Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így realizálj profitot a kriptovaluta bikapiacon

Így realizálj profitot a kriptovaluta bikapiacon

Ne hagyd ki a Bitcoin emelkedését! Ismerd meg, hogyan használhatod ki a trendet és a közösségi aktivitást az optimális profit realizálás érdekében.

Profit realizálás a kripto piacon: Ne hagyd, hogy a piac átverjen

A kriptovaluta piac sokszor dinamikus és kiszámíthatatlan, sokakat csábítva magához gyors meggazdagodás reményében. Azonban a piac által kínált lehetőségek mellett számos buktató is rejlik benne. A legfontosabb, hogy ne hagyjuk, hogy a piac "átverjen" minket. Ez azt jelenti, hogy okosnak és előrelátónak kell lennünk, felismerve, hogy mikor a legjobb idő a befektetésre és mikor az eladásra.

A sikeres profit realizálás egyik legnagyobb kihívása a túl korai vagy túl késői kiszállás elkerülése. 

Sok befektető pánikba esik a rövid távú nagy mozgások láttán és túl hamar realizálja profitját, míg mások túl sokáig maradnak a piacon, remélve a még nagyobb nyereséget, ami végül medvés piacban rekedést okozhat.

A kulcs a piaci trendek alapos elemzésében és a racionális, jól informált döntésekben rejlik, nem pedig az érzelmi reakciókban. Az okos befektető felismeri a piaci volatilitás adta lehetőségeket, de tisztában van azzal is, hogy mikor kell eladni, hogy ne csak a nagybefektetők profitáljanak az ő rovásukra.

Ne realizálj profitot és ugorj ki túl hamar

Minden bika piacon és emelkedő trend során előfordulhatnak rövid távú leszúrások, amikor az árak akár 20-30%-os eséséhez is vezethetnek. Ezek a rövidtávú korrekciók teljesen normális és egészséges részei a piaci ciklusoknak, amelyek lehetőséget adnak az új befektetők számára a beszállásra. Fontos megérteni, hogy ezek az események nem feltétlenül jelzik a trend végét, és nem ezek azok a pillanatok, amikor a profit realizálását fontolgatni kellene.

A következő képen a 2020-as bika piac emelkedéseit és megtorpanásait figyelhetjük meg.

Bitcoin 2020 bika piac.jpg

Amíg a hosszú távú trend emelkedő, addig érdemes azzal "úszni", és nem hagyni, hogy a rövid távú ingadozások befolyásolják a döntéseinket. A piacon való túlzott reakció és a gyors profitrealizálás ilyenkor vezethet az esetleges nagyobb nyereségek elvesztéséhez, majd megfontolatlan döntésekhez. Az igazán sikeres befektetők képesek felismerni és megérteni ezeket a piaci dinamikákat, és nem hagyják, hogy a rövid távú volatilitás eltántorítsa őket a hosszú távú stratégiájuktól.

Ismerd fel a jeleket, mikor ideje kiszállni a kriptovaluta piacról

A kriptovaluta piacon való sikerhez elengedhetetlen, hogy ne csak a trenddel "ússzunk", hanem felismerjük a kiszállás megfelelő pillanatát is. Sok befektető száll ki például túl korán, 40 ezer dollárnál. Most pedig nehezen találják meg a visszatérés ideális időpontját és nehéz döntési helyzet előtt állnak 64 000 dolláros Bitcoin árfolyamnál.

Ugyanakkor, a piaci trendek folyamatos figyelése nélkül a túl hosszú bent tartózkodás is veszélyes lehet, mivel a macro trend fordulópontjának elszalasztása hosszú távú medve piacokban való rekedést eredményezhet, ahol akár éveket kell várni a visszatérésre.

A következő képen a 2021-2022-es bika piac emelkedéseit és megtorpanásait figyelhetjük meg.

2022 medve piac képe.jpg

A 2020-as bika piac sokak számára szolgáltatott tanulságot arról, milyen fontos az időzítés és a piaci jelek értelmezése. Az ideális kiszállási pont azonosítása kulcsfontosságú a kriptovaluta befektetések maximalizálásához, és ahhoz, hogy elkerüljük a hosszú távú veszteségeket. Az alapos piacelemzés és a trendforduló jeleinek felismerése segíthet elkerülni a túl korai vagy túl késői kiszállást, biztosítva, hogy a befektetéseink a lehető legjobban teljesítsenek.

Használd az Ichimoku indikátort a kriptovaluta piaci trendek azonosítására és követésére

A trendkövető stratégiák alkalmazása kriptovaluta befektetések során kulcsfontosságú a sikeres hosszú távú pozíciók megtartásához és a piaci zajoktól való elvonatkoztatáshoz. Ezen stratégiák között kiemelkedik az Ichimoku indikátor használata, amelyet mi 5-6 éve ajánlunk és alkalmazunk a piaci trendek azonosítására.

2022 elején, amikor az indikátor jelzése alapján long pozícióba léptünk 19 000 dollárnál a privát csoportunkkal, ez nem csak egy adott jelzés követését jelentette. Hanem egy megerősítést arra vonatkozóan, hogy a trendkövető stratégiánk helyes és jó irányba mutat. 

A következő grafikonon 2023-óta láthatjuk a Bitcoin árfolyamát és az Ichimoku indikátor folyamatos pozitív jelzését azóta.

Bitcoin Ichimoku indikátor trendfolytatás.jpg

Azok, akik 2022 elején, 19 000 dollárnál velünk tartva long pozícióba léptek, nem csak olcsón vásároltak, de máig pozícióban vannak, elkerülve a fölösleges eladásokat és a túl késői vásárlásokat.

Bitcoin, Ethereum, altcoin elemzések banner.webp

Ez a megközelítés nem csupán egy adott jelzés követésére korlátozódik, hanem egy hosszú távú, nyugodt befektetési filozófiát képvisel a piaci zajok közepette. A privát csoportunkban folytatott rendszeres elemzéseink során az elmúlt egy évben szó szerint több, mint százszor hangsúlyoztuk azt, hogy nem érdemes még kiugrálni a pozíciókból és érdemes úszni a trenddel tovább.

Hogyan használjuk ki a közösségi aktivitást a kriptovaluta piaci döntéseinknél?

A közösségi aktivitás és hype figyelése kritikus kiegészítője a trendkövető stratégiáinknak. Az ismerősök véleménye, a Google Trends adatok és az on-chain social információk mélyreható elemzése kulcsfontosságú a piaci hangulat megértéséhez.

Amikor a közösségi érdeklődés csúcsra ér és a technikai elemzés is változásokat mutat, ez erős jelzést adhat a profit realizálás ideális időpontjára. Ez a megközelítés az elkövetkező 1-2 évben különösen fontos lehet, segítve befektetőket abban, hogy elkerüljék a késői kiszállásból eredő veszteségeket és kihasználják a piaci ciklusok adta lehetőségeket. Ennek eredményeképpen, egy jól időzített és informált döntéssel maximalizálhatjuk nyereségünket a kriptovaluta piacon.

Cryptofalka Discord csatlakozás banner.webp

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.72% $64,238.93
Ethereum ETH 0.17% $3,429.32
BNB BNB 0.02% $572.58
Solana SOL 2.25% $161.48
XRP XRP -8.72% $0.5581
Dogecoin DOGE -1.97% $0.1205
Cardano ADA -3.20% $0.4257
Litecoin LTC -0.63% $71.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!