya formáját és „kanócát” (Kanóc: egyszerűbb világítóeszköznek az a fonal- vagy szalagszerű része, amely a világítóanyagot magába szívja, és kiálló részén meggyújtva fényt ad. Szerk.)

Tehát a nyitás és zárás közötti távolságot testnek, míg a test és a Legmagasabb érték / Legalacsonyabb érték közötti távolságot kanócnak vagy árnyéknak nevezzük. A gyertya magas és mélypontja közötti távolságot a gyertyatartó tartományának nevezzük.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás CryptoMemories NFT közösség csatlakozás

 

Hogyan olvassuk a diagramot? 

Sok kereskedő úgy véli, hogy a gyertyadiagramok könnyebben olvashatók, mint a hagyományosabb oszlop- és vonaldiagramok. Még akkor is, ha alapvetően nagyon hasonló információkat szolgáltatnak. A gyertyadiagramok egy pillantással leolvashatók, és egyszerűen mutatják az adott árakat.

A gyakorlatban a gyertya a bikák és a medvék közötti csatát mutatja egy bizonyos ideig. Általában minél hosszabb a test, annál intenzívebb volt a vételi vagy eladási nyomás a mért időkeretben. Ha a gyertyán lévő kanócok rövidek, az azt jelenti, hogy a mért időkeret legmagasabb (vagy legalacsonyabb) pontja a záróár közelében volt.

A szín és a beállítások a különböző diagrameszközöktől eltérőek lehetnek. Általában, ha a test zöld, az azt jelenti, hogy az eszköz magasabban zárt, mint amikor kinyílt a kezdéskor. A piros azt jelenti, hogy az árfolyam lefelé mozgott a mért időkeret alatt, így a zárás alacsonyabb volt, mint a nyitás.Egyes klasszikus chartista gyakran fekete-fehér ábrázolásokat használ. Tehát a zöld és piros helyett a diagramok a felfelé irányuló mozgásokat ábrázolják üreges gyertyákkal és lefelé mozgásokat fekete gyertyákkal.

A Gyertyadiagram értelmezése kezdőknek. Te ismered már az összes szempontot? Forráshttps://www.elearnmarkets.com/blog/5-powerful-bullish-candlestick-patterns/

 

Amit nem árul el a gyertya sem

Bár a gyertyák hasznosak abban, hogy általános képet adjanak az árakról, előfordulhat, hogy nem nyújtanak olyan információt, amire egy átfogó elemzéshez szükség van. A gyertyatartók például nem mutatják meg részletesen, hogy mi történt a nyitás és zárás között, csak a két pont távolságát (a legmagasabb és legalacsonyabb árakkal együtt).

Például, míg egy gyertya kanóca elmondja nekünk az időszak csúcsát és mélypontját, azt nem, hogy melyik történt előbb. Ennek ellenére a legtöbb diagramkészítő eszközben az időkeret módosítható, lehetővé téve a kereskedő számára, hogy alacsonyabb időkeretekre nagyítsák a részleteket.

 

Összefoglalva

A gyertyadiagram az egyik legalapvetőbb eszköz minden kereskedő vagy befektető számára. Nemcsak egy adott eszköz (részvény,kriptovaluta) ármozgásainak vizuális megjelenítését adják, hanem rugalmasságot is biztosítanak az adatok különböző időkeretekben történő elemzéséhez. Alapvetően az órás, a négyórás a napi és a heti lebontásokat nézik a leggyakrabban.

A gyertyadiagramok kiterjedt tanulmányozása analitikus gondolkodásmóddal és elegendő gyakorlattal kombinálva végül előnyhöz juttathatja a kereskedőket a piacon. Ennek ellenére a legtöbb kereskedő és befektető egyetért abban, hogy más módszereket is figyelembe kell venni, mint például a fundamentális elemzést.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.00% $65,708.5
Ethereum ETH -3.83% $3,448.2
BNB BNB -1.61% $595.87
Solana SOL -7.62% $136.94
XRP XRP 0.75% $0.4933
Dogecoin DOGE -9.82% $0.1219
Cardano ADA -8.02% $0.3799
Litecoin LTC -5.93% $73.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!