A koncentrált likviditás a DeFi legújabb trendje

Szerző: | ápr 22, 2022 | Kriptovaluta

A DEX-ek a DeFi ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak, ahol a koncentrált likviditás biztosítása egyre nagyobb szerepet kap.
 
 

A koncentrált likviditás nagyobb kereskedési volument produkál

A decentralizált tőzsdei (DEX) protokollok a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak, ahol a likviditás- és likviditásszolgáltatók kulcsszerepet játszanak a rohamosan növekvő tér mozgásban tartásában. Míg a DEX protokollok napi kereskedési volumene milliárdos nagyságrendű, a likviditási piac fokozatosan áttér a hagyományos likviditási módszerekről a koncentrált likviditás irányába.
 
DeFi I Cryptofalka

Forrás: forkast.news

 
A korábbi likviditás egyenletesen oszlott el az árgörbe mentén nulla és végtelen között, míg az új rendszerben egyedi ársávon belül allokálják a likviditást. Például egy stabilcoin/stabilcoin pár esetén a likviditásszolgáltató (LP) dönthet úgy, hogy a tőkét teljes egészében a 0,99 USD és 1,01 USD közötti tartományba allokálja. Ennek eredményeként a kereskedőknek több likviditásuk lesz a középár körül, és az LP-k több kereskedési díjat fognak keresni készpénzükkel.
 
A koncentrált likviditási formula célja a tőkehatékonyság javítása az eredeti formula hiányosságainak kompenzálásával. Az új modellben mostantól likviditás rendelhető egy árintervallumhoz, ami koncentrált likviditási pozíciót eredményez. Az LP-k annyi pozíciót nyithatnak a poolban, amennyit csak akarnak, lehetővé téve számukra, hogy saját szükségleteik és preferenciáik alapján saját árgörbéket hozzanak létre.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Az Uniswap tavaly májusban a v3-ra való átállásával koncentrált likviditásra tért át, és már most látszanak az előnyei: az átállás után 500%-kal nőtt a napi kereskedési volumen.
 

 

Más DEX-ek is sikeresen alkalmazzák az új metódust

Hasonlóképpen, egy másik DEX, az Algebra is arról számolt be, hogy a koncentrált likviditási integrációval nagyobb sikereket érnek el. Egyrészt az Uniswap az Ethereum blokkláncon működik, míg az Algebra a Polygont választotta. Az új DEX azt állítja, hogy hatékonyabb a dinamikus árazással, a beépített gazdálkodással és a láncok közötti integráció támogatásával.
 
DEX I Cryptofalka

Forrás: paybito.com

 
Alexandra Korneva, a DEX társalapítója a Cointelegraphnak adott interjújában hívta fel a figyelmet az Algebra előnyeire: 
„Az Uniswap nem rendelkezik platformon belüli farmolási lehetőséggel, ezért a felhasználóknak külső intelligens szerződéseket kell alkalmazniuk. A helyzet javítása érdekében az Algebra beépített farmolást vezetett be; lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy extra tokenjeiket a készletekbe tolják, és jutalmakat szerezzenek. Nem kell külső platformokhoz hozzáférnie, hogy profitot szerezzen.”
Úgy tűnik, hogy a koncentrált likviditási pool a legújabb trend a DEX-ek körében – és nem csak az Ethereumon. Egyre több koncentrált likviditási projekt van a Solanán és a BNB Smart Chain-en is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.