Továbbra is kitart a kripto munkaerőpiac, de meddig?

Szerző: | máj 23, 2022 | Kriptovaluta

Annak ellenére, hogy a szélesebb technológiai iparban számtalan elbocsátás történt, a kriptoiparban dolgozó szakemberekre úgy tűnik szükség van.

 

Nincs jele lassulásnak a kripto munkaerőpiacon

Az elmúlt hetekben több nagy technológiai vállalat is bejelentette, hogy a hagyományos piac hanyatlására, és a világjárvány idején fellendülő termékek iránti kereslet szűkülésére hivatkozva csökkenti alkalmazottainak számát. A közelmúltban bejelentett létszámleépítések meghatározó alakjai közé tartozott a Twitter, az Uber, az Amazon és a Robinhood cégóriás is.

Kedden a Netflix filmes streaming szolgáltatás 150, többségében egyesült államokbeli alkalmazottól vált meg a bevételnövekedés lassulása miatt, és a hónap elején a Meta is befagyasztotta a felvételt a legtöbb közép és felső szintű pozíciója esetében. Ebben a döntésben kulcsszerepet játszott a tény, hogy nem érték el a korábban kitűzött bevételi célokat.

Továbbra is kitart a kripto munkaerőpiac

Forrás: www.thebalancecareers.com

Igaz, a kriptoipar egésze sem volt teljesen immunis. Kedden a Coinbase bejelentette, hogy lassítja a tagfelvételét, miután 430 millió dolláros veszteséget könyveltek el az első negyedévben. A Coinbase operatív igazgatója, Emelie Choi egy belső feljegyzésben közölte az alkalmazottakkal, hogy a létszám 2022-es megháromszorozásának terve felfüggesztésre került a piaci körülmények miatt. A jelenlegi helyzet megköveteli a vállalattól, hogy „lassítsa a tagfelvételt, és újraértékelje a létszámigényt a legfontosabb üzleti céljainkhoz képest”.

Lehetséges, hogy a kriptovalutákkal foglalkozó szakemberek felvételének jelentős lassulása elején járunk?

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

“Olyan elfoglaltak vagyunk, mint még soha”

Nem tapasztaltunk lassulást a kriptográfiai munkaerőigényben. Olyan elfoglaltak vagyunk, mint még soha!” – mondta Neil Dundon, a Crypto Recruit alapítója. A Dundon cége kizárólag a blokklánc és kriptovaluta területén belüli toborzásra specializálódott. Az alábbi nyilatkozatában pedig, nagyon optimistán festi le a jövőt.

„Globálisan tevékenykedő csapatunk van az Egyesült Államokban, Ázsiában és az európai régiókban. Úgy érzékeljük, hogy a kereslet ugyanolyan minden nagy a régióban.”

Kevin Gibson, a Proof of Search alapítója elmondta, hogy véleménye szerint a technológiai szektorban történt elbocsátások eddig alig vagy egyáltalán nem voltak hatással kriptoipari munkalehetőségekre.

„Én csak két cégről hallottam, hogy elküldték az embereiket. Ez a következő hónapban persze változhat, de a szabad kapacitást azonnal felveszik a jól finanszírozott minőségi projektek. Jelöltként nem fog észre venni semmilyen különbséget az ember. Ha az illető elveszíti az állását, akkor is elég gyorsan több jó ajánlatot is kaphat.” – mondta Gibson.

 

Összefoglalva

A LinkedIn idén januárban közzétett tanulmánya szerint a kriptovalutákkal kapcsolatos állásajánlatok száma 395%-kal nőtt az Egyesült Államokban 2020 és 2021 között. Ugyanebben az időszakban a technológiai iparban “csak” 98%-os volt a növekedés. A leggyakrabban igényelt munkakörök között a blokklánc fejlesztők és a mérnökök szerepeltek.

A Glassdoor szerint a blokklánc fejlesztők átlagos éves fizetése 109 766 dollár. Az átlagos éves blokklánc mérnök fizetés valamivel alacsonyabb, 105 180 dollár volt. Mindezek alapján kijelenthető, hogy a növekedés óriásai. Az ágazat munkaerőpiaci kilátásai pedig bíztatóak. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.