Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin emelkedése 268 millió dollárnyi shortot likvidált

A Bitcoin emelkedése 268 millió dollárnyi shortot likvidált

A Bitcoin shortolók 268 millió dolláros veszteséget könyveltek el, amikor a Bitcoin váratlanul 11%-kal emelkedett.

268 millió dollárnyi short pozíció likvidálódott

A Bitcoin ára 10,8%-kal emelkedett 51 471 dollárról 57 035 dollárra kevesebb mint 24 óra alatt, a TradingView adatai szerint. A Bitcoin felfelé ívelése során több mint 268 millió dollárnyi short pozíció likvidálódott az egész kriptopiacban. 

A vezető kriptovaluta azóta tovább erősödött, hiszen a napokban újból 60 000 dollár fölötti áron kereskedik. Az Etherrel short pozíciót indító kereskedők sem jártak sokkal jobban, a likvidációk azonos időtartamban majdnem elérték a 44 millió dollárt.

Forrás:CoinGlass

Újra beindult a kriptovaluta piac

Pav Hundal, a Swyftx vezető elemzője szerint a kriptopiac jelenleg "fel van tüzelve".

"Olyan átlagos egy főre jutó kereskedési volumeneknél tartunk a kiskereskedelemben, amit utoljára a legutóbbi bikafutás csúcsán, 2021 novemberében láttunk, ráadásul az intézményi vásárlási nyomás is óriási" - nyilatkozta.

Hundal, sok máshoz hasonlóan, az Egyesült Államokban nemrég jóváhagyott spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) áramló jelentős mennyiségű intézményi tőkére is utalt.

A 10 Bitcoin ETF-be történő nettó beáramlás február 26-án meghaladta az 515 millió dollárt, ami a Farside adatai szerint az ETF-ek január 11-i jóváhagyása óta az egyik legmagasabb beáramlási nap volt.

Többek szerint visszatért a bikapiac

"A tőzsdén kereskedett alapok önmagukban a hálózat által jelenleg előállított Bitcoin közel negyedét felemésztik" - tette hozzá Hundal.

Hundal nem volt egyedül a Bitcoin árfolyamával kapcsolatos lelkesedésével, és több piaci szakértő is az eszköz mögé állt az X közösségi médiaplatformon.

Tyler Winklevoss, az egyesült államokbeli Gemini kriptotőzsde társalapítója tömören így fogalmazott: "Visszatértünk!", míg a szókimondó BTC-bika, Dan Held szerint a mostani árfolyammozgás "a Bitcoin bikafutás kezdetét" jelzi.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.49% $64,425.51
Ethereum ETH -5.03% $3,082.45
BNB BNB -5.12% $554.13
Solana SOL -4.10% $139.33
XRP XRP -7.64% $0.4924
Dogecoin DOGE -7.67% $0.1532
Cardano ADA -7.20% $0.4585
Litecoin LTC -6.62% $78.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!