A kínai digitális yüan már 300 millió dolláros forgalomnál tart 

Szerző: | nov 17, 2020 | Kriptovaluta

Kína digitális yüan fizetőeszköze folyamatosan fejlődik, és az utóbbi hónapokban több bejelentést is tettek a programmal kapcsolatban. Több bank és egy népszerű telefongyártó cég is csatlakozott, ami még érdekesebbé teszi a jövőbeli fejleményeket. 

 

Digitális yüan a bank szektorban 

A kínai Central Bank elnöke több információt is megosztott az ország digitális fizetőeszközének előrehaladásáról. Yi Gang, a kínai People’s Bank elnöke megosztotta, hogy több, mint 4 millió tranzakciót dolgoztak fel eddig. Ezeknek összértéke körülbelül 2 milliárd yüan (90 milliárd forint). Ezeket az adatokat a legutóbbi Fintech Week konferencián tette közzé Hong Kongban Nov. 2-án, nyilatkozta a Bloomberg.

Yi nyilatkozata alapján a digitális fizetőeszköz bevezetése gördülékenyen halad, és 4 új várossal bővítették a teszteléseket. A pandémiás időszak alatt megnőtt kereslet a digitális fizetőeszközökre, ami nagy kihívást jelent a központi banknak. A tisztviselő megjegyezte, hogy a fintech cégeknek kiemelt előnyük van a kereskedelmi bankokkal szemben a felhasználói bázisuk kiépítésében és az ezzel járó kockázatok kezelésében is.

A PBoC 2020 áprilisában indította el az első tesztidőszakot, kezdetben 4 jelentős városban: Shenzhen, Csengtu, Szucsou és Xiong’an. Ezt az utóbbi bejelentések alapján most már 9 városra bővítették.

Október elején a PBoC hivatalosan is bejelentette, hogy a digitális yüan tárcákon keresztül 162 millió dollárnyi tranzakciót folytattak le csak április és augusztus között.

 

Kezdeményezés a tech multiknál

A jelentős tech vállalatok már elkezdtek felkészülni a láthatóan elkerülhetetlen indulására a kínai digitális pénzeszköznek. A Huawei bejelentette, hogy a legújabb csúcskészülékük, a Mate40 már rendelkezni fog egy digitális pénztárcával kifejezetten ehhez a pénznemhez, mellyel a felhasználók akár offline is fizethetnek.

2019-ben a Huawei a Kínai Központi Bankkal (PBoC) is partnerséget kötött, bár ennek kevés részlete került nyilvánosságra. Ami biztos, hogy a Huawei is elkezdett nyitni a blockchain technológia felé. Például már 2018 áprilisában egy Hyperledger-re épülő blokklánc platformot is kifejlesztettek.

A kynai digitális yüant látva kicsit ketté szakadni látszik a világ ha blockchain adoptációról van szó. Úgy néz ki, hogy Kína valóban felismerte a technológiában rejlő hatalmas potenciált és mindent megtesz annak, hogy vezető legyen ebben az új világban.

Háttérkép forrása: link

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka