Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is

A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is

A Bitcoin történelmi csúcsok felé közelít, mégis úgy tűnik, hogy a lakossági befektetők még sehol nincsenek.

A lakossági befektetők hol maradnak?

Lehet, hogy úgy érzed, elkéstél, de a valójában még mindig nagyon korán van. Bizonyítékot akarsz? Nézd meg a következő 6 indikátort, ami szemlélteti, hogy a kiskereskedelem még csak most kezd ébredezni.

1. Kripto YouTube mérőszámok

A YouTube mérőszámok még mindig őrülten alacsonyak az előző ciklushoz képest. Ez a platform az egyik legerősebb retail mutató, mivel lényegében ez a kripto "kiskereskedelem otthona". Annak ellenére, hogy a BTC új ATH-val kacérkodik, a YouTube mérőszámai még mindig jelentősen elmaradnak a legutóbbi bikapiachoz képest.A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is | Cryptofalka

2. A kirptovilágra irányuló figyelem még mindig alacsony

A Google keresések szintén egy nagy jelentőséggel bíró mérőeszköze a retail érdekeltségnek. A "Bitcoin", "Crypto" és "Altcoin" keresések még mindig messze elmaradnak a 2021-es évhez képest.

A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is | Cryptofalka

3. Kriptoalkalmazások letöltési számai

A kriptoalkalmazások még mindig nem tűnnek ki az App Store-ban. Az előző bullrun alkalmával ezek folyamatosan a top 100 között foglalták el a helyüket, most azonban még a nyomukat sem látni.

4. Az altok még mindig a BTC mögött kullognak

Az altcoinok még mindig jelentősen le vannak maradva a Bitcoinhoz képest. Az alábbi grafikon a BTC és a TOTAL3 (altcoinok) közötti különbségeket szemlélteti.

A TOTAL3 grafikon a kriptopiac teljes piaci kapitalizációját mutatja a BTC és ETH kivételével.

A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is | Cryptofalka

Ez alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy van még bőven hely az altcoinoknak a növekedésre.

5. Valami nem stimmel a kriptopiacon

Ez a pont egy kicsit anekdotikusabb, de mégis különös érzés, hogy a Bitcoin majdnem új csúcson van, mégis:

  • Hírességek még nem kezdték el reklámozni a következő 100x coint (2021-ben mindenki és még a kutyája is posztolt) 
  • Sokkal kevesebb a nyilvános reklám
  • A barátok/családtagok még nem bombáznak azzal a bizonyos kérdéssel

 6. A subredditek sosem hazudnak

A kriptopénzekkel kapcsolatos subredditek múltheti kommentjeit elemezve kiderül, hogy az érdekeltségi szintek jócskán elmaradnak az előző bikapiac csúcsán látott szinthez képest. Ez ugyan csak arra enged következtetni, hogy a lakossági befektetők még nem szálltak be ismét a piacra.

A Bitcoin ATH közelében a lakossági befektetők nélkül is | Cryptofalka

A bitcoin hihetetlen ármozgása ellenére a jelenlegi adatok csekély retail tevékenységről árulkodnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a nagy mozgások mögött, az ETF-ket felhalmozó, intézményi befektetők állnak. A BitMex Research által összeállított adatok szerint a januári debütálásuk óta a bitcoin ETF-ek több mint 6,7 milliárd dollár nettó tőkebeáramlást generáltak, a BlackRock IBIT neveztű ETF vezetésével.

A fentebb említett indikátorok alapján úgy tűnik, hogy még mindig korai szakaszában járunk a ciklusnak, és a lakossági érdeklődés még nem érte el a 2021-es bikapiac szintjét. Ez pedig azt jelenti, hogy bőven van még hely a növekedésre, miközben az intézményi befektetők továbbra is erősítik pozícióikat. Ezért érdemes figyelemmel követni a piaci változásokat és készen állni a lehetőségek kihasználására.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.62% $64,419.51
Ethereum ETH -5.41% $3,085.59
BNB BNB -5.44% $555.99
Solana SOL -4.44% $140.95
XRP XRP -8.31% $0.4934
Dogecoin DOGE -8.04% $0.1546
Cardano ADA -7.26% $0.463
Litecoin LTC -7.08% $79.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!