Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Trading botok a kriptovaluták piacán

Trading botok a kriptovaluták piacán

A mesterséges intelligencia szerepe folyamatosan nő. Nincs ez másképp a kriptovaluták világában sem, amikor trading botokról beszélünk.

 

Mi az a trading bot?

A mesterséges intelligenciát és programozott kódokat használó trading botok automatizált kereskedési rendszerekként működnek, amelyek minimális hibával hajtják végre a kereskedéseket. A beállítások futtatása után szinte semmilyen emberi beavatkozást nem igényelnek. Mivel a kriptovaluta kereskedelem a hét minden napján, éjjel-nappal zajlik, a trading botok a profi kiskereskedők és intézményi befektetők de facto eszközévé váltak. Így a kriptovalutapiac minden egyes mozgását nyomon követhetik és profitálhatnak belőle.

A trading bot egy olyan szoftverprogram, amely automatizálja a kereskedési feladatokat. Például a kriptopénz kiválasztását, vásárlását és eladását. A bot programozója vagy készítője által meghatározott paraméterek alapján teszi ezt. A trading botok különböző trading stratégiák végrehajtására konfigurálhatók, például alulértékelt kriptotokenek vásárlására, a piacra került új kriptovaluták hozzáadására vagy akár kriptovaluták meghatározott kosarával való kereskedésre. 

Minden a trading botokról tudni akartál Forrás:iphone11papers.com

Mivel a trading botok előre meghatározott szabályok és feltételek szerint működnek, megakadályozhatják, hogy a befektetők az érzelmek áldozatául essenek. Ezáltal egy hatékonyabb kereskedési módot kínálnak az ingadozó kriptopénz-piacokon.

Akár úgy van beállítva egy trading bot, hogy kereskedési jeleket küldjön, akár úgy, hogy az utolsó lépést megtegye és végrehajtsa a kereskedést, a befektetők hatalmas hasznot húzhatnak a logikai alapú megközelítésből és a mesterséges intelligencia által vezérelt automatizálásból.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan működik egy trading bot?

A Python, Java, C vagy C# programozási szkriptek segítségével kifejlesztett trading botok API-kat használnak a különböző kriptotőzsdékkel való interakcióhoz és a kereskedések végrehajtásához. A trading botoknak adatokat kell pörgetniük a tőzsdékről. Ezután kereskedési jeleket kell generálniuk belőlük, ki kell számítaniuk a kockázatot, majd végre kell hajtaniuk a kereskedést. Ez vonatkozik a vételi vagy eladási ügyletekre, és megismétlődik minden olyan esetben, amikor egy trading bot kapcsolatba lép egy kriptotőzsdével.

A kereskedő számlájához való hozzáféréshez használt alkalmazásprogramozási interfész (API) kulcsok segítségével a trading bot először gépi tanulási algoritmusok segítségével elemzi az adatokat. A bot azonosítja az előre beállított kritériumoknak megfelelő potenciális kereskedéseket. Ezt követően a kereskedő által meghatározott kockázattal arányosan osztja ki a tőkét, majd az API segítségével vételi vagy eladási megbízásokat küldve a kriptotőzsdének végrehajtja a kereskedéseket.

A trading botban alkalmazott kód hossza attól függően változik, hogy hány kereskedési stratégiát tud alkalmazni. Ugyanakkor az alkalmazott programozási nyelv a bot készítőjének komfortfokozatán alapul. Ennek ellenére a jelenleg használatban lévő legtöbb fejlett trading bot a Pythonra támaszkodik, elsősorban azért, mert jól alkalmazható algoritmikus kereskedési szoftverek létrehozására. Adódik a kérdés, hogy mennyire lehet sikeres egy ilyen elgondolás? 

Minden a trading botokról tudni akartál Forrás:blog.gameoflife.co

 

Automatizált kereskedés 0-24

Akár fizetős, akár ingyenes, a trading botokat a múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok alapján tudjuk csak megítélni. Továbbá a bot készítőjének hitelessége és a botot korábban használó társaink véleménye alapján lehet érdemes kiválasztani. Ismert tény, hogy a Wall Street kereskedési tevékenységének nagy részét az algoritmikus kereskedés uralja, amely az elmúlt évtizedben felgyorsult. Ugyanez tükröződik most a kriptopénz-piacokon is, mivel az intézményi befektetők kereskedési tevékenysége egyre nagyobb lendületet vesz, és messze meghaladja a lakossági befektetők által biztosított kereskedési volument.

Ennek eredményeképpen a kereskedési botok használata egyre növekszik. Egyre több magánbefektető használ egy vagy több AI trading botot, hogy javítsa esélyeit a kriptopénz-piacokon való folyamatos profitszerzésre. Bár számos ingyenes és fizetős trading bot áll rendelkezésre, fontos azonban megérteni, hogy ezek a botok hogyan végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a szószólóik ígérnek.

Ahhoz, hogy egy trading bot nettó alapon pozitív hozamot tudjon elérni, villámgyorsan kell végrehajtania a kereskedéseket, és nulla vagy elhanyagolható hibával kell rendelkeznie a kódjában. Gyakran a programozók kockázati diverzifikációs stratégiákat használnak a nyereség konzisztenciájának eldöntésére. Mivel akár egyetlen fedezetlen kereskedés is veszélyeztetheti napok és hetek kereskedési nyereségét. A kereskedő részéről ezért elengedhetetlen, hogy több kereskedési botot futtasson, és csak olyanokat válasszon, amelyek bizonyítottan jelentős hozamot termelnek.

 

Összefoglalva

Bár a legtöbb népszerű kriptokereskedési botot ingyenesen kínálják, ezekhez kapcsolódó költségek is társulnak, mint például a kereskedési jutalékok és a tőkekivonásidíjak. A kriptokereskedési bot kiválasztásakor a befektetőknek mérlegelniük kell az "ingyenes" kriptokereskedési botok előnyeit és hátrányait azokkal szemben, amelyek havi vagy éves előfizetési díjat számítanak fel. A legnépszerűbb kriptokereskedési botok, mint például a Naga, a Pionex, az eToroX nem számítanak fel díjat a felhasználóknak a megtekintésért. Ugyanakkor a kereskedési jutalékok már 0,05%-tól kezdődnek minden egyes, a platformjukon keresztül végrehajtott kereskedésért kötelezően meg kell fizetni.

Végezetül a kriptokereskedési botot vásárolni vagy bérelni kívánó befektetőknek vagy kereskedőknek meg kell győződniük arról, hogy a kriptotőzsdéjük egyáltalán támogatja-e a botokat. A CoinBase például nem teszi lehetővé, hogy a kereskedési botok kölcsönhatásba lépjenek a platformjával. Ezért a segédprogramot, a CoinBase Pro platformjával biztosítja. A Coinbase azonban bejelentette, hogy a CoinBase Pro platform 2022 végére megszűnik. Így 2023 elejére minden fejlett kereskedési funkció, beleértve a kereskedési botok használatát is, minden felhasználója számára elérhetővé válik. Az olyan tőzsdék, mint a Binance, ezzel szemben számos kriptokereskedési botot támogatnak. Így sokkal inkább alkalmasak azok számára, akik az e botok által hajtott nagy sebességű kereskedésnek szeretnének hódolni.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.20% $61,017.56
Ethereum ETH -2.39% $2,999.94
BNB BNB -0.94% $531.86
Solana SOL -0.18% $133.33
XRP XRP 0.74% $0.4967
Dogecoin DOGE -3.93% $0.1479
Cardano ADA -1.58% $0.445
Litecoin LTC 0.16% $79.09
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!