Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptoba fektetnének a fiatalabb generációk!

Kriptoba fektetnének a fiatalabb generációk!

A föld népessége életkor alapján különböző generációs csoportokba sorolható. Egy új kutatás elgondolkodtató eredménnyel szolgált a legfiatalabb generációk kripto iránti kapcsolatáról. Mutatjuk a részleteket!

 

Generációs különbségek

A különböző társadalmi, fogyasztói csoportok felosztása több tudományág szempontjából is fontos. A generációs marketing jelentősége abban rejlik, hogy korcsoportokra osztja a fogyasztókat, majd ezeket a generációs csoportokat vizsgálja vásárlási szokásaik alapján. Az nem jelenti azt, hogy minden egyén az adott generációra jellemző fogyasztási mintával írható le, de nagy átlagban biztosan megfelelnek a rá jellemző karakterek és ez például marketingkommunikációs szempontból sem mindegy.

A szakirodalom több ilyen generációs csoportot is megkülönböztet, az 1920 után születettektől kezdve napjainkig. A konkrét életkori intervallumokra vonatkozóan megoszlanak a vélemények, de jelentős eltérés azért nem akad. A leggyakrabban említettek közé talán a baby boomerek, az X, Y és Z generáció tartoznak. A legfiatalabbak a 2010 után született Alfa generáció tagjai még fogyasztói magatartás szempontjából kevéssé profilozhatók, de a jövő mindenképpen az övék.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kripto generációk

A generációk meghatározásának szüksége úgy kapcsolódik a kriptohoz, hogy mindegyik kor gyermeke egy bizonyos nyitottsággal viseltetik az aktuális technológiai fejlődések iránt. Míg az 1940 és 1959 között született boomerek fiatalkorában a bakelit lemez és a szalagos magnó volt a meghatározó élmény, addig az 1960 és 1983 között született X generáció és az 1994-ig tartó Y generáció számára már a számitástechnika, a CD és DVD lemezek jelentette ugyanezt. Az 1995 és 2009 éveket összefoglaló Z generáció tagjai közül néhányan pedig már eleve a Bitcoin megjelenése után születtek és számukra a jelenlegi modern eszközök és technológiák használata sokkal természetesebb és magától értetődőbb, mint a régebbi generációké.

Amíg a boomerek inkább gyanakvóbban és kételkedve tekintenek azokra a fogalmakra, mint blokklánc és kriptovaluta, addig az X és Y generáció tagja érdeklődőbbek és nyitottabbak minderre. Nem véletlenül hívják az X generációt digitális bevándorlóknak hiszen ők életük során találkoznak a digitális világgal, a Z generációs digitális benszülöttek pedig bele születnek.

 

Nyugdíj | Cryptofalka

Generációs kripto kutatás

A napokban jelent meg a Charles Schwab alapkezelő egy Amerikában végzett kutatásának eredménye. A vizsgálatban 1100 főt kérdeztek meg. A mintába bekerült 21 és 70 év közötti válaszadók igen széles generációs reprezentativitást jelentenek. A kutatás fő iránya a nyugdíjmegtakarítási portfólióra irányult, azaz milyen eszközökben fektetnék szívesen a nyugdíjas éveikre szánt megtakarításaikat az említett korosztályba tartozók.

Az USA-ban ,,401(k) plan”-nek nevezett megtakarítási formának röviden az a lényege, hogy az aktív éveikben ebbe a ,,csomagba” utalnak a dolgozók után a munkáltatók, amely összeget az adott munkavállaló még kiegészítheti lehetőségeihez mérten. Az akár évtizedekig gyűjtött pénzt pedig időközben a számlatulajdonos munkavállaló egyetértésével be is fektetik, hogy növelje a portfólió értékét. Az említett kutatás arra is kitért, hogy ezt az összeget milyen eszközökbe látják elképzelhetőnek befektetni.

A generációs elméletek ismeretében talán nem meglepő az eredmény, hogy a Z generáció 43%-a és az Y generáció 47 %-a látná szívesen, ha kriptovalutába is lehetne egy részét fektetni ennek a megtakarított pénznek. Ez az arány lényegesen rosszabb a másik két vizsgált generáció esetén, mert a boomerek 11%-a, az X generáció 31%-a nem tervez ilyet. Az arány hasonló, ha azt kérdezik, hogy a nyugdíjalapon kívül egyébként tart e már jelenleg is kriptovalutát.

 

Kripto nyugdíjasok?

A felnővő generációk nyitottsága és kockázatkedvelő attitűdje már most is látható. A nyugdíjalapok legalább egy részének bekerülése a kriptopiacra óriási lehetőséget rejt az árszínvonal növekedése szempontjából, mivel a nyugdíjtakarékosság jelenleg is több trillió dolláros piac az USA-ban. Vannak azonban kockázati tényezők is, amelyekkel mindenképpen számolni kell. Míg a tervek többnyire a Bitcoin és az Ethereum nyugdíj befektetési portfólióba kerüléséről szólnak, addig Észak Virginiában pont a defi szektor és a yield farming felé nyitnának ezekkel, ami nagyobb kockázatot, ám nagyobb profitot is jelenthet. Negatív példaként említhető ugyanakkor egy quebeci nyugdíjalap, amely 154,7 millió dollárt veszített a Celsius platformba való befektetésével.

Az biztos, hogy a fogyasztók igénylik és egyre inkább igényleni fogják ezeket a befektetési lehetőségeket és mire az Alfa generáció is elkezdi a nyugdíjas éveire való takarékoskodást, már biztosan más lesz a kripto helyzet. Remélhetőleg a jelenleginél sokkal kedvezőbb.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.43% $37,820.83
Ethereum ETH -1.27% $2,030.68
BNB BNB -1.22% $227.47
XRP XRP -0.58% $0.6084
Solana SOL 2.18% $59.31
Cardano ADA -0.87% $0.3825
Dogecoin DOGE 0.30% $0.08072
Litecoin LTC 0.14% $69.93
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!